Βαρδάρης, the next big thing

 

Βαρδάρης, the next big thing

Η αίσθησή μου είναι ότι μέσα στο 2018 η πόλη θα δει τις δυτικές (υποβαθμισμένες) συνοικίες να παίρνουν τα πάνω τους. Ίσως είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για την αναγέννηση του Βαρδάρη, αλλά η δημιουργία του πολυχώρου Space Lab, σε συνδυασμό με το μετρό­ που θα περνάει από εδώ, είναι σημάδι που δεν πρέπει να αγνοηθεί.

Κοντά στο ξενοδοχείο «Καψής», το Space Lab (Μοναστηρίου 18, 2310541040) είναι ένας μεγάλος, λιτός χώρος, ένας λευκός καμβάς από αρχιτεκτονική άποψη, που μπορεί ο καθένας να τον γεμίσει με όποιο event θέλει. Στους χώρους του οργανώνονται προχωρημένες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και ­σεμινάρια και φιλοξενούνται εικαστικές εγκαταστάσεις. Η περιοχή διαθέτει κυρίως ταβερνάκια χωρίς όνομα και φήμη, αλλά με το δικό τους εναλλακτικό κοινό, ενώ ακούσαμε και για κάποια καινούργια ξενοδοχεία που ετοιμάζονται, στο ντιζαϊνάτο νεανικό ύφος το οποίο σάρωσε ­πέρυσι το κέντρο της πόλης.

Πιο δυτικά ακόμη, στις Παλιές Αποθήκες του σιδηροδρομικού σταθμού, μια απρόσωπη κι επίσης υποβαθμισμένη περιοχή, το εκπτωτικό εμπορικό κέντρο One Salonica Outlet κάνει θραύση. Μέσα στα δύο χρόνια λειτουργίας του έχει δώσει ζωή στην περιοχή – δεν είναι και λίγο να κάνεις σινιέ αγορές σε τιμές μέχρι και 70% κάτω. Κοσμοπολίτικο περιβάλλον, καλοβαλμένα εστιατόρια και ακόμη το πολύ αγαπητό «Looney bean» (2310538627) ένα υπέροχο bar lounge με τροπική ατμόσφαιρα κι έξοχο σχεδιασμό από το Urban Soul Project. Φέτος, δίπλα στο mall, εμφανίστηκε και η «Brizola» (Ν. Μάντζαρου 4, 2310532800), ένα καλοβαλμένο κρεατάδικο σε ισόγειο με αυλή και πέργκολα, που «ακούγεται» πολύ.

Διαβάστε το total guide μας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.