Τρεις μονοήμερες για την 28η Οκτωβρίου

Αν ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου ξυπνήσετε με ταξιδιάρικες διαθέσεις, ιδού τρεις low budget μονοήμερες με θέμα! 

Τρεις μονοήμερες για την 28η Οκτωβρίου

Αν ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου ξυπνήσετε με ταξιδιάρικες διαθέσεις, ιδού τρεις low budget μονοήμερες με θέμα!

Για οικογένειες: Κάψια Μαντίνειας

Τρεις μονοήμερες για την 28η Οκτωβρίου - εικόνα 1
Οινοποιείο Καλόγρη

Ανακαλύψτε το ανερχόμενο χωριό της ορεινής Αρκαδίας πριν από τους πολλούς. Σε μιάμιση ώρα από την Αθήνα θα κάθεστε για καφέ στην όμορφη πλατεία με τα αναστυλωμένα κτίρια, θα σας ξεναγούν ανάμεσα σε εντυπωσιακούς σταλακτίτες οι άνθρωποι του Σπηλαίου Κάψιας, και θα δοκιμάζετε κρασιά και πίτες στο τέλος της περιήγησης στο πρώην αρχοντικό και νυν επισκέψιμο Οινοποιείο Καλόγρη (2710222290).

Περισσότερα για τα χωριά της ορεινής Αρκαδίας και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide εδώ, εδώ κι εδώ.

Για arty: Ναύπλιο

Τρεις μονοήμερες για την 28η Οκτωβρίου - εικόνα 2
«Φουγάρο»

Είτε για weekend είτε για μονοήμερη, το Ναύπλιο καταφέρνει πάντα να μας αναζωογονήσει. Με όχι και τόσο πολύ χρόνο στη διάθεσή μας ίσως και να αφήσουμε το Παλαμήδι για κάποια επόμενη φορά, αλλά το καφεδάκι στην Πλατεία Συντάγματος δεν το διαπραγματευόμαστε με τίποτα. Ούτε και το σεργιάνι στον πεζόδρομο της Βασιλέως Κωνσταντίνου, λοξοδρομώντας κατά βούληση στα σοκάκια. Ο arty πολυχώρος «Φουγάρο» (Ασκληπιού 98) εξελίσσεται διαρκώς σε έναν πολιτιστικό πυρήνα της πόλης, οπότε δεν θα παραλείψουμε ένα πέρασμα.

Περισσότερα για το Ναύπλιο και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide εδώ.

Για low profile: Χωριά Ελικώνα

Τρεις μονοήμερες για την 28η Οκτωβρίου - εικόνα 3
Μονή του Οσίου Λουκά

Αν και στη σκιά του γειτονικού celebrity Παρνασσού, η κατοικία των 9 Μουσών έχει κάτι για τον καθέναν: από πεζοπορίες σε καταπράσινα δάση με βελανιδιές μέχρι ζόρικες αυτοκινητάδες από την Αγία Άννα προς το Κυριάκι και το Ζερίκι με τα αναπαλαιωμένα πετρόκτιστα καθώς και το πανέμορφο οροπέδιο της Αρβανίτσας στην καρδιά της, όπου θα απλώσετε τραπεζομάντιλα για πικ­νίκ. Στο Κυριάκι, μάλιστα, υπάρχει και δρόμος που οδηγεί στη διάσημη μονή του Οσίου Λουκά.

Περισσότερα για τον Ελικώνα εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.