Οι Κυκλάδες beerαματίζονται

Τα νησιά των Κυκλάδων γέμισαν τοπικές μπίρες. Κάποιες αξιοποιούν τα αρώματα της καταγωγής τους, άλλες κάνουν focus στη φυσική ζύμωση και πολλές φλερτάρουν με ιδιαίτερες κατηγορίες. Τις περισσότερες δεν τις βρίσκουμε αλλού, οπότε οι διακοπές είναι η ιδανική ευκαιρία για να τις δοκιμάσουμε.

Οι Κυκλάδες beerαματίζονται

Τα νησιά των Κυκλάδων γέμισαν τοπικές μπίρες. Κάποιες αξιοποιούν τα αρώματα της καταγωγής τους, άλλες κάνουν focus στη φυσική ζύμωση και πολλές φλερτάρουν με ιδιαίτερες κατηγορίες. Τις περισσότερες δεν τις βρίσκουμε αλλού, οπότε οι διακοπές είναι η ιδανική ευκαιρία για να τις δοκιμάσουμε.

«Νήσος», Τήνος

Οι Κυκλάδες beerαματίζονται - εικόνα 1

Η Μικροζυθοποιία Τήνου με υπογραφές εγγύηση (Αλέξανδρος Κουρής και Μάγια Τσόκλη) έκανε τη δυνατή αρχή στις Κυκλάδες. Η πρώτη «Nήσος Pilsner» έγινε viral και όχι άδικα. Ακολούθησε η limited μαύρη «7 μποφόρ» με τις άπαιχτες νότες σοκολάτας και τελευταία μας σύστησαν την βιολογική «Αll-day Lager,» που παράγεται με ψυχρή ζύμωση. Η χρυσαφένια μπίρα μοσχοβολάει εσπεριδοειδή και είναι πολύ ευχάριστη στο στόμα. Δοκιμάστε την με όλες τις αγαπημένες γευστικές καλοκαιρινές συνήθειες (π.χ. τηγανητά κολοκυθάκια και καλαμαράκια) δίπλα στο κύμα, κουμπώνει απόλυτα.

«56Isles», Πάρος

Οι Κυκλάδες beerαματίζονται - εικόνα 2

Η παριανή «56Isles», όσα δηλαδή είναι τα νησιά των Κυκλάδων, κυκλοφορεί μόλις ένα χρόνο και ήδη έχει γίνει trend. Οι νεαροί δημιουργοί, Νικόλαος Παυλάκης και Μαρίνος Αλεξάνδρου έφτιαξαν μια αβανταδόρικη pilsner απαστερίωτη με φυσική ωρίμανση. Αξίζει να σημειωθεί ότι χρησιμοποιούν ακατέργαστο κριθάρι που καλλιεργείται στο νησί. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και σπιρτόζικο. Ωραία αρώματα βοτάνων μπλέκουν με ελαφριές νότες εσπεριδοειδών και μένουν στην επίγευση. Δοκιμάστε την ντουέτο με τις καλοκαιρινές σαλάτες.

«Mikonu», Μύκονος

Οι Κυκλάδες beerαματίζονται - εικόνα 3

Το Νησί των Ανέμων πριν λίγο καιρό απέκτησε τις δικές του μπίρες. Δυο προτάσεις, που δουλεύτηκαν από μια έμπειρη ομάδα (Άγγελος Φερούς, Γιάννης Μυζάλης, Γιάννης Μπάκος και Γιάννης Παρασκευόπουλος), και εμπλουτίζουν τις πίνειν εμπειρίες μας. Η «Blonde Saison» είναι φινετσάτη με φρουτώδη μύτη και γεμάτο στόμα και η «Pale Ale» είναι εκρηκτική με σύνθετα αρώματα και γεύσεις κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών. Δοκιμάστε την Blonde με τηγανιτά ψαράκια και την Pale Ale με μια νόστιμη πίτσα.

«Katsika», Φολέγανδρος

Οι Κυκλάδες beerαματίζονται - εικόνα 4

H ιντριγκαδόρικη «Katsika» κυκλοφορεί από τη Μικροζυθοποιία Φολεγάνδρου σε δυο εκδοχές. Η «Pilsner» έχει μια πολύ ωραία refreshing φυτικότητα και κομψή πικράδα στο τελείωμα, ενώ η «Pale Ale» φλερτάρει με αρώματα καραμέλας εμπλουτισμένα με νότες κίτρου και καβουρδισμένου ψωμιού. Δοκιμάστε την πρώτη με mexican food, και τολμήστε να συνδυάσετε την δεύτερη με κάποιο επιδόρπιο που έχει καραμελώμενα φρούτα.

«Naxos Beer», Νάξος

Οι Κυκλάδες beerαματίζονται - εικόνα 5

Στη Νάξο έχουν αγκαλιάσει την τάση και την έχουν εξελίξει. Μετά την επιτυχία της απαστερίωτης «Idol Pilsner» κυκλοφόρησαν την χάλκινη «Portara India Pale Αle», που ευωδιάζει τροπικά φρούτα, και τη μαύρη «Naxian Sphinx Stout», που απελευθερώνει αρώματα καραμέλας, βανίλιας και καφέ. Το στόμα είναι πολύ ωραίο και γλυκόξινο. Βάλτε δίπλα στην Pale ale ένα λιπαρό ψάρι, για παράδειγμα σολομό ή πέστροφα, και ζευγαρώστε την Stout με όστρακα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ένα απόκοσμο κομμάτι Καππαδοκικής γης στην Κρήτη

Περίπου 35 χλμ. δυτικά των Χανίων, ξεπροβάλλει ένα μνημείο της φύσης, ανάμεσα σε καταπράσινες κοιλάδες. Ένα εξωπραγματικό σύμπλεγμα λοφίσκων, ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης της φύσης, που έχει αποτελέσει πεδίο πολλαπλών ερευνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
16/05/2024

Ο Όμιλος Mitsis πραγματοποίησε εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου και υπέγραψε 10ετή συμφωνία διαχείρισης 3* ξενοδοχείου στην Κέρκυρα

Πρόκειται για την τρίτη εξαγορά ξενοδοχείου που έχει ολοκληρώσει ο Όμιλος την τελευταία διετία κατόπιν των εξαγορών δύο μονάδων στην Κρήτη το 2022 και την πέμπτη συμφωνία διαχείρισης ακινήτου τον τελευταίο χρόνο κατόπιν συμφωνιών επέκτασής του στην Κρήτη, Σαντορίνη και Χαλκιδική.

Αυτές είναι οι ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο στην Πελοπόννησο για καλοκαιρινά drives

Η καλοκαιρινή Πελοπόννησος είναι όπως και κάθε χρόνο ψηλά στην ατζέντα μας.

Η Everty απέκτησε δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί της Κέας

Το "Ydor Hotel & Spa" και το "Porto Kea Suites Hotel & Spa", τα οποία πλέον ανήκουν στην Everty και είναι υπό τη διαχείριση της Sandglass Hotels & Villas είναι προς το παρόν τα μοναδικά εν λειτουργία ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί.

Περπατήσαμε στο Μπίλιοβο, το ομορφότερο λιθόκτιστο μονοπάτι της Πελοποννήσου

Λίγο έξω από την Καλαμάτα, στην Έξω Μάνη, στα ριζά του Ταΰγετου, βρίσκεται ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα μονοπάτια της Πελοποννήσου με πανοραμική θέα, προσεγγίσιμο κι από τους σχετικά αρχάριους περιπατητές, ακόμη και σε μονοήμερη εκδρομή.

Λέρος: Αναδεικνύονται και συντηρούνται βυζαντινά μνημεία του νησιού

Πρόκειται για την αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης της Εκκλησίας του Αγίου Πέτρου στον Δρυμώνα, του ζωγραφικού διακόσμου της Εκκλησίας της Αγίας Κιουράς στο Παρθένι και της Εκκλησίας του Αγίου Ζαχαρία, στη Μερικιά.

Drumsheds: Πώς ένα club σ' ένα παλιό ΙΚΕΑ στο Λονδίνο θέλει να αναβιώσει τη νυχτερινή ζωή της αγγλικής πρωτεύουσας

Το φιλόδοξο Drumsheds, το μεγαλύτερο, πλέον, club venue του Ηνωμένου Βασιλείου δανείζεται τη rough αισθητική του ΙΚΕΑ και μετατρέπεται σ’ ένα μουσικό παράδεισο γι’ αυτούς που προτιμούν να ιδρώνουν πάνω στην πίστα, από το να ξεποδαριάζονται στους διαδρόμους του, ψάχνοντας τον πιο βολικό καναπέ.