Είναι η εποχή που τα ταξίδια μας γίνονται σε υψηλό υψόμετρο, έχουν λευκό φόντο και η όρεξη τραβάει τις πιο καλομαγειρεμένες σπεσιαλιτέ.
«Δέκα Restaurant», Αμύνταιο
Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου «Kleio Resort & Spa» (2386020146) στο Αμύνταιο της Φλώρινας έγινε γρήγορα στέκι για όσους αναζητούν ψαγμένες γεύσεις. Ντόπια κρέατα που αναδεικνύονται με σύγχρονες τεχνικές, όσπρια σε ευφάνταστες συνταγές, σαλάτες υψηλής διατροφικής αξίας και γλυκά-έκπληξη.
Περισσότερα εδώ
«Ναουμίδης», Άγιος Παντελεήμονας
Στις δύο έδρες της στον Άγιο Παντελεήμονα, στις όχθες της Βεγορίτιδας, η οικογένεια Ναουμίδη ξεδιπλώνει τη δημιουργική της διάθεση με βάση τα προϊόντα της περιοχής. Στο κυρίως εστιατόριο (2386061238) οι γεύσεις είναι πιο fine dining, ενώ στο πιο απλό μεζεδο-παντοπωλείο (2386061200) οι πεντανόστιμοι μεζέδες έχουν τον πρώτο λόγο.
Περισσότερα εδώ
«Salvia», Αρίστη
Στο εστιατόριο του πολυτελούς ξενοδοχείου «Aristi Mountain Resort & Villas» (2653041330), στην κορυφή της Αρίστης στα Ζαγοροχώρια, ο γνωστός σεφ Γιάννης Κιόρογλου προτείνει πιάτα που εμπνέονται από τη ζαγορίσια φύση και τα προϊόντα της: πέστροφα μαρινάτη σε εσπεριδοειδή και τοπικά μυρωδικά αλλά και αβγό ημέρας με μανιτάρια και τυρί Μετσοβόνε.
Περισσότερα εδώ
«Θωμάς», Σκλήθρο
Το εστιατόριο της οικογένειας Πασπάλη (2386031080) είναι προορισμός και όχι μόνο για όσους κατευθύνονται στο κοντινό Νυμφαίο. Φέτος θα απολαύσετε πιάτα όπως ο πουρές φασολιού από ελέφαντες Πρεσπών με καραμελωμένα κρεμμύδια και καπνιστό χοιρινό, το τραχανότο με άγρια μανιτάρια και το κρασάτο αγριογούρουνο μαγειρεμένο με Ξινόμαυρο.
Περισσότερα εδώ
«Κοντοσώρος», Ξινό Νερό
Με αγάπη και πάθος για την τοπική κουζίνα της Μακεδονίας, την οποία ανανεώνει δημιουργικά, ο Νίκος Κοντοσώρος μας εντυπωσιάζει (2386081256). Το φετινό μενού περιλαμβάνει από μανιταρόσουπα με μανιτάρια από το Βίτσι και πίτα ανοιχτή με πιπεριές μέχρι χοιρινό λαιμό με πουρέ κάστανο και μοσχαρίσια ουρά με καραμελωμένα κρεμμύδια.
Περισσότερα εδώ
«Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω», Λιτόχωρο
Στο εστιατόριο του σεφ Ανδρέα Γάβρη (2352021300) απολαμβάνουμε διαχρονικά το ανεπανάληπτο μπουρανί φτιαγμένο με την τεχνική του ριζότο, που έχει οπαδούς σε ολόκληρη την Ελλάδα. Φέτος ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε τα ρεβίθια με μανιτάρια και μαστίχα Χίου, τις φακές με καβουρμά και τα γλυκάδια με γαρίδες και γλυκό Μοσχάτο Σάμου.
Περισσότερα εδώ