10 φωτογραφίες που σε στέλνουν στο Μαρακές

Η ροζ πόλη, το διαμάντι του Νότου, όπως συνηθίζουν να τη λένε στο Μαρόκο, με τα παζάρια, τις υπαίθριες αγορές, τους κήπους, τα παλάτια και μαζί χρώματα, αραβικά άλογα, τείχη, φοίνικες, πολυτελή ξενοδοχεία είναι ένας συναρπαστικός προορισμός.

10 φωτογραφίες που σε στέλνουν στο Μαρακές

Η ροζ πόλη, το διαμάντι του Νότου, όπως συνηθίζουν να τη λένε στο Μαρόκο, με τα παζάρια, τις υπαίθριες αγορές, τους κήπους, τα παλάτια και μαζί χρώματα, αραβικά άλογα, τείχη, φοίνικες, πολυτελή ξενοδοχεία είναι ένας συναρπαστικός προορισμός.

Το εμβληματικό Τέμενος Κουτούμπια

10 φωτογραφίες που σε στέλνουν στο Μαρακές - εικόνα 1

Το τέμενος Κουτούμπια, στέκεται επιβλητικό στην περιοχή της νοτιοδυτικής Medina στο Μαρακές. Μαγνητίζει τους περαστικούς με τον πανύψηλο μιναρέ του που φτάνει τα 77 μέτρα και την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του. Καμπύλα παράθυρα, μια λωρίδα από κεραμικά, διακοσμητικές καμάρες, και μία μεγάλη πλατεία με κήπους που τη νύχτα φωτίζεται και γίνεται μια ιδανική περαντζάδα.

Η ιεροτελεστία του πρωινού

10 φωτογραφίες που σε στέλνουν στο Μαρακές - εικόνα 2

Στα ξενοδοχεία του Μαρόκου το παραδοσιακό πρωινό είναι εμπειρία. Msemen (τετράγωνη κρέπα σαν ψωμί) που σερβίρεται με μέλι, βούτυρο ή τυρί σε ντιπ, αλλά και khlea με τηγανιτά αυγά μαζί με χυμό, τσάι μέντα (το οποίο είναι σήμα κατατεθέν του Μαρόκου και αποτελεί τελετουργία), απογειώνουν τον ουρανίσκο.

Η καρδιά του Μαρακές

10 φωτογραφίες που σε στέλνουν στο Μαρακές - εικόνα 3

Η πλατεία -σύμβολο της παλιάς πόλης, Jemaa el Fna σε σχήμα L, με την υπαίθρια αγορά της αποτελεί κλασικό προορισμό για ψώνια από τους εμπόρους που απλώνουν την πραμάτεια τους σε πάγκους, και non stop περιπάτους ειδικά το απόγευμα που αρχίζει να πέφτει ο ήλιος και ανάβουν σιγά – σιγά τα φώτα του δρόμου. Αφηγητές ιστοριών, γητευτές φιδιών, περίεργα ντυμένοι πωλητές νερού, λούστροι και χειρομάντες διασκεδάζουν τις χιλιάδες των επισκεπτών.

Η τέχνη του πηλού

10 φωτογραφίες που σε στέλνουν στο Μαρακές - εικόνα 4

Στα παζάρια του Μαρακές ξεχωρίζουν τα παραδοσιακά προϊόντα, όπως κεραμικά βάζα με περίτεχνα σχέδια και όμορφες λεπτομέρειες με χρώματα, αλλά και υφάσματα, καπέλα, τσάντες, χάλκινα σκεύη και πολλά άλλα.

Βόλτα στα σουκ

10 φωτογραφίες που σε στέλνουν στο Μαρακές - εικόνα 5

Ένα από τα παραδοσιακά σουκ του Μαρακές είναι η αγορά Berber όπου οι έμποροι απλώνουν τα εμπορεύματα τους. Το παζάρι είναι must σε μια τέτοια βόλτα!

Η γεύση του Μαρόκου

10 φωτογραφίες που σε στέλνουν στο Μαρακές - εικόνα 6

Δεν ξέρεις τι είναι η ταζίν; Στο Μαρακές θα μάθεις με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό το κωνικό πήλινο σκεύος όπου ψήνεται για πολλές ώρες σε χαμηλή φωτιά το φαγητό δίνει το όνομά του στα αντίστοιχα πιάτα που αποτελούνται συνήθως από κρέας (αρνή ή κοτόπουλο συνήθως), όσπρια, ψητά λαχανικά, φρούτα και κους κους.

Παραδοσιακές λιχουδιές

10 φωτογραφίες που σε στέλνουν στο Μαρακές - εικόνα 7

Γλυκά σε ποικιλία γεύσεων (αμυγδαλωτά, σιροπιαστά κ.ά.) και χρωμάτων αλλά και αποξηραμένα φρούτα θα βρεις σε μαγαζάκια στην περιπλάνησή σου στα σουκ. Ό, τι πρέπει μετά το τσάι.

Τα σύμβολα της Μεντίνα

10 φωτογραφίες που σε στέλνουν στο Μαρακές - εικόνα 8

Στην περιπλάνηση στην ιστορική Μεντίνα υψώνονται επιβλητικοί μιναρέδες με παραδοσιακά αρχιτεκτονικά στοιχεία και περίτεχνες λεπτομέρειες.

Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός

10 φωτογραφίες που σε στέλνουν στο Μαρακές - εικόνα 9

Περπατώντας στους δρόμους του Μαρακές, ξετρυπώνουν μικρά μαγαζάκια με παραδοσιακά χάλκινα σκεύη.

Babouches πήρες;

10 φωτογραφίες που σε στέλνουν στο Μαρακές - εικόνα 10

Must αγορά; Οι babouches, κλασικές μαροκινές παντόφλες, φτιαγμένες από δέρμα σε πολλά χρώματα, είναι πολύ stylish και βολικές, σαν σλίπερς. Μη φύγεις από το Μαρακές χωρίς να τις αγοράσεις.

© Φωτογραφιών: Shutterstock

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ένα απόκοσμο κομμάτι Καππαδοκικής γης στην Κρήτη

Περίπου 35 χλμ. δυτικά των Χανίων, ξεπροβάλλει ένα μνημείο της φύσης, ανάμεσα σε καταπράσινες κοιλάδες. Ένα εξωπραγματικό σύμπλεγμα λοφίσκων, ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης της φύσης, που έχει αποτελέσει πεδίο πολλαπλών ερευνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
16/05/2024

Ο Όμιλος Mitsis πραγματοποίησε εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου και υπέγραψε 10ετή συμφωνία διαχείρισης 3* ξενοδοχείου στην Κέρκυρα

Πρόκειται για την τρίτη εξαγορά ξενοδοχείου που έχει ολοκληρώσει ο Όμιλος την τελευταία διετία κατόπιν των εξαγορών δύο μονάδων στην Κρήτη το 2022 και την πέμπτη συμφωνία διαχείρισης ακινήτου τον τελευταίο χρόνο κατόπιν συμφωνιών επέκτασής του στην Κρήτη, Σαντορίνη και Χαλκιδική.

Αυτές είναι οι ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο στην Πελοπόννησο για καλοκαιρινά drives

Η καλοκαιρινή Πελοπόννησος είναι όπως και κάθε χρόνο ψηλά στην ατζέντα μας.

Η Everty απέκτησε δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί της Κέας

Το "Ydor Hotel & Spa" και το "Porto Kea Suites Hotel & Spa", τα οποία πλέον ανήκουν στην Everty και είναι υπό τη διαχείριση της Sandglass Hotels & Villas είναι προς το παρόν τα μοναδικά εν λειτουργία ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί.

Περπατήσαμε στο Μπίλιοβο, το ομορφότερο λιθόκτιστο μονοπάτι της Πελοποννήσου

Λίγο έξω από την Καλαμάτα, στην Έξω Μάνη, στα ριζά του Ταΰγετου, βρίσκεται ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα μονοπάτια της Πελοποννήσου με πανοραμική θέα, προσεγγίσιμο κι από τους σχετικά αρχάριους περιπατητές, ακόμη και σε μονοήμερη εκδρομή.

Λέρος: Αναδεικνύονται και συντηρούνται βυζαντινά μνημεία του νησιού

Πρόκειται για την αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης της Εκκλησίας του Αγίου Πέτρου στον Δρυμώνα, του ζωγραφικού διακόσμου της Εκκλησίας της Αγίας Κιουράς στο Παρθένι και της Εκκλησίας του Αγίου Ζαχαρία, στη Μερικιά.

Drumsheds: Πώς ένα club σ' ένα παλιό ΙΚΕΑ στο Λονδίνο θέλει να αναβιώσει τη νυχτερινή ζωή της αγγλικής πρωτεύουσας

Το φιλόδοξο Drumsheds, το μεγαλύτερο, πλέον, club venue του Ηνωμένου Βασιλείου δανείζεται τη rough αισθητική του ΙΚΕΑ και μετατρέπεται σ’ ένα μουσικό παράδεισο γι’ αυτούς που προτιμούν να ιδρώνουν πάνω στην πίστα, από το να ξεποδαριάζονται στους διαδρόμους του, ψάχνοντας τον πιο βολικό καναπέ.