Ξενώνας Αχελωίδες

Στον Ασπροπόταμο, εδώ που ξεκινάει την πορεία του ο θρυλικός Αχελώος, ανακαλύψαμε πρόσφατα ένα ακόμα ξενοδοχείο που αναβαθμίζει με την παρουσία του την Πίνδο.

Ξενώνας Αχελωίδες

Νέα άφιξη στην Πίνδο

Στον Ασπροπόταμο, εδώ που ξεκινάει την πορεία του ο θρυλικός Αχελώος, ανακαλύψαμε πρόσφατα ένα ακόμα ξενοδοχείο που αναβαθμίζει με την παρουσία του την Πίνδο.

Ξενώνας Αχελωίδες - εικόνα 1

Η περιοχή ανατολικά των Τρικάλων και της Καλαμπάκας είναι ένας ονειρεμένος τόπος για τους εραστές της ορεινής Ελλάδας. Αναλλοίωτο φυσικό περιβάλλον με πυκνά δάση, ορεινά λιβάδια και ξέφωτα, καθαρά νερά με πέστροφες, πεζοπορικά μονοπάτια, χωματόδρομοι για ποδήλατο βουνού, ποτάμια για παιχνίδια με κανό-καγιάκ. Σε αυτή την πανέμορφη περιοχή, όπου γεννιέται ο Αχελώος, και στη μέση της νοητής γραμμής Ιωαννίνων-Τρικάλων βρίσκεται το χωριό Καλλιρρόη, με τον Ασπροπόταμο να κυλά δύο χιλιόμετρα πιο κάτω. Εδώ, μέσα σε έκταση δώδεκα στρεμμάτων, δημιουργήθηκε εδώ και μερικούς μήνες ένα φιλόδοξο ξενοδοχειακό συγκρότημα αποτελούμενο απο τρία κτίρια κτισμένα από πέτρα της περιοχής και με πολυτελείς προδιαγραφές, που πήρε το όνομά του από τις νύμφες του Αχελώου. Στις καλαίσθητες «Αχελωίδες» -με φόντο τον κατάφυτο Λάκμο και θέα στα ονομαστά Τζουμέρκα- σας περιμένουν είκοσι τέσσερα πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια με τζάκι. Είναι άνετα και ντυμένα σε παστέλ χρωματισμούς. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στους κοινόχρηστους χώρους (σαλόνια, τρία μπαρ, μεγάλη τραπεζαρία όπου σερβίρεται παραδοσιακή κουζίνα και πλούσιο πρωινό -ακόμα και μια μικρή πίστα για να παίζουν τα καμάρια σας με το χιόνι υπάρχει). Το μεγαλύτερο μέρος της επίπλωσης φέρνει κάτι απο την αύρα της Άπω Ανατολής, ενώ η διακόσμηση ακολουθεί πιο τοπικό ύφος. Τζάκια, χαλιά, ξύλινες οροφές και παρκέ στα πατώματα ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα. Θάνος Λαμπρόπουλος
tlambropoulos@athinorama.gr
INFO

Καλλιρρόη Νομού Τρικάλων, 24320/87763, 6948302977, www.acheloideshotel.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Διήμερο στη Νεμέα με οινική αφορμή

Αποχαιρετούμε το καλοκαίρι και καλωσορίζουμε το φθινόπωρο με τις "Μεγάλες μέρες της Νεμέας" που επιστρέφουν για εικοστή χρονιά κι αποτελούν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για απόδραση στη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική ζώνη της Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/08/2024

4 άγνωστες παραλίες κοντά στην Αθήνα για να ανακαλύψετε αυτό το Σαββατοκύριακο

Ανακαλύψτε τέσσερις μοναδικές παραλίες κοντά στην Αθήνα για γρήγορες αποδράσεις.

Έρχεται το πρώτο πολυθεματικό φεστιβάλ Κορινθίας

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει δράσεις σε εμβληματικές τοποθεσίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις τοπικών προϊόντων και γευσιγνωσίες, εκδηλώσεις live cooking.

Τάρτου: Φιλιά απ’ τη ρομαντική φοιτητούπολη της Εσθονίας

Aπ' το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Εσθονίας στην τέχνη του δρόμου, μετρήσαμε οκτώ λόγους που μάς δελεάζουν ν’ ανακαλύψουμε μία απ’ τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης 2024.

Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ "Διαδρομές στη Μάρπησσα"

Για 14η χρονιά είναι έτοιμο να μας υποδεχτεί στην Πάρο το πρωτοποριακό φεστιβάλ της Μάρπησσας.

4 κοντινά νησιά για σύντομες αποδράσεις από την Αθήνα

4 προορισμοί που θα σε κάνουν να ψάξεις για το επόμενο καράβι, καθώς το ταξίδι είναι λιγότερο από δύο ώρες.

Μπανγκόκ: Η ασιατική "Πόλη των Αγγέλων"

Μεγαλοπρεπή μνημεία πολιτισμού, θεόρατοι φουτουριστικοί ουρανοξύστες, πλωτές και υπαίθριες αγορές, θεατράλε γαστρονομικές αλητείες και street food ντελικάτσες με τοπική ούγια χτίζουν τον πληθωρικό μύθο ενός από τους πιο κουλ προορισμούς της νοτιανατολικής Ασίας.