Ξενοδοχεία - προορισμός για το Πάσχα

Family, design ή resorts, είτε εκτός είτε εντός Αθηνών, τα ξενοδοχεία που ακολουθούν προσφέρουν το ιδανικό... κρησφύγετο, όχι απαραίτητα από την πόλη, αλλά σίγουρα από τη ρουτίνα της.

Ξενοδοχεία - προορισμός για το Πάσχα

Oποιες κι αν είναι οι διαθέσεις του καιρού, η Μεγάλη Εβδομάδα είναι μια περίοδος που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε απόδραση από την πόλη ή έστω από την τριβή της καθημερινότητας. Είτε είναι οι Μπότηδες που σπάνε στη Σπινιάδα, είτε οι έφιππες αβγομαχίες της Χαλκιδικής, είτε οι δοξολογίες της Ανάστασης στα ατμοσφαιρικά μοναστήρια των Σπετσών που θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον, το Πάσχα στην περιφέρεια είναι γεμάτο εικόνες, παραδόσεις και γιορτές μοναδικές αλλά και γεύσεις που ανοίγουν μια βεντάλια νόστιμων εθίμων, πλεγμένη με αρώματα από τις βενετσιάνικες φογάτσες του Ιονίου μέχρι τα σουβλιά της Ρούμελης και τις λαμπρόπιτες της Κω.

Σε πιο off radar επιλογές, η Κυλλήνη και η Μαγνησία μας καλούν για μια πρώτη επαφή με ένα τοπίο θαλασσινό, που περιμένει να βάψει στα χρώματά του το καλοκαίρι μας, ο Παρνασσός στέκει αγέρωχος για να μας βυθίσει στο καταπράσινο βουκολικό του τοπίο, η Θεσσαλονίκη βάφεται στα χρώματα της άνοιξης και μας καλεί για city break αξιώσεων, ενώ ακόμη κι εντός των τειχών οι Επιτάφιοι δίνουν στην Αθήνα χρώμα μοναδικό, ενώ τα λαμπριάτικα έθιμα συνδέουν τους κατοίκους των γειτονιών με την ιδιαίτερη πατρίδα τους και κρατούν ζωντανό το μίτο μιας παράδοσης που ενώνει την Ελλάδα σε ένα πλέγμα εθίμων αδιάρρηκτο και ολότελα κατανυκτικό.

Ξενοδοχεία - προορισμός για το Πάσχα - εικόνα 1

Όποιος κι αν είναι ο προορισμός που θα μας μαγέψει, μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία της χώρας μας περιμένουν να μας προσφέρουν εμπειρίες διαμονής που θα γεμίσουν τις αποδράσεις με στιγμές ευεξίας και χαλάρωσης. Είτε αφεθούμε στα έμπειρα χέρια οργανωμένων resorts, που θα φροντίσουν και την παραμικρή λεπτομέρεια για λογαριασμό μας, είτε κινηθούμε προς επιλογές υψηλής αισθητικής και βραβευμένης γαστρονομίας, είτε οι σειρήνες της άνοιξης μας τραβήξουν σε καταλύματα με οικογενειακή ζεστασιά και tailor-made οικειότητα, οι επιλογές που συγκεντρώσαμε στο αφιέρωμά μας στα ξενοδοχεία του Πάσχα συνθέτουν την πλουραλιστική εικόνα του πασχαλινού μας χάρτη και τον γεμίζουν με μυρωδιές και γεύσεις αλλά και μοναδικά πασχαλινά στιγμιότυπα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.