Λονδίνο

Το απογευματινό τσάι ξανάρχεται στη μόδα με καινούργιες αίθουσες τσαγιού στο Λονδίνο, αλλά και νέες μοντέρνες προτάσεις από τα κλασικά ξενοδοχεία, που ανέκαθεν είχαν παράδοση στο είδος.

Λονδίνο

Η επιστροφή του 5 o' clock tea

Το απογευματινό τσάι ξανάρχεται στη μόδα με καινούργιες αίθουσες τσαγιού στο Λονδίνο, αλλά και νέες μοντέρνες προτάσεις από τα κλασικά ξενοδοχεία, που ανέκαθεν είχαν παράδοση στο είδος.

Λονδίνο - εικόνα 1
Brown's

«Το τσάι είναι ο νέος καφές», υποστηρίζουν τα λονδρέζικα περιοδικά, ενώ οι μοδάτοι Λονδρέζοι, που για καμιά δεκαετία αποποιήθηκαν το παραδοσιακό τους ρόφημα για χάρη των coffee bars, δηλώνουν πλέον ότι ο καφές είναι «εντελώς '90s» επιστρέφοντας στο τσάι. Φυσικά πολλά έχουν αλλάξει από την εποχή που ο Χένρι Τζέιμς έγραφε: «Λίγες ώρες στη ζωή είναι πιο ευχάριστες από την ώρα που αφιερώνεται στην τελετουργία του απογευματινού τσαγιού». Μην πάει λοιπόν ο νους σας στην παλιομοδίτικη κούπα και τα σαντουιτσάκια με τυρί και αγγούρι - το 5 o' clock tea σερβίρεται πλέον σε νέο περιτύλιγμα. Designers' teas, στυλάτες τσαγερί με νεο-ρετρό ύφος, οριένταλ tea bars είναι μερικές από τις προτάσεις που συνθέτουν τη νέα τάση.

Το Harrod's στο Knightsbridge εγκαινίασε μια παρισινού στυλ αίθουσα τσαγιού, την Lauduree, που σερβίρει μια επιλογή από εξαιρετικά τσάγια, εκλεπτυσμένα κέικ, γλυκίσματα και μακαρόν 20 διαφορετικών γεύσεων. Η αίθουσα λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 11:30 το βράδυ, καθώς το «Harrod's» παραμένει πλέον ανοιχτό ως αργά για shopping ή φαγητό. Το μενού περιλαμβάνει ακόμη την omelette Lauduree, ταρτάρ σολομού και ποικιλία παγωτών και πτι-φουρ. Κρατήσεις στο 0044 (0) 1203 155 0111.

Το ινδικό εστιατόριο Chor Bizarre στο Mayfair άνοιξε στον κάτω του όροφο ένα ινδικό τεϊοποτείο, το Chai Bazaar. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 30 ποικιλίες τσαγιού, μεταξύ των οποίων η Kashmiri Kehwa και η Masala, καθώς και από «designer teas» με άρωμα φρούτων ή αλκοόλ. Πληρώνοντας φιξ τιμή 8,50 λίρες κατ' άτομο θα απολαύσετε το τσάι σας σε ντεκόρ παζαριού, με διακόσμηση από μπρίκια, σαμοβάρια και τσαγερά. 16 Albemarle Street, London W1S 4HW. Κρατήσεις στο 0044 (0) 207 629 9802.

Λονδίνο - εικόνα 2
The Ritz

Φυσικά τα πολυτελή ξενοδοχεία και grand palaces παραμένουν μια από τις καλύτερες προτάσεις για να πάρετε το τσάι σας με την παραδοσιακή τελετουργία. Πρέπει απαραιτήτως να κάνετε κρατήσεις, επιλέγοντας μεταξύ του απλού τσαγιού και του τσαγιού με σαμπάνια, τα οποία έχουν σταθερή τιμή κατ' άτομο. Οι τιμές είναι αλμυρούτσικες, υπολογίστε όμως ότι πρόκειται για ένα πλήρες γεύμα που μπορεί άνετα να αντικαταστήσει το μεσημεριανό σας. Μια από τις πιο exclusive προτάσεις είναι βέβαια το The Ritz Hotel στο Piccadilly, το οποίο γιορτάζει φέτος έναν αιώνα παρουσίας με διάφορα extra events. Στην εντυπωσιακή αίθουσα του Palm Court το τσάι σερβίρεται εδώ 5 φορές την ημέρα (11:30 π.μ., 1:30 μ.μ., 3:30 μ.μ., 5:30 μ.μ. και 7:30 μ.μ.), ενώ η διεύθυνση συμβουλεύει να κάνετε τις κρατήσεις σας... έξι εβδομάδες πριν στο 00 44 (0)20 7493 8181. Το ανακαινισμένο English Tea Room του ιστορικού ξενοδοχείου Brown's είναι μια ακόμη ρετρό chic πρόταση με το δικό τους μείγμα τσαγιού, σάντουιτς, φρεσκοψημένα scones (τα παραδοσιακά βουτυράτα κέικ που συνοδεύουν το τσάι) που σερβίρονται με μαρμελάδες και κρέμα δικής τους παραγωγής. Η τιμή είναι 27,50 λίρες το άτομο. Κρατήσεις στο 0044 (0)20 7493 6020.

Δέσποινα Ζευκιλή
dzeykili@athinorama.gr
INSIDER'S TEA

Ο Tom Wright, διευθύνων σύμβουλος του Βρετανικού Οργανισμού Τουρισμού VisitBritain, μας είπε: «Το απογευματινό τσάι ξανάρχεται στη μόδα. Κορυφαία ξενοδοχεία και εστιατόρια, όπως το "Berkeley Hotel", το "Yauatcha", το "Sketch" έχουν ανανεώσει το θεσμό αυτό. Το "Browns Hotel", το κορυφαίο του είδους του στο afternoon tea, ξανάνοιξε και αναμένεται με ενδιαφέρον η πρότασή του».

TIP

Η 300ή επέτειος του τσαγιού Twining θα γιορταστεί με ένα ειδικό μείγμα τσαγιού στο κατάστημα και στο μουσείο που διατηρεί η εταιρεία στον αριθμό 216 της λεωφόρου The Strand.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"YeeOn": Ζούμε το Γύθειο αλλιώς σε ένα ολοκαίνουριο living-well boutique hotel

Το τετράστερο "YeeOn" φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.