Οι γιορτές στο Λονδίνο είναι όσο θεαματικές επιβάλλεται

Όλα τα must do για μικρούς και μεγάλους στην αγαπημένη μητρόπολη που ολόκληρο το Δεκέμβριο μοιάζει βγαλμένη από παραμύθι.

Οι γιορτές στο Λονδίνο είναι όσο θεαματικές επιβάλλεται

Όλα τα must do για μικρούς και μεγάλους στην αγαπημένη μητρόπολη που ολόκληρο το Δεκέμβριο μοιάζει βγαλμένη από παραμύθι.

Από την Κική Βασσάλου

Οι γιορτές στο Λονδίνο είναι όσο θεαματικές επιβάλλεται - εικόνα 1
Η λαμπερή «Χειμωνιάτικη Πόλη Των Θαυμάτων» στο Hyde Park.

Τα Χριστούγεννα στο Λονδίνο είναι πιο ωραία πριν από αυτές καθ’ αυτές τις εορταστικές ημέρες, οπότε και οι Λονδρέζοι ανταλλάσσουν επισκέψεις σε σπίτια και γενικώς η πόλη –πλην του αμιγώς τουριστικού κέντρου– έχει αργία. Ολόκληρος ο Δεκέμβριος, ωστόσο, είναι η χαρά μικρών και μεγάλων παιδιών. Η Χειμωνιάτικη Πόλη των Θαυμάτων (Winter Wonderland) στο Hyde Park ανοίγει τις πύλες της για ενδέκατη χρονιά φέτος και περιλαμβάνει όλα τα καλά: υπαίθρια αγορά, Αϊ-Βασίλη, δύο τσίρκα, μια τεράστια ρόδα και το μεγαλύτερο παγοδρόμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, φωταγωγημένο μάλιστα με πάνω από 100.000 λαμπιόνια.

Οι γιορτές στο Λονδίνο είναι όσο θεαματικές επιβάλλεται - εικόνα 2
Ποτήρια και μπάρα από πάγο στο «Ice Bar».

Εκεί βρίσκεται και το Μαγικό Βασίλειο του Χιονιού (Magical Ice Kingdom), που θα ξεμυαλίσει τα παιδιά κάθε ηλικίας, ενώ για τους ενήλικους υπάρχουν κάμποσα θεματικά μπαρ με αναμμένες φωτιές για την απαραίτητη θαλπωρή που θα χρειαστείτε καθώς απολαμβάνετε το ποτό σας, εκτός κι αν αντέχετε το κρύο, οπότε αξίζει μια επίσκεψη στο Ice Bar, όπου ακόμη και το ποτήρι που θα σας σερβίρουν είναι φτιαγμένο από πάγο!

Οι γιορτές στο Λονδίνο είναι όσο θεαματικές επιβάλλεται - εικόνα 3
Το διάσημο παγοδρόμιο του Somerset House.

Αν είστε αμετανόητοι φαν της παγοδρομίας, υπάρχει και το υπέροχο Somerset House, που χτίστηκε το 18ο αιώνα στην καρδιά του Λονδίνου, ενώ σήμερα στεγάζει ένα πολύ δραστήριο κέντρο τέχνης, και κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου φιλοξενεί ένα υπαίθριο παγοδρόμιο συνολικής έκτασης 900 τ.μ. Τα Χριστούγεννα στο Λονδίνο συνεχίζονται στους Kew Gardens και στο Χωριό του Βόρειου Πόλου (North PoleVillage), όπου έχουν σταθμεύσει ο Αϊ-Βασίλης με τα ξωτικά του.

Οι γιορτές στο Λονδίνο είναι όσο θεαματικές επιβάλλεται - εικόνα 4
Μικροί και μεγάλοι κάνουν το καθιερωμένο τους πέρασμα από το παιχνιδάδικο-θεσμός «Hamleys».

Εορταστικό shopping, εποχικά σνακ και ζεστό κρασί είναι τα must αυτής της βόλτας. Για την απαραίτητη φωτογραφία με τον αγαπημένο άγιο, βέβαια, θα πρέπει να κατευθυνθείτε προς το γνωστό βρετανικό παιχνιδάδικο Hamleys και να κλείσετε μια θέση για τα μικρά σας (3-7 ετών), μια και το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφήγηση παραμυθιών, κουβέντα με τον Father Christmas και άλλες πολλές χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες (μέχρι 24/12).

Οι γιορτές στο Λονδίνο είναι όσο θεαματικές επιβάλλεται - εικόνα 5
Ο Καρυοθραύστης είναι ένα από τα πολλά μεγάλα θεάματα που μπορείτε να απολαύσετε στο χριστουγεννιάτικο Λονδίνο.

Για μεγαλύτερες ηλικίες και τους λάτρεις του μπαλέτου, ο Βρετανός χορογράφος Matthew Bourne παρουσιάζει τη δική του «Σταχτοπούτα», η οποία ζει κι ερωτεύεται στο Λονδίνο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, υπό τους ήχους της καθηλωτικής μουσικής του Προκόφιεφ (Sadler’s Wells, 9/12-27/1), ενώ για ένα πιο... εορταστικό μπαλέτο μπορείτε να κλείσετε θέση στον «Καρυοθραύστη» του Τσαϊκόφσκι, ο οποίος ανεβαίνει στο Royal Opera House (5/12-10/1).

Οι γιορτές στο Λονδίνο είναι όσο θεαματικές επιβάλλεται - εικόνα 6
Τα γιορτινά τους φορούν και οι λονδρέζικες αγορές.

Στη βόλτα σας στο ποτάμι κατευθυνθείτε στην Tate Modern και συνδυάστε την επίσκεψή σας στην γκαλερί με την παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά μπροστά στον Τάμεση. Χειροποίητα ξύλινα παιχνίδια και αξεσουάρ, αμέτρητες λιχουδιές, gluehwein κι ένα βικτοριανό καρουζέλ στη διάθεση ολόκληρης της οικογένειας.

Must taste & stay

Οι γιορτές στο Λονδίνο είναι όσο θεαματικές επιβάλλεται - εικόνα 7
Η μπαρόκ πολυτέλεια χαρακτηρίζει τους χώρους του ολοκαίνουργιου ξενοδοχείου «Mandrake».

Mandrake Hotel Ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο boutique ξενοδοχείο 33 δωματίων με new age μπαρόκ πολυτέλεια.

Nobu Hotel Shoreditch Το brand, που είναι γνωστό από την ομώνυμη αλυσίδα εστιατορίων, ιδιοκτησίας του Ιάπωνα σεφ Nobu Matsuhisa και του διάσημου ηθοποιού Ρόμπερτ ντε Νίρο, αγκαλιάζει πλέον και τον ξενοδοχειακό κλάδο, με αυτό το πρώτο δείγμα επί λονδρέζικου εδάφους στο hip Shoreditch.

Οι γιορτές στο Λονδίνο είναι όσο θεαματικές επιβάλλεται - εικόνα 8
Το δικό του εστιατόριο «Nobu» έχει το ολοκαίνουργιο «Nobu Hotel» στο Shoreditch.

Kricket Open kitchen και αγγλο-ινδικά μικρά πιάτα στο δεύτερο εστιατόριο που άνοιξε στο Soho. Το πρώτο βρίσκεται στο Brixton.

Morito Συνήθως δεν προτείνουμε ελληνικά εστιατόρια στο εξωτερικό, ούτε και το «Morito» όμως θεωρείται ελληνικό. Στο τιμόνι του βρίσκεται η Χανιώτισσα Μαριάννα Λειβαδιτάκη, με τις μοντέρνα μεσογειακές δημιουργίες της οποίας έχει ασχοληθεί κάμποσες φορές ο βρετανικός Τύπος και, όπως και να το κάνουμε, φέρουν λίγο άρωμα Κρήτης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.