Ριζό: Κάτι ωραίο γεννιέται στην Μονεμβασιά

Μπροστά στην παραλία της Μονεμβασιάς και συγκεκριμένα στον δρόμο που οδηγεί στην είσοδο του κάστρου ένα όμορφο all-day snack bar αρχίζει και... απλώνει τις ρίζες του.

Ριζό: Κάτι ωραίο γεννιέται στην Μονεμβασιά

Μπροστά στην παραλία της Μονεμβασιάς και συγκεκριμένα στον δρόμο που οδηγεί στην είσοδο του κάστρου ένα όμορφο all-day snack bar αρχίζει και... απλώνει τις ρίζες του.

Ριζό: Κάτι ωραίο γεννιέται στην Μονεμβασιά - εικόνα 1

Πίσω από το Ριζό κρύβονται δύο γιατροί – η Γεωργία και ο Χρήστος – που θέλουν να συμπυκνώσουν σε αυτό τον χώρο τον ανεξάντλητο πλούτο της λακωνικής γης και τις εμπειρίες που αυτός μπορεί να προσφέρει.

Με την θέα μοιρασμένη μεταξύ Μυρτώου πελάγους και κάστρου αλλά και μία ιδιαίτερα καλόγουστη αισθητική ματιά που μεταφράζεται τόσο σε επίπεδο διακόσμησης όσο και καταλόγου η αρχή είναι κάτι παραπάνω από καλή.

Το Ριζό αυτή την στιγμή προσφέρει ιδέες για όλες τις ώρες της ημέρας. Μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα άκρως ελληνικό πρωϊνό (τύφλα να’ χει το brunch…) ή ένα μεσογειακού τύπου υγιεινό snack, να συνεχίσετε με ένα ελαφρύ γεύμα ή να κλείσετε την ημέρα σας με ένα ποτό. Οι άνθρωποί του έχουν την φιλοδοξία να εξελιχθεί σε έναν πολυχώρο που θα κοιτάζει ευθέως διάφορες μορφές τέχνης, μα πάνω από όλα θα δίνει έμφαση στις φίνες γεύσεις και τα σωστά υλικά.

Ριζό: Κάτι ωραίο γεννιέται στην Μονεμβασιά - εικόνα 2

Παράλληλα, με το café-bar restaurant τρέχουν - σε μία όμορφη γωνιά του χώρου - ένα «μαγαζάκι» με πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα της λακωνικής γης (πχ. λάδι, μονοποικιλιακά μέλια, βιολογικά κρασιά κτλ). Το βράδυ το ποτό έρχεται πάντα με την συνοδεία μίας μικρής μελετημένης γευστικής επιλογής - εν είδει κεράσματος, ενώ στον μικρό και ευέλικτο κατάλογο cocktails ξεχωρίζει μακράν το signature Ριζό που θα σας δώσει μία ανεπαίσθητη αύρα Ελλάδας.

Μείνετε συντονισμένοι γιατί προς τα τέλη του καλοκαιριού θα ολοκληρωθεί το μενού της κουζίνας του.

Μονεμβασιά Λακωνίας, Κάστρο, 27320-61114, https://www.facebook.com/rizocafebarrestaurant/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Kivotos Santorini" & "Mavro" δίνουν άλλο χρώμα στη Σαντορίνη

Ζήσαμε και απολαύσαμε δύο μέρες σε μια boutique κιβωτό που ξεχωρίζει στο περίφημο Νησί του Ηφαιστείου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
16/07/2024

Κιβωτός Κορογώνα: Ένα πολύπλευρο εγχείρημα ολιστικής σύνδεσης με την φύση που δεν χωράει σε ταμπέλες

Μια ειρηνική, εκπαιδευτική, αειφορική κοινότητα δημιουργίας εν εξελίξει στη νότια Λακωνία.

Skiathos Palace Hotel: Το εμβληματικό ξενοδοχείο με την ομηρική φιλοξενία

Σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ευρώπης, ορθώνεται αγέρωχο το Skiathos Palace για πάνω από 50 χρόνια.

Navarino Challenge 2024: Αθλητικός Τουρισμός και Ευεξία στην Costa Navarino

Το Navarino Challenge επιστρέφει για 12η χρονιά από τις 18-20 Οκτωβρίου 2024 στην Costa Navarino και την Πύλο, με πάνω από 55 δράσεις για όλες τις ηλικίες. Με το μήνυμα "ο αθλητισμός ενώνει", το event θα προσφέρει μοναδικές εμπειρίες αθλητικού τουρισμού και ευεξίας.

Τουρισμός: η Μύκονος σε πτώση, η Σαντορίνη αντέχει, η Ρόδος απογειώνεται

Η Μύκονος σημειώνει πτώση επιβατικής κίνησης, ενώ η Σαντορίνη σταθεροποιείται και η Ρόδος εκτοξεύεται, καταγράφοντας εντυπωσιακή άνοδο σύμφωνα με τη Fraport.

"Castello Infinity Suites": Ιδανικό μέρος για άνεση και χαλάρωση στο ιστορικό ψαροχώρι της Αγίας Πελαγίας

Το "Castello Infinity Suites" φέρνει ένα νέο επίπεδο κομψότητας και πολυτέλειας, προσφέροντας έναν όμορφο, άνετο και κομψό χώρο όπου φροντίζουν αποκλειστικά τους επισκέπτες.

"YeeOn": Ζούμε το Γύθειο αλλιώς σε ένα ολοκαίνουριο living-well boutique hotel

Το τετράστερο "YeeOn" φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.