Kalokeri: ένα κυκλαδίτικο μπιστρό που τιμά την τοπική κουζίνα

Αν και διαρκώς ανερχόμενη τουριστικά και αγαπητή στους ξένους, η Αντίπαρος δεν είχε μέχρι σήμερα ένα καλό εστιατόριο ελληνικής κουζίνας που να ξεφεύγει από τα ταβερνάκια.

Kalokeri: ένα κυκλαδίτικο μπιστρό που τιμά την τοπική κουζίνα

Αν και διαρκώς ανερχόμενη τουριστικά και αγαπητή στους ξένους, η Αντίπαρος δεν είχε μέχρι σήμερα ένα καλό εστιατόριο ελληνικής κουζίνας που να ξεφεύγει από τα ταβερνάκια.

Kalokeri: ένα κυκλαδίτικο μπιστρό που τιμά την τοπική κουζίνα - εικόνα 1

Η Βάνα Βρεττού και ο Σήφης Καραδάκης ήρθαν να καλύψουν αυτό ακριβώς το κενό μεταφέροντας το επιτυχημένο concept από τις αθηναϊκές «Μαγικές Κατσαρόλες» στην περατζάδα του κεντρικού στενού της λιλιπούτιας Χώρας και δημιουργώντας ένα μοντέρνο κυκλαδίτικο μπιστρό που προσφέρει μια εμπνευσμένη σύγχρονη ελληνική κουζίνα με έντονο Αγαιοπελαγίτικο χρώμα και έμφαση στα ντόπια υλικά.

Η πρότασή τους είναι πραγματικά αξιόλογη γι αυτό και αγκαλιάστηκε αμέσως και μας δίνει ήδη ραντεβού και για του χρόνου, μετά το τέλος βέβαια της φετινής καλοκαιρινής σεζόν. Δείχνει μάλιστα το δρόμο και για την περαιτέρω ανάπτυξη της value for money comfort Ελληνικής και Κυκλαδίτικης κουζίνας και του πρωινού και brunch με τοπικό χρώμα σε ένα σύγχρονο πακέτο, κάτι άλλωστε που λείπει και από ακόμη πιο κοσμικά νησιά.

Kalokeri: ένα κυκλαδίτικο μπιστρό που τιμά την τοπική κουζίνα - εικόνα 2

Τα εκλεκτά προϊόντα των Κυκλάδων κυριαρχούν και αναδεικνύουν τις γεύσεις σε πιάτα όπως η ρουστίκ κατσικομακαρονάδα με πεντανόστιμο ντόπιο κατσικάκι, οι ελαφροτηγανισμένες μπάμιες αλλιώς (πανέ με ταρτάρ ντομάτας και μους φέτας), το μπαρμπούνι ταρτάρ με έντονο το άρωμα του μοσχολέμονου, του φρέσκου θυμαριού, της λουίζας και της αφρίνας με φύκια, οι φινετσάτες σαρδέλες τυλιγμένες σε αμπελόφυλλα με ελαφριά αγιολί, ή τα ψητά σύκα γεμιστά με τυρομάλαμα και τυλιγμένα σε προσούτο Νάξου.

Kalokeri: ένα κυκλαδίτικο μπιστρό που τιμά την τοπική κουζίνα - εικόνα 3


Δεν λείπουν οι παραδοσιακές συνταγές με νέο μάτι, όπως το χταπόδι σαβόρο με αντιπαριώτικο πετιμέζι και φάβα Ηρακλειάς. Σημείο αναφοράς το Ναξιώτικο μπέργκερ με κιμά από σγατζομόσχαρο Νάξου, αγελαδινή γραβιέρα, ψητή μελιτζάνα, ζαμπόνι Απειράνθου και καππαρόφυλλα. Πολύ ωραία ιδέα το Κυκλαδίτικο πρωινό και brunch (το εστιατόριο ανοίγει από τις 10 το πρωί) με έξυπνες εκδοχές της λαδένιας της Κιμώλου, της μελόπιτας (που εδώ γίνεται τσιζκέικ αλά ελληνικά), του μουσακά αλά croque madame & monsier πάνω σε φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί και της συριανής ομελέτας τιριτίμ με πράσινο κρεμμυδάκι και κολοκυθάκια με τους ανθούς τους.

Χαριτωμένος χώρος σε βεράντα, μικρή σάλα στα χρώματα του λαχανί με τα ψάθινα καπέλα – φωτιστικά να δίνουν τον τόνο και τραπεζάκια στον πεζόδρομο με φόντο τη βουκαμβίλια.

Κεντρικό στενό Αντιπάρου, 2284063037, Kalokerirestaurant.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ένα απόκοσμο κομμάτι Καππαδοκικής γης στην Κρήτη

Περίπου 35 χλμ. δυτικά των Χανίων, ξεπροβάλλει ένα μνημείο της φύσης, ανάμεσα σε καταπράσινες κοιλάδες. Ένα εξωπραγματικό σύμπλεγμα λοφίσκων, ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης της φύσης, που έχει αποτελέσει πεδίο πολλαπλών ερευνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
16/05/2024

Ο Όμιλος Mitsis πραγματοποίησε εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου και υπέγραψε 10ετή συμφωνία διαχείρισης 3* ξενοδοχείου στην Κέρκυρα

Πρόκειται για την τρίτη εξαγορά ξενοδοχείου που έχει ολοκληρώσει ο Όμιλος την τελευταία διετία κατόπιν των εξαγορών δύο μονάδων στην Κρήτη το 2022 και την πέμπτη συμφωνία διαχείρισης ακινήτου τον τελευταίο χρόνο κατόπιν συμφωνιών επέκτασής του στην Κρήτη, Σαντορίνη και Χαλκιδική.

Αυτές είναι οι ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο στην Πελοπόννησο για καλοκαιρινά drives

Η καλοκαιρινή Πελοπόννησος είναι όπως και κάθε χρόνο ψηλά στην ατζέντα μας.

Η Everty απέκτησε δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί της Κέας

Το "Ydor Hotel & Spa" και το "Porto Kea Suites Hotel & Spa", τα οποία πλέον ανήκουν στην Everty και είναι υπό τη διαχείριση της Sandglass Hotels & Villas είναι προς το παρόν τα μοναδικά εν λειτουργία ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί.

Περπατήσαμε στο Μπίλιοβο, το ομορφότερο λιθόκτιστο μονοπάτι της Πελοποννήσου

Λίγο έξω από την Καλαμάτα, στην Έξω Μάνη, στα ριζά του Ταΰγετου, βρίσκεται ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα μονοπάτια της Πελοποννήσου με πανοραμική θέα, προσεγγίσιμο κι από τους σχετικά αρχάριους περιπατητές, ακόμη και σε μονοήμερη εκδρομή.

Λέρος: Αναδεικνύονται και συντηρούνται βυζαντινά μνημεία του νησιού

Πρόκειται για την αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης της Εκκλησίας του Αγίου Πέτρου στον Δρυμώνα, του ζωγραφικού διακόσμου της Εκκλησίας της Αγίας Κιουράς στο Παρθένι και της Εκκλησίας του Αγίου Ζαχαρία, στη Μερικιά.

Drumsheds: Πώς ένα club σ' ένα παλιό ΙΚΕΑ στο Λονδίνο θέλει να αναβιώσει τη νυχτερινή ζωή της αγγλικής πρωτεύουσας

Το φιλόδοξο Drumsheds, το μεγαλύτερο, πλέον, club venue του Ηνωμένου Βασιλείου δανείζεται τη rough αισθητική του ΙΚΕΑ και μετατρέπεται σ’ ένα μουσικό παράδεισο γι’ αυτούς που προτιμούν να ιδρώνουν πάνω στην πίστα, από το να ξεποδαριάζονται στους διαδρόμους του, ψάχνοντας τον πιο βολικό καναπέ.