Στις 28-29/4, στα πλαίσια του προγράμματος «Ψάρια μεγαλωμένα με φροντίδα» της Enterprise Greece.
Ποιός είναι ο ιδανικός τρόπος μαγειρέματος των ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας; Πώς μπορεί να γίνει πιο εύκολη η ένταξή τους στο καθημερινό μας διαιτολόγιο και πόσο θα ωφεληθούμε από την υψηλή διατροφική τους αξία;
Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Enterprise Greece (δημόσιος φορέας εποπτευόμενος από το Υπουργείο Ανάπτυξης) στο πλαίσιο υλοποίησης του ολοκληρωμένου σχεδίου προώθησης ευρύαλων μεσογειακών ειδών (τσίπουρα - λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας), με τίτλο «Ψάρια μεγαλωμένα με φροντίδα», διοργανώνει στη Λάρισα τρεις εκδηλώσεις για επαγγελματίες, σεφ, σπουδαστές μαγειρικής, γονείς και παιδιά.
Επίτιμος προσκεκλημένος θα είναι ο Λευτέρης Λαζάρου, ο οποίος θα μαγειρέψει λαχταριστές και πρωτότυπες συνταγές, με τα προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας σε πρωταγωνιστικό ρόλο και σε συνδυασμό με πρώτες ύλες από την πλούσια ελληνική γη.
Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 28/4, διοργανώνονται δύο εκδηλώσεις στο ξενοδοχείο «Larissa Imperial», μία μεσημεριανή (13:00-15:00) που απευθύνεται σε επαγγελματίες σεφ και φορείς και μία απογευματινή, στην ίδια αίθουσα (19:00- 21:00), για γονείς και τους κηδεμόνες μαθητών των σχολείων.
Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 29/4, ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου θα υποδεχθεί στο θεσσαλικό ΙΕΚ Γιάτσος τους σπουδαστές μάγειρες της σχολής (11:00-13:00).