Οι 20 καλύτερες ταβέρνες της Πελοποννήσου

Είναι η εποχή που οι αποδράσεις στην Πελοπόννησο πληθαίνουν, δίνοντας μας μια ωραία αφορμή για να συγκεντρώσουμε τις καλύτερες ταβέρνες της, αξιολογημένες από τον AlphaGuide.

Οι 20 καλύτερες ταβέρνες της Πελοποννήσου

Είναι η εποχή που οι αποδράσεις στην Πελοπόννησο πληθαίνουν, δίνοντας μας μια ωραία αφορμή για να συγκεντρώσουμε τις καλύτερες ταβέρνες της, αξιολογημένες από τον AlphaGuide.

Taverna, Costa Navarino

Οι 20 καλύτερες ταβέρνες της Πελοποννήσου - εικόνα 1

Οι εξαιρετικές πρώτες ύλες που προέρχονται από κτήματα που ανήκουν στο συγκρότημα του Costa Navarino, αλλά και ο ιδιαίτερος χώρος μέσα στην μικρή αυλή καθιστούν την «Τaverna», σημείο αναφοράς. Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2016. Περισσότερα εδώ.

Αρκαδιανή, Ψάρι

Η «Αρκαδιανή» είναι ένας εξαιρετικά προσεγμένος δημοτικός πολυχώρος, αφιερωμένος στη μωραΐτικη σπιτική μαγειρική. Το εστιατόριό του, όμορφο και καλοστημένο, αγναντεύει την κοιλάδα της Μεγαλόπολης και σερβίρει μεζέδες και πιάτα παραδοσιακά μαγειρεμένα από έμπειρα χέρια και με αγνές πρώτες ύλες. Περισσότερα εδώ.

Βασιλειάδης, Καλαμάτα

Δεν είναι εύκολο να βρεις την ταβέρνα του Κώστα Βασιλειάδη, αφού ούτε ταμπέλα δεν θέλει να βάλει. Είναι όμως η γευστική έκπληξη της περιοχής. Περισσότερα εδώ.

Η Σπηλιά, Άργος

Οι 20 καλύτερες ταβέρνες της Πελοποννήσου - εικόνα 2

Η μαεστρία στην κουζίνα αλλά και η ποιότητα των υλικών, δίνουν ένα εκπληκτικό γαστρονομικό αποτέλεσμα. Περισσότερα εδώ.

Σπυρανδρέας, Ερμιόνη

Οι 20 καλύτερες ταβέρνες της Πελοποννήσου - εικόνα 3

Από τις πιο γνωστές ψαροταβέρνες της περιοχής, με ιστορία από το 1968, δίπλα στο κύμα. Περισσότερα εδώ.

Κληματαριά, Βυτίνα

Η παλιότερη παραδοσιακή ταβέρνα της Βυτίνας. Δοκιμάστε τον ξινό τραχανά, το κλασικό παστό της περιοχής και τις πίτες με πολύ καλό σπιτικό φύλλο, σπανάκι ή άλλα χόρτα και ντόπιο τυρί. Περισσότερα εδώ.

Ζέρζοβα, Παναγιά

Οι 20 καλύτερες ταβέρνες της Πελοποννήσου - εικόνα 4

Στο μικροσκοπικό χωριουδάκι στις παρυφές του δυτικού Μαινάλου, ο Γιάννης και η Βαγγελιώ μαγειρεύουν θαυμάσια, χρησιμοποιούν προϊόντα της περιοχής, φτιάχνουν δικιά τους φέτα και τσίπουρο, χυλοπίτες με καμμένο βούτυρο και μυζήθρα... Περισσότερα εδώ.

Κληματαριά, Βαλτεσινίκο

Ανακαινισμένη ταβέρνα με μεγάλη βεράντα, άνετη σάλα και ιστορία 25 χρόνων. Περισσότερα εδώ.

Το Στέκι (Δεδάκης), Καστανιά

Οι 20 καλύτερες ταβέρνες της Πελοποννήσου - εικόνα 5

Μαζί με την αλπική θέα από τις μεγάλες τζαμαρίες, απολαμβάνουμε την εξαιρετική πίτα με χειροποίητο φύλλο και γέμιση από πικάντικα χόρτα και όχι μόνο. Περισσότερα εδώ.

Γεύση και Οίνος, Κεφαλάρι

Οι 20 καλύτερες ταβέρνες της Πελοποννήσου - εικόνα 6

Εξαιρετική τοπική κουζίνα, με δικά τους κρεατικά -ο κ. Βασίλης είναι κτηνοτρόφος- και τυροκομικά. Δοκιμάστε από την κ. Σοφία μια φοβερή τοπική "μαγειρίτσα" με χοιρινό και κρεμμύδια. Περισσότερα εδώ.

Ριγάνι, Λουτράκι

Οι 20 καλύτερες ταβέρνες της Πελοποννήσου - εικόνα 7

Το ατού του, βρίσκεται στο "χέρι" του Kώστα στην κουζίνα και στην απροσποίητα κεφάτη φροντίδα της Ελένης στη σάλα. Το μενού είναι ελληνικό. Περισσότερα εδώ.

Μπαρμπα-Πέτρος, Αρεόπολη

Κλασικά ελληνικά μαγειρευτά αλλά και πρωτότυπες συνταγές, όπως κολοκυθοκορφάδες με σέλινο και μελιτζανοπατάτες. Περισσότερα εδώ.

Ο Τάκης, Λιμένι

Οι 20 καλύτερες ταβέρνες της Πελοποννήσου - εικόνα 8

Απολαύστε φρέσκο και κυρίως σωστά ψημένο ψάρι σε μία από τις πιό γνωστές ψαροταβέρνες της Πελοποννήσου. Περισσότερα εδώ.

Ο Μαύρος Πειρατής (Νίκος), Νέο Οίτυλο

Οι 20 καλύτερες ταβέρνες της Πελοποννήσου - εικόνα 9

Δοκιμάστε το σωστά ψημένο ψάρι όλο το χρόνο αλλά και την πεντανόστιμη ψαρόσουπα. Περισσότερα εδώ.

Εν Χατίπι, Σπάρτη

Οι 20 καλύτερες ταβέρνες της Πελοποννήσου - εικόνα 10

Ο ιδιοκτήτης και σεφ Μιχάλης Τσαγκάρης, μαζί με τη γυναίκα του, ετοιμάζουν περισσότερα από 30 νοστιμότατα καλοφτιαγμένα πιάτα, με δικά τους λαχανικά και εξαιρετικό ελαιόλαδο και ντόπιες πρώτες ύλες. Περισσότερα εδώ.

Κυρία Λέλα, Καρδαμύλη

Οι 20 καλύτερες ταβέρνες της Πελοποννήσου - εικόνα 11

Νοστιμότατη κουζίνα κι εξαιρετικά μαγειρευτά σε περιορισμένη ποικιλία. Δοκιμάστε την πολίτικη σαλάτα με μελιτζάνες, πιπεριές, σκόρδο και γιαούρτι, το εξαιρετικό χοιρινό ριγανάτο και το κοτόπουλο στο φούρνο με δεντρολίβανο. Περισσότερα εδώ.

Αννόβερο, Βαθύ - Γύθειο

Νέα πνοή στο κλασικό εστιατόριο της δεκαετίας του ’80, έχει δώσει η νέα γενιά της οικογένειας Ζευγολατάκου, όπου θα απολαύσετε ελληνικές και διεθνείς γεύσεις με έμφαση στο κρέας και στα προϊόντα της εποχής. Περισότερα εδώ

Κληματαριά, Μεθώνη

Προσφέρει μια μεγάλη γκάμα καλοφτιαγμένου ελληνικού φαγητού, με τοπικά υλικά και δικό τους ελαιόλαδο, αλλά και πιάτα της ώρας και γουρουνοπούλα στον ξυλόφουρνο που λιώνει στο στόμα. Περισσότερα εδώ.

Γρηγόρης, Πύλος

Με διακόσμηση καλού εστιατορίου, απέναντι από την πλατεία Ναυαρίνου όπου σερβίρει όταν ο καιρός το επιτρέπει, διαθέτει τη μεγαλύτερη σειρά από παραδοσιακά μαγειρευτά σε ολόκληρη την περιοχή, κρεατικά στη σχάρα, φρέσκα μικρόψαρα. Περισσότερα εδώ.

Έλενα, Φοινικούντα

Μία από τις διασημότερες ταβέρνες της περιοχής, πάνω σε ύψωμα, με φανταστική θέα στην απέναντι ακτογραμμή και στο λιμανάκι. Μεγάλος κατάλογος -μαγειρευτά, κρεατικά της ώρας, ψάρια και θαλασσινά, προϊόντα από τη φάρμα τους (κοκόρια, κατσίκια, κουνέλια) ωραία δικά τους τυριά (τουλουμοτύρι, ταλαγάνι) και ενδιαφέρον δικό τους κρασί. Περισσότερα εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Οι καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί της Ελλάδας: Πρέσπες

Ο οδηγός μας περιλαμβάνει προορισμούς που υπόσχονται αξέχαστες χειμερινές αποδράσεις, με τις Πρέσπες να ξεχωρίζουν ως μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν έναν ήσυχο προορισμό γεμάτο φυσική ομορφιά, ιστορική κληρονομιά και αυθεντική παράδοση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/12/2024

Γκίνης Ανδρέας: Οραματιστής πίσω από τη Vivestia, την πλατφόρμα εκμίσθωσης πολυτελών καταλυμάτων με τεχνολογία VR Tours

Η Vivestia φέρνει την επανάσταση στον τουρισμό, συνδυάζοντας την τεχνολογία VR με τη διαχείριση πολυτελών καταλυμάτων, δημιουργώντας μια πλατφόρμα που υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο επιλέγουμε τον προορισμό των διακοπών μας.

Ξεπερνούν τα 5 δισ. ετησίως οι τουριστικές επενδύσεις

Οι τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση, φτάνοντας τα 5,1 δισ. ευρώ το 2023, διπλασιάζοντας την προ-pandemic επίδοση, ενώ οι προβλέψεις για το 2024 κάνουν λόγο για νέο ρεκόρ εσόδων, αγγίζοντας τα 22 δισ. ευρώ.

Τα Aria Hotels παρουσιάζουν το "Ventus di Milo" στη Μήλο

Ένα πολυτελές καταφύγιο που συνδυάζει την κυκλαδίτικη αυθεντικότητα με τη σύγχρονη αισθητική, ενώ παράλληλα πρωτοπορούν με βιώσιμες λύσεις για τον τουρισμό του μέλλοντος.

Στα Τρίκαλα για γίδα, κεμπάπια και τσίπουρα

Ακολουθήσαμε τους ντόπιους και χαρτογραφήσαμε την περιοχή από τα Τρίκαλα ως το Περτούλι, για βουνίσια κουζίνα, μεζέδες κι αποστάγματα.