Το Abav 2 είναι το νέο concept φιλοξενίας του εμβληματικού ξενοδοχείου «Rodos Palace».
Θέλει ώρα να το γυρίσεις. Είναι ένας ολόκληρος μικρόκοσμος διακοπών το «Rodos Palace». Το πολυώροφο κεντρικό κτίριο, γεμάτο διαφορετικές γωνιές, σε κάθε στροφή κρύβει εστιατόρια, καφέ και μπαρ με ποικίλα στιλ, καταστήματα, μια ατμοσφαιρική αίθουσα συνεδρίων με εντυπωσιακούς vintage πολυελαίους, μια εντυπωσιακή κλειστή πισίνα που τραβάει πολλά κλικ. Στους κήπους του απλώνονται λιμνούλες, σουίτες με ιδιωτικές πισίνες, bungalows που εκτείνονται σε διάφορα επίπεδα. Ακόμη κι ένα δικό του μποστάνι διαθέτει. Σ’ αυτή την πολυσυλλεκτική πρόταση, που απευθύνεται σε διάφορα γούστα και διαθέσεις, τα αδέρφια Μαίρη και Αντώνης Καμπουράκης πρόσθεσαν πρόσφατα ένα νέο concept φιλοξενίας, το Abav 2, με το οποίο το ιστορικό ξενοδοχείο φλερτάρει με τη νέα εποχή.
Η τεχνολογία σφραγίζει την φετινή ανακαίνιση –από τον έβδομο έως τον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου– η οποία θα έχει και συνέχεια. Κι όντως τα μοντέρνα, διακοσμημένα σε λιτές γραμμές δωμάτια που σχεδίασε η εταιρία Ηotel Concept & Interior Design Δήμου & Συνεργάτες, δίνοντας έμφαση όχι μόνο στην άνεση και στο στιλ αλλά και στην ενεργειακή απόδοση και στο σεβασμό προς το περιβάλλον, τα gadget είναι τελευταίας κοπής. Με το πάτημα ενός κουμπιού γίνονται όλα, από τις smart τηλεοράσεις, στην έξυπνη βρύση του νιπτήρα κι από εκεί στο (ακόμη πιο) έξυπνο ντους ή στο άνοιγμα της κουρτίνας. Στην πρώτη hi-tech επαφή μπορεί να νιώσεις λίγο σαν τον κύριο Ιλό στο «Ο θείος μου» του Ζακ Τατί, αλλά τελικά είναι παραπάνω από εύκολο να τους χειριστείς όλους τους παραπάνω αυτοματισμούς. Χάρη στην ανοικτή διάταξη και τις γυάλινες επιφάνειες δε, την ώρα που κάνεις το μπάνιο σου, μπορείς να χαζεύεις τη θάλασσα ή τους κήπους με τις πισίνες, τα λουλούδια και τα φοινικόδεντρα.
Το εστιατόριο «12 Νησιά» έχει φέτος κι εκείνο καινούργιο γευστικό προφίλ. Η κουζίνα που σερβίρεται στο χαλαρωτικό ξύλινο ντεκ με τα λευκά υφάσματα στοχεύει να είναι μοντέρνα και ταυτόχρονα οικεία, συνδυάζοντας ελληνικά προϊόντα με σύγχρονες ιδέες και τεχνικές. Έτσι δοκιμάζεις ανάμεσα σε άλλα μια δροσερή γκασπάτσο-ελληνική σαλάτα, λοξοδρομείς με ένα πιο εξωτικό σεβίτσε τόνου με γαλάκτωμα από passion fruit, πάνω σε λεπτές φέτες αγγουριού, επιστρέφεις στα καθ’ ημάς με ένα εξευγενισμένο κοντοσούβλι ή αργότερα με ένα μωσαϊκό με μους αμυδαλόπαστας και παγωτό πικραμύγδαλο.
Κι αν θέλεις μια έξτρα δόση παράδοσης, η food editor Ελένη Ψυχούλη, που έχει περάσει αμέτρητα καλοκαίρια στο νησί, θα στη σερβίρει μιξαρισμένη με λίγη περιπέτεια. Έχει σχεδιάσει ξεχωριστά πακέτα ανακάλυψης με ορμητήριο το «Rodos Palace» για όσους θέλουν να ζήσουν μια «άλλη» Ρόδο. Στο πρόγραμμα άγνωστα φαράγγια, πευκοδάση, κάστρα, μυστικές παραλίες κι ερημονήσια, δοκιμές σε οινοποιεία, ντόπιοι παραγωγοί κι εστιατόρια που σου συστήνουν τη γεύση του νησιού. Σαν αυτή που σου αφήνει το μυρωδάτο μελεκούνι και τα γλυκοφάγωτα παξιμάδια που φτιάχνουν στον γυναικείο συνεταιρισμό στα Απόλλωνα στο στόμα. Ή τα κυμινάτα γιαπράκια, η κατσίκα στιφάδο και το γλυκοφάγωτο αρνάκι καπαμά του Γιάννη Ευθυμίου στην «Παράγκα», μερικά μέτρα παραπέρα, όπου οι ξυλόφουρνοι καίνε non-stop και βγάζουν καλούδια από τα λίγα.