10 ρομαντικοί προορισμοί της Ευρώπης πέρα από τα κλασικά

Επιλέγουμε προορισμούς πέρα από τους κλασικούς και άφηνουμε τη ματιά μας ελεύθερη. Κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα, παίρνουμε μία βαθιά ανάσα και βουτάμε στα πιό ρομαντικά terroir της Ευρώπης.

10 ρομαντικοί προορισμοί της Ευρώπης πέρα από τα κλασικά

Βλέπουμε φωτογραφίες και ευχόμαστε να είχαμε την ευκαιρία να κάναμε μία βόλτα στα σοκάκια τους, να απολαμβάναμε τον καφέ μας σε ένα από τα όμορφα και ζεστά καφέ, να μπορούσαμε να γυρνάγαμε αμέριμνοι στις αγορές τους. Κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα, παίρνουμε μία βαθιά ανάσα και κάνουμε μία βουτιά στα πιο ρομαντικά terroir της Ευρώπης.

Κολμάρ, Γαλλία

10 ρομαντικοί προορισμοί της Ευρώπης πέρα από τα κλασικά - εικόνα 1

Είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης αν αναλογιστεί κανείς τα αρχιτεκτονικά της μνημεία και την καλά διατηρημένη παλιά πόλη. Ξεχωριστό επίσης και το τμήμα της πόλης στις όχθες του ποταμού Λάουχ, γνωστό και ως «Μικρή Βενετία». Ανήκει στη Γαλλία, βρίσκεται στο «Δρόμο του Κρασιού» και φιλοξενεί το μουσείο Unterlinden, πρώην μοναστήρι των Δομινικανών, κτισμένο το 1242, το οποίο μετατράπηκε σε μουσείο το 1850, με σημαντικά εκθέματα τέχνης και ιστορίας της Αλσατίας.

Cinque Terre, Ιταλία

10 ρομαντικοί προορισμοί της Ευρώπης πέρα από τα κλασικά - εικόνα 2

Δεν είναι ένα, άλλα πέντε πανέμορφα χωριά σκαρφαλωμένα πάνω στα βράχια και δίπλα στη θάλασσα, στην περίφημη ιταλική ριβιέρα. Μonterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola και Riomaggiore, τα ονόματα των χωριών, τα οποία ενώνονται μεταξύ τους με τρένο. Τα πολύχρωμα σπίτια θα αποτελέσουν το ιδανικό background για τις φωτογραφίες σας.

Cesky Krumlov, Τσεχία

10 ρομαντικοί προορισμοί της Ευρώπης πέρα από τα κλασικά - εικόνα 3

Η υπέροχη φύση, σε συνδυασμό με τα άθικτα ιστορικά κτίρια γοτθικής αρχιτεκτονικής δημιουργούν ένα παραμυθένιο περιβάλλον στο μικροσκοπικό Cesky Krumlov του 13ου αιώνα. Το επιβλητικό της κάστρο, θα σας κάνει να ξεχαστείτε στα στενα του, ενώ στα must see είναι το μουσείο με ιστορικά ευρήματα από την περιοχή της Βοημίας.

Φλωρεντία, Ιταλία

10 ρομαντικοί προορισμοί της Ευρώπης πέρα από τα κλασικά - εικόνα 4

Η Φλωρεντία, μία πόλη-υπαίθριο μουσείο, ισορροπεί ανάμεσα στην αρχιτεκτονική, τη μουσική, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται μία ανάσα από τα κλασικά τοσκανικά τοπία με τους ελαιώνες και τα αμπέλια.

Εδιμβούργο, Σκωτία

10 ρομαντικοί προορισμοί της Ευρώπης πέρα από τα κλασικά - εικόνα 5

Οι ατελείωτες βόλτες στον κεντρικό πεζόδρομο Royal Mile του Εδιμβούργου, αλλά και το πανέμορφο κάστρο θα σας κάνουν να μην θέλετε να αποχωριστείτε αυτό το πανέμορφο μέρος στα βόρεια του νησιού.

Μπριζ, Βέλγιο

10 ρομαντικοί προορισμοί της Ευρώπης πέρα από τα κλασικά - εικόνα 6

Μία βόλτα στα πλακόστρωτα μεσαιωνικά δρομάκια, ανάμεσα στα κανάλια και τις λίμνες, μία στάση στα ρομαντικά μπιστρό είναι μερικά από τα στοιχεία που θα κάνουν την Μπριζ, τον αγαπημένο σας προορισμό. Είναι η πόλη των θρύλων, των εξωπραγματικών τοπίων, της σοκολάτας και... της μπύρας. Είναι κάτι σαν τον παράδεισο.

Καρλσρούη, Γερμανία

10 ρομαντικοί προορισμοί της Ευρώπης πέρα από τα κλασικά - εικόνα 7

Είναι η πόλη των ονείρων, καθώς τη σχεδίασε το 1715 στο σχεδιαστήριό του ο Karl-Wilhelm. Στο κέντρο της πόλης το ανάκτορο, και από εκεί ξεκινούν κυκλικά οι 32 δρόμοι, σαν ηλιαχτίδες. Υπαίθριες μπυραρίες, εκλεκτές νοστιμιές της Βάδης, αλλά και ένα ζωντανό εμπορικό κέντρο περιμένουν να τα εξερευνήσεις.

Πάρμα, Ιταλία

10 ρομαντικοί προορισμοί της Ευρώπης πέρα από τα κλασικά - εικόνα 8

Με επίκεντρο την μεσαιωνική πλατεία της η Πάρμα είναι ο παραμυθένιος προορισμός και ταυτόχρονα γαστρονομική μητρόπολη της βόρειας Ιταλίας.

Ιωάννινα, Ελλάδα

10 ρομαντικοί προορισμοί της Ευρώπης πέρα από τα κλασικά - εικόνα 9

Η ζωντανή πόλη που κουβαλάει ιστορία αιώνων αναμορφώνεται, ακολουθεί τις νέες τάσεις. Κάθε σοκάκι, κάθε πλατεία, το περίφημο κάστρο και φυσικά η λίμνη Παμβώτιδα, αποτελούν κύτταρα ανάπτυξης της πανέμορφης πόλης. Χειμώνας ή καλοκαίρι τα Ιωάννινα, έχουν πάντα κάτι ενδιαφέρον.

Σάλτσμπουργκ, Αυστρία

10 ρομαντικοί προορισμοί της Ευρώπης πέρα από τα κλασικά - εικόνα 10

Η καλοδιατηρημένη μπαρόκ συνοικία, το νόστιμο φαγητό, η ιδιαίτερη καλλιτεχνική σκηνή, τα καταπράσινα πάρκα, αλλά και το κάστρο Hohensalzburg βρίσκονται ανάμεσα στα hot spots της πόλης. Το Σάλτσμπουρκ είναι παραμύθι, και πολύ κοντά του βρίσκονται και οι Άλπεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ένα απόκοσμο κομμάτι Καππαδοκικής γης στην Κρήτη

Περίπου 35 χλμ. δυτικά των Χανίων, ξεπροβάλλει ένα μνημείο της φύσης, ανάμεσα σε καταπράσινες κοιλάδες. Ένα εξωπραγματικό σύμπλεγμα λοφίσκων, ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης της φύσης, που έχει αποτελέσει πεδίο πολλαπλών ερευνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
16/05/2024

Ο Όμιλος Mitsis πραγματοποίησε εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου και υπέγραψε 10ετή συμφωνία διαχείρισης 3* ξενοδοχείου στην Κέρκυρα

Πρόκειται για την τρίτη εξαγορά ξενοδοχείου που έχει ολοκληρώσει ο Όμιλος την τελευταία διετία κατόπιν των εξαγορών δύο μονάδων στην Κρήτη το 2022 και την πέμπτη συμφωνία διαχείρισης ακινήτου τον τελευταίο χρόνο κατόπιν συμφωνιών επέκτασής του στην Κρήτη, Σαντορίνη και Χαλκιδική.

Αυτές είναι οι ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο στην Πελοπόννησο για καλοκαιρινά drives

Η καλοκαιρινή Πελοπόννησος είναι όπως και κάθε χρόνο ψηλά στην ατζέντα μας.

Η Everty απέκτησε δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί της Κέας

Το "Ydor Hotel & Spa" και το "Porto Kea Suites Hotel & Spa", τα οποία πλέον ανήκουν στην Everty και είναι υπό τη διαχείριση της Sandglass Hotels & Villas είναι προς το παρόν τα μοναδικά εν λειτουργία ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί.

Περπατήσαμε στο Μπίλιοβο, το ομορφότερο λιθόκτιστο μονοπάτι της Πελοποννήσου

Λίγο έξω από την Καλαμάτα, στην Έξω Μάνη, στα ριζά του Ταΰγετου, βρίσκεται ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα μονοπάτια της Πελοποννήσου με πανοραμική θέα, προσεγγίσιμο κι από τους σχετικά αρχάριους περιπατητές, ακόμη και σε μονοήμερη εκδρομή.

Λέρος: Αναδεικνύονται και συντηρούνται βυζαντινά μνημεία του νησιού

Πρόκειται για την αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης της Εκκλησίας του Αγίου Πέτρου στον Δρυμώνα, του ζωγραφικού διακόσμου της Εκκλησίας της Αγίας Κιουράς στο Παρθένι και της Εκκλησίας του Αγίου Ζαχαρία, στη Μερικιά.

Drumsheds: Πώς ένα club σ' ένα παλιό ΙΚΕΑ στο Λονδίνο θέλει να αναβιώσει τη νυχτερινή ζωή της αγγλικής πρωτεύουσας

Το φιλόδοξο Drumsheds, το μεγαλύτερο, πλέον, club venue του Ηνωμένου Βασιλείου δανείζεται τη rough αισθητική του ΙΚΕΑ και μετατρέπεται σ’ ένα μουσικό παράδεισο γι’ αυτούς που προτιμούν να ιδρώνουν πάνω στην πίστα, από το να ξεποδαριάζονται στους διαδρόμους του, ψάχνοντας τον πιο βολικό καναπέ.