Βερολίνο σε 10 βήματα

Είναι ζωντανό, δυναμικό, έχει αύρα ιστορίας και ταυτόχρονα πολυδιάστατο, καλλιτεχνικό και νεανικό. Ξεχωρίσαμε 10 must visit σημεία και σας τα παρουσιάζουμε.

Βερολίνο σε 10 βήματα

Είναι ζωντανό, δυναμικό, έχει αύρα ιστορίας και ταυτόχρονα πολυδιάστατο, καλλιτεχνικό και νεανικό. Βερολίνο. Ξεχωρίσαμε 10 must visit σημεία και σας τα παρουσιάζουμε.

1. Unter den Linden

Βερολίνο σε 10 βήματα - εικόνα 1

Μία από τις πλέον πολυσύχναστες οδούς του Βερολίνου, η Unter den Linden, φτάνει μέχρι την Πύλη του Βρανδεμβούργου και φιλοξενεί πολλά αξιοθέατα, αλλά και bars, clubs και εστιατόρια, galleries αλλά και μουσεία.

2. Η Πύλη του Βρανδεμβούργου

Βερολίνο σε 10 βήματα - εικόνα 2

Σύμβολο της πόλης, βρίσκεται στην πλατεία Pariser και έχει σχεδιαστεί με βάση την αρχιτεκτονική των Προπυλαίων της Ακρόπολης. Πάνω της είναι χαραγμένες ανάγλυφες σκηνές από την ελληνική μυθολογία.

3. Potsdamer Platz

Βερολίνο σε 10 βήματα - εικόνα 3

Η πιο σύγχρονη εκδοχή του Βερολίνου συναντάται σε αυτή την πλατεία με ντιζαϊνάτα μαγαζιά, μοντέρνα κτίρια και ένα υπερμεγέθες εμπορικό κέντρο.

4. Το Τείχος του Βερολίνου, Berliner Mauer

Βερολίνο σε 10 βήματα - εικόνα 4

Υψώθηκε το 1961, για να χωρίσει τη χώρα στα δύο και μαζί και τους πολίτες. Κατεδαφίστηκε το 1989 με την ελπίδα ότι ο κόσμος θα πάψει να έχει υψώνει τείχη. Σήμερα αποτελεί τμήμα της νεότερης ιστορίας και χώρος καλλιτεχνικής έκφρασης, καθώς έχει μετατραπεί σε μία τεράστια υπαίθρια πινακοθήκη.

5. Museuminsel

Βερολίνο σε 10 βήματα - εικόνα 5

Είναι το λεγόμενο Νησί των Μουσείων που είναι και προστατευόμενο από την UNESCO. Πρόκειται για ένα χώρο ο οποίος είναι περικυκλωμένος από ποτάμια, και φιλοξενεί πανέμορφα κτίρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής. Εδώ βρίσκεται και το Μουσείο της Περγάμου, το οποίο φιλοξενεί μια από τις σημαντικότερες συλλογές αρχαιοτήτων στην Ευρώπη.

6. Πύργος της Τηλεόρασης

Βερολίνο σε 10 βήματα - εικόνα 6

Έχει ύψος 365μ. και αποτελεί ένα από τα πλέον πολυφωτογραφημένα κτίρια. Βρίσκεται κοντά στην Alexanderplatz και είναι το ψηλότερο κτίριο της πόλης.

7. Kreuzberg

Βερολίνο σε 10 βήματα - εικόνα 7

Μία hip πλέον γειτονιά με underground αίγλη, η οποία κάποτε αποτελούσε συνοικία των εργατών. Ένα πολύ ζωντανό μέρος της πόλης με πολλά μουσεία, bars, υπαίθριες αγορές.

8. Nikolaiviertel

Βερολίνο σε 10 βήματα - εικόνα 8

Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Spree, και χαρακτηρίζεται από τη γραφικότητά της, τη νοσταλγική διάθεση που αποπνέει καθώς και τα λαβυρινθώδη σοκάκια της Nikolaiviertel.

9. Prenzlauer Berg

Βερολίνο σε 10 βήματα - εικόνα 9

Γεύση αυθεντική από το Ανατολικό Βερολίνο. Δείτε τις πολυκατοικίες που φιλοξενούσαν τους ανατολικοβερολινέζους, αλλά και πολλούς καλλιτέχνες και ανθρώπους της διανόησης, εξαιτίας των χαμηλών ενοικίων.

10. Propeller Island Hotel

Βερολίνο σε 10 βήματα - εικόνα 10

Σε εσάς που αρέσουν τα ιδιαίτερα ξενοδοχεία, επισκεφθείτε το και δείτε το… ανάποδο δωμάτιο, όπου τα πάντα είναι αντεστραμμένα, αλλά είναι διαστημικά, ενώ κάποια άλλα θα σας… απογειώσουν. Βρίσκεται κοντά στο σταθμό Charlottenburg. (www.propeller-island.com)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"YeeOn": Ζούμε το Γύθειο αλλιώς σε ένα ολοκαίνουριο living-well boutique hotel

Το τετράστερο "YeeOn" φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.