Θεσσαλονίκη culture update

Με art στέκια να ξεφυτρώνουν, πιάτσες για ποτό και φαγητό, σημαντικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης και το φεστιβάλ κινηματογράφου προ των πυλών, η Θεσσαλονίκη γιορτάζει και μας δίνει ιδέες για weekend. Να τι καινούργιο παίζει.

Θεσσαλονίκη culture update

Με art στέκια να ξεφυτρώνουν, πιάτσες για ποτό και φαγητό, σημαντικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης και το φεστιβά κινηματογράφου προ των πυλών, η Θεσσαλονίκη γιορτάζει και μας δίνει ιδέες για weekend. Να τι καινούργιο παίζει. Από τη Ράνια Μάργαρη

Στην ανερχόμενη Βαλαωρίτου

Θεσσαλονίκη culture update - εικόνα 1
Happening στην παραλία

Έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε έναν από τους πιο δημοφιλείς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Μπορεί να σας ξεγελάσει βέβαια με το… ήσυχο πρωινό της πρόσωπο –η κίνηση επικεντρώνεται στα υφασματάδικα και τα εμπορικά καταστήματα που λειτουργούν εδώ–, το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το βραδινό, όταν τα μπαράκια γεμίζουν κόσμο και μουσικές. Περπατώντας τη, θα καταλάβετε ότι αυτό δεν είναι τυχαίο: μια διάχυτη ενέργεια, δημιουργικοί άνθρωποι, χώροι με όραμα, εστιατόρια, μπαράκια, clubs κι ένα καινούργιο ξενοδοχείο για όσους θέλουν να μένουν εκεί όπου χτυπά η καρδιά της πόλης. Το «Colors Rooms & Apartments» άνοιξε τις πόρτες του τον Νοέμβριο του 2011 και προσφέρει απλά, αλλά ευρύχωρα δωμάτια, με σύγχρονη διακόσμηση και θετική αύρα. «Θεωρούμε υποχρέωσή μας οι επισκέπτες να περνάνε καλά για όσες ημέρες μένουν εδώ και να βλέπουν πράγματα ενδιαφέροντα», αναφέρει η Χριστίνα Δρακοπούλου, που μαζί με τον αδερφό της Φώτη βρίσκονται στο τιμόνι. τα δύο νέα παιδιά αντιλαμβάνονται ότι το να βρίσκονται σε συνεχή διάλογο με τη ζωή της πόλης και την κοινωνική πραγματικότητα μόνο να τους ωφελήσει μπορεί, τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά.

Θεσσαλονίκη culture update - εικόνα 2
Ανερχόμενο art & design στέκι το project space ΔΥΝΑΜΟ

Λίγο πιο κάτω βρίσκονται και τα γραφεία της δημιουργικής ομάδας ΔΥΝΑΜΟ, μια πλατφόρμα συνεργασίας και ανταλλαγής ιδεών μεταξύ των διαφορετικών τεχνών. Εδώ οργανώνονται και φιλοξενούνται εκθέσεις, εργαστήρια και διαλέξεις γύρω από τα εικαστικά, την αρχιτεκτονική και το design τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό (http://dynamoprojectspace.blogspot.gr).

Θεσσαλονίκη culture update - εικόνα 3
Δημιουργικός αέρας στο μαγαζί- εργαστήρι Kitchen 29ο της fashion designer Ioanna Zikiri στην Ισαύρων

Ανεβείτε στην ταράτσα του «Fragile» (στο Νο 29, 2310547443) για ένα ποτό (ή και δύο), περάστε από το «The Real Rocknrolla» (στο Νο 31, 2313037828, www.therealrocknrolla-bar.com), το οποίο φιλοξενεί στα decks του μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της electronic dance σκηνής από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από το αγαπημένο bar-στέκι «Elvis» (στο Νο 31) ή το «Partizan» (στο Νο 29, 2310543461). Για φαγητό θα βρείτε από γρήγορες λύσεις (σουβλάκι, hot dog και λουκουμάδες) μέχρι πιο chic προτάσεις, όπως ο κουκλίστικος χώρος του «Coq au Zen» (στο Νο 37, 2310520119), που λειτουργεί περίπου δυόμισι χρόνια σε μια στοά: η Ειρήνη Βογιατζή με τον στενό της φίλο και πλέον συνεταίρο της Γιώργο Μπαϊνούζη διοχέτευσαν την αγάπη τους για το Παρίσι και τα κτίρια της παλιάς Θεσσαλονίκης σε αυτό το bar-bistro. Θα έρθετε από το πρωί για καφέ και κουλουράκια και αργότερα για επιλεγμένη κουζίνα (λειτουργεί από τη 1 μέχρι τις 8 μ.μ.), ενώ κάθε Τρίτη μπορείτε να πάρετε ένα μενού που κοστίζει € 10 και να δοκιμάσετε, μεταξύ άλλων, καροτόσουπα με πορτοκάλι και σπιτικά κρουτόν, σαλιγκάρια με σκορδοβούτυρο, μικρασιάτικες συνταγές καθώς και το bestseller cheesecake τους! Το βράδυ, πάλι, θα σας βρει να πίνετε γαλλικά κι ελληνικά κρασιά τσιμπολογώντας, με γαλλικά ακούσματα ή παρακολουθώντας κάποιο από τα live ή τις εκδηλώσεις που γίνονται εδώ, αφού όπως λέει χαρακτηριστικά η Ειρήνη «δεν μας ενδιέφερε να φτιάξουμε ένα χώρο μόνο για φαγητό και ποτό, αλλά ένα χώρο όπου θα λαμβάνουν χώρα και κάποιες δράσεις». Αξίζει να σημειώσουμε, τέλος, ότι στην ευρύτερη περιοχή, η οποία οριοθετείται από τις οδούς Συγγρού, Φράγκων και Λέοντος Σοφού, ξεφυτρώνουν νέα μαγαζιά, cafe-bars κι εστιατόρια ανεβάζοντας διαρκώς τις μετοχές της γειτονιάς.

Ξαναγνωρίζοντας τα Λαδάδικα

Θεσσαλονίκη culture update - εικόνα 4
Σε νέο χώρο στα Λαδάδικα βρίσκουμε το bar-restaurant «Παπαρούνα»

Έπειτα από μια περίοδο παρακμής κι εγκατάλειψης, η ιστορική πιάτσα φαίνεται να ξυπνά και πάλι από το λήθαργο και να γίνεται το νέο talk of the town. Καθώς περπατάμε στα πλακόστρωτα καλντερίμια, ο νους μας τρέχει πριν από κάποια χρόνια, τότε που τα Λαδάδικα ήταν ο απόλυτος nightlife προορισμός στην πόλη. Πλέον τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά: εδώ θα βρείτε πολυάριθμα μεζεδοπωλεία-εστιατόρια, λίγα cafe-bars και arty στέκια, όπως το εργαστήρι ζωγραφικής και δημιουργικής έκφρασης Kristiboni (www.kristiboni.gr). Το «Lena’s Bistro» (Κατούνη 7, 2311249140) είναι ιδανικό σημείο για καφέ ή ποτό και χάζι στους περαστικούς, ενώ το διπλανό cafe-bar «Kismet» (Κατούνη 11, 2310548490) διοργανώνει συχνά live. Οι προτάσεις για φαγητό, από την άλλη, μας ταξιδεύουν γευστικά από την Κρήτη και τον Βόλο μέχρι την Ισπανία και την Αργεντινή: στο «Φρυ» (Δόξης 4, 2310222008) για χταποδάκι, λουκουμάδες μπακαλιάρου και υπέροχα κασιώτικα ντολμαδάκια, στο «Ρόδι και Μέλι» (Αιγύπτου 5, 2310521952, www.rodimeli.gr) για ελληνική κουζίνα με άποψη, στο μεζεδο-παντοπωλείον «Φουλ του Μεζέ» (Κατούνη 3, 2310524700, www.fullmeze.gr) και στο οινομαγειρείον «Νεγροπόντε» (Κατούνη 21 και Αιγύπτου 24, 2310523571) για νόστιμες γεύσεις και ζεστή ατμόσφαιρα. Το εστιατόριο-σταθμός «Ζύθος» (Κατούνη 5, 2310540284, www.zithos.gr) παραμένει από τα δυνατά χαρτιά, όπως και το αγαπημένο bar-restaurant «Παπαρούνα», που μετακόμισε εδώ από τη Βαλαωρίτου (Παγγαίου 4 & Δόξης, 2310510852, www.paparouna.com), αλλά και τα «Μπακαλιαράκια του Αρίστου» (Κατούνη 3 & Φασιανού 2, 2310542906, www.mpakaliarakia-aristou.gr) αποκλειστικά για τηγανητό μπακαλιάρο με φρέσκια πατάτα και παραδοσιακή κορδαλιά.

Εκπλήξεις στις στοές

Θεσσαλονίκη culture update - εικόνα 5
Η μόδα του παγωμένου γιαουρτιού ήρθε και στη Θεσσαλονίκη

Μην τις υποτιμάτε, διότι οι περισσότερες κρύβουν μικρούς θησαυρούς… Στη στοά Κολόμβου θα βρείτε το cafe-bar «Καντίνα Τροπικάνα» (Εγνατίας 31, 2310539727), ένα από τα πιο πολυσυζητημένα σημεία συνάντησης της πόλης, αλλά και το μπαρ, εργαστήρι κοσμημάτων κι επίπλων (γνωστό και ως Αρτ-Ντιζάιν) και στούντιο παραγωγής (γνωστό και ως Senselens) «μπορντ ντε λό» (Εγνατίας 45, 2310520911, http://bdl.gr). Προς την παραλία, στη στοά Λεβή, το cafe-bar «Haven» (Βενιζέλου 3, 2310261271, www.havenbar.gr) έχει φανατικό κοινό, ενώ και το ανακαινισμένο cafe-εστιατόριο «Ερμής» με το ιδιαίτερο σκηνικό είναι πολύ δημοφιλές (Ρογκότη 4, 2310224962).

Αγίας Σοφίας,
Κούσκουρα και πέριξ

Ένα από τα σχετικά νέα σημεία-μαγνήτες του κέντρου είναι το καινούργιο κατάστημα του Ble (http://ble.com.gr), του φούρνου που θεωρείται «ναός του ψωμιού», σε ένα νεοκλασικό δια­τηρητέο κτίριο στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Γεωργίου Σταύρου. Πιάστε εξωτερικό τραπεζάκι και απολαύστε την περαντζάδα της Αγίας Σοφίας (που σε αυτό το σημείο είναι πεζόδρομος) τρώγοντας μπουκιές­ από σφακιανοπιτάκια με τυρί και άγρια χόρτα, λυχναράκια με βέλγικη σοκολάτα και απολαμβάνοντας έναν cappuccino σε τιμή-έκπληξη.
Το ολοκαίνουργιο «Spoon» (Παύλου Μελά 38 & Π.Π. Γερμανού) σερβίρει ελαφρύ frozen yogurt με απολαυστικά­ toppings, παραδοσιακό στραγγι­στό γιαούρτι Δορκάδος, αρωματικό καφέ speciality και διάφορες άλλες γευστικές προτάσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ στο ευχάριστο περιβάλλον ενός νεοκλασικού. Στη δική μας λίστα για το επόμενο weekend στην πόλη μπήκε και το Cafettone, ένα κρεμώδες επιδόρπιο που παντρεύει το frozen yogurt με το άρωμα του speciality espresso.

Θεσσαλονίκη culture update - εικόνα 6
Ραντεβού (κλασικά) στην Αψίδα του Γαλέριου

Λίγο πιο κάτω υπάρχουν ακόμη δύο γιαουρτάδικα, το «My Yoghurt» και το «Chillbox Frozen Yoghurt», που προσφέρουν τη δική τους εκδοχή παγωμένου γιαουρτιού, ενώ δίπλα –για όσους δεν λογαριάζουν τις θερμίδες– τα παγωτά Freggio είναι εγγύηση, όπως και οι γλυκές αμαρτίες που ετοιμάζουν τα κουκλίστικα ζαχαροπλαστεία Petit Four (Καρόλου Ντηλ 32, 2310277199) και Sugarela (Μητροπόλεως 102, 2310308979, www.sugarela.gr).
Προμηθευτείτε επίσης από το νέο παντοπωλείο του Ergon Products εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα, αφού πρώτα τα δοκιμάσετε σε εμπνευσμένες συνταγές στο δικό τους μεζεδοπωλείο (Κούσκουρα 3 & 5, 2310223550, www.ergonproducts.gr).
Τελευταίος σταθμός η Ισαύρων με τον εναλλακτικό και άκρως δημιουργικό αέρα: στο Νο 6 το μαγαζί-εργαστήρι Kitchen 29ο της fashion designer Ioanna Zikiri, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία, είναι γεμάτο χειροποίητες δημιουργίες και μοναδικά προϊόντα από επιλεγμένα υλικά και υφάσματα (www.kitchen29.com).

Κλασικές γευστικές αξίες

Εκτός από τα νέα στέκια, πάντως, οι λάτρεις του καλού φαγητού τιμούν σταθερά το «Clochard» (Πρ. Κορομηλά 4, 2310239805 - Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2012), το οποίο ετοιμάζει σταθερά καλές και γευστικότατες παραδοσιακές γεύσεις σε έναν καλαίσθητο χώρο, τον «Τάσο» (Φαέθωνος 6, Νέα Κρήνη-Αρετσού, 2310430523 - Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2012) για τέλεια ψημένο ψάρι, λίγα, αλλά καλά συνοδευτικά και δυνατή λίστα κρασιών και το «Alfredo’s» (Regency Casino, Αεροδρόμιο, 2310491199 - Χρυσός Σκούφος 2012) για γκουρμέ κουζίνα γαλλικής κατεύθυνσης, με διεθνείς κι ελληνικές αναφορές, και υποδειγματικό σέρβις.

Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη culture update - εικόνα 7
Must meeting point ο καταπληκτικός φούρνος Ble στην Αγίας Σοφίας

Άρωμα Λούβρου φέρνει στην πόλη η σειρά εκθέσεων κι εκδηλώσεων «Έργα τέχνης από το Λούβρο στη Θεσσαλονίκη» που φιλοξενεί η Κίνηση 5 Μουσείων Θεσσαλονίκης μέχρι τις 27/1. Στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών (www.greekstatemuseum.gr) η έκθεση «Το Μουσείο μέσα στο Μουσείο Mimmo Jodice & Jean Christophe Ballot» συνδυάζει έργα δύο αναγνωρισμένων σύγχρονων φωτογράφων από τη συλλογή του Μουσείου του Λούβρου. Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ (www.teloglion.gr) φιλοξενεί την έκθεση «Η Ευρώπη και οι Ελληνικοί Μύθου: 16ος-19ος αιώνας», όπου παρουσιάζεται ένας διάλογος των Ευρωπαίων καλλιτεχνών από την περίοδο της Αναγέννησης μέχρι και το 19ο αιώνα με τους αρχαιοελληνικούς μύθους. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (www.amth.gr) η έκθεση «Από τον Πλάτωνα στον Βολταίρο και τον Κοραή: Η Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και ο Διαφωτισμός» αναζητά τους δεσμούς που υπάρχουν ανάμεσα στην αρχαία φιλοσοφία και στο δυτικοευρωπαϊκό και τον ελληνικό Διαφωτισμό.

Θεσσαλονίκη culture update - εικόνα 8
Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης φιλοξενεί το νέο έργο της Nan Goldin

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (www.mmca.org.gr ) φιλοξενεί την έκθεση «Nan Goldin “Scopophilia”», η οποία βασίστηκε στα αριστουργήματα της μόνιμης συλλογής του Μουσείου του Λούβρου. Στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (www.mbp.gr) η έκθεση «Η λειψανοθήκη του Αληθούς Σταυρού» έχει ως κεντρικό έκθεμα το ομώνυμο έργο της βυζαντινής αργυροχοΐας του 12ου και του 13ου αιώνα και στόχος της είναι να διηγηθεί στο κοινό τη σημαντική ιστορία και χρήση του σταυρού ως συμβόλου από τα πανάρχαια χρόνια μέχρι και σήμερα. Το Μουσείο Φωτογραφίας, τέλος, (www.thmphoto.gr) πρόκειται να φιλοξενήσει στο προσεχές διάστημα έκθεση σχετικά με τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.

Τι θα δούμε φέτος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Θεσσαλονίκη culture update - εικόνα 9
Η πόλη σε ρυθμούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Ανανεωμένη ματιά που επιμένει στον ανεξάρτητο κινηματογράφο, σημαντικές προσωπικότητες ως επίσημοι προσκεκλημένοι, ταινίες που μας ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, αφιερώματα, συζητήσεις, masterclasses και παράλληλες εκδηλώσεις θα κρατήσουν απασχολημένους τους σινεφίλ από τις 2 μέχρι και τις 11/11. Φέτος στο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνεται κι ένα αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο με προβολή ταινιών, συναυλίες και ημερίδα στην οποία θα συμμετάσχουν βασικοί συνεργάτες του. Επίσης, ο Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Ζάππας και ο Ισραηλινός δημιουργός Λιόρ Σαμρίζ θα εγκαινιάσουν το νέο τμήμα Νυχτερινές Εικόνες, που επιχειρεί να ρίξει φως στη σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης. Παράλληλα θα υπάρχουν αφιερώματα στο έργο τριών σημαντικών δημιουργών, του Φινλανδού Άκι Καουρισμάκι, του κούρδικης καταγωγής Μπαχμάν Γκομπαντί και του Γερμανού Αντρέας Ντρέζεν. Το τμήμα Ματιές στα Βαλκάνια επίσης κάνει focus σε έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του σύγχρονου ρουμάνικου κινηματογράφου, στον σκηνοθέτη Κριστιάν Μουνγκίου, ο οποίος θα είναι παρών στη διοργάνωση και θα παρουσιάσει τις ταινίες του, μεταξύ των οποίων και την τελευταία του δουλειά «Beyond the Hills», που τιμήθηκε με βραβείο σεναρίου και γυναικείας ερμηνείας στο τελευταίο Φεστιβάλ Κανών (www.filmfestival.gr).

Διαμονή

Colors Rooms & Apartments
Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει απλή και μοντέρνα διαμονή σε καλές τιμές. Η λογική του tailormade διέπει όλη τη φιλοσοφία του και ο καθένας μπορεί να επιλέξει –με το αντίστοιχο κόστος– μια σειρά από add-ons, όπως ενοικίαση ποδηλάτου, Wii ή μηχανής του εσπρέσο (2310502280, από € 65).

Excelsior Hotel Thessaloniki
Το boutique hotel που αποτελεί από μόνο του αφορμή για να ταξιδέψει κάποιος στη Θεσσαλονίκη στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό κτίριο στο κέντρο της (2310021020, από € 160 με δωρεάν Wi-Fi και χρήση του γυμναστηρίου και του Spa by Apivita στο απέναντι ξενοδοχείο «City Hotel»).

Andromeda, The Ambiance Hotel
Πολυτελής πρόταση διαμονής στο κέντρο. Το prive spa Silver Rain και η σουίτα με το νεοϋορκέζικο στιλ «Luxury Continental Suite», με τζακούζι και προνομιακή θέα, είναι τα νέα αποκτήματα του ξενοδοχείου (2310254750, από € 80).

The Met Hotel

Υπερσύγχρονο, ντιζαϊνάτο city hotel στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης (2310017000, από € 143 με χρήση της εσωτερικής πισίνας υδροθεραπείας, του χαμάμ και του γυμναστηρίου).

Porto Palace
Στο νέο λιμάνι, σε αναπαλαιωμένο ιστορικό κτίριο του 1913, με βιομηχανική αρχιτεκτονική και πολυτελή δωμάτια (2310504504, από € 110 με δωρεάν Wi-Fi).

Hyatt Hotel
(2310401234). Πολυτελές city resort σε ένα σύμπλεγμα 12 χαμηλών κτιρίων μέσα σε όμορφους κήπους. Το ξενοδοχείο βρίσκεται πολύ κοντά στο αεροδρόμιο Μακεδονία και δίπλα στο Regency Casino, για το οποίο ισχύουν ειδικές προσφορές. Το δίκλινο διατίθεται στα € 153 µε δωρεάν χρήση του fitness center “Club Olympus” (εσωτερική πισίνα, τζακούζι, σάουνα, χαµάµ, κ.ά), δωρεάν shuttle bus, το οποίο πραγµατοποιεί δροµολόγια σε τακτά χρονικά διαστήµατα, προς το αεροδρόµιο, το Regency Casino και το κέντρο της πόλης και δωρεάν ίντερντετ.

Nikopolis Hotel
(2310401000, από € 119 με χρήση του spa). Boutique city resort κοντά στο αεροδρόμιο Μακεδονία με 99 πολυτελή δωμάτια και σουίτες σε μοντέρνες γραμμές.

* Οι τιμές, που αναφέρονται σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό για το μήνα Νοέμβριο (εκτός αν αναγράφεται κάτι διαφορετικό), ενδέχεται να διαφοροποιηθούν λόγω συνεδρίων και κλαδικών εκθέσεων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.