Στη Ζάκυνθο δεν έχει μόνο μαντολάτο

Ο κόκορας γίνεται inside out, τα γεμιστά εκμοντερνίζονται, το ιμάμ φλερτάρει με την ιαπωνική κουζίνα… Το «Neptune» του «Lesante Hotel and Spa» στο Τσιλιβί φορτίζει θετικά το γευστικό τοπίο του νησιού. 

Στη Ζάκυνθο δεν έχει μόνο μαντολάτο

Ο κόκορας γίνεται inside out, τα γεμιστά εκμοντερνίζονται, το ιμάμ φλερτάρει με την ιαπωνική κουζίνα… Το «Neptune» του «Lesante Hotel and Spa» στο Τσιλιβί φορτίζει θετικά το γευστικό τοπίο του νησιού.

Στη Ζάκυνθο δεν έχει μόνο μαντολάτο - εικόνα 1

Το ότι ο ξένος τουρισμός την Ζάκυνθο την έχει γεμίσει παμπ, κινέζικα/ινδικά εστιατόρια και Greek tavernas με ονόματα του δωδεκάθεου είναι ένα ζήτημα. Σου χαλάει λίγο την αισθητική. Το ίδιο το νησί όμως είναι όμορφο. Πιάνεις ξαπλώστρα και βιβλίο σε γαλάζιες παραλίες, οδηγείς ανάμεσα σε πλατάνια και αροκάριες, μυρίζεις μπουγαρίνια, μένεις να χαζεύεις μια παρέα παππούδες που καθισμένοι στο παγκάκι, πιάνουν μια απογευματινή ζακυνθινή καντάδα. Τώρα, στο πεδίο της γεύσης, αν έχεις μείνει στο (ωραιότατο κατά τα άλλα) ζακυνθινό κοκκινιστό, στο κουνέλι και στα μαντολάτα και παστέλια που θα φέρεις πεσκέσι σε γονείς και φίλους, ετοιμάσου φέτος να εκπλαγείς ευχάριστα με μια πιο μοντέρνα προοπτική. Στην ανοικτή κουζίνα του «Neptune», του βραδινού εστιατορίου του «Lesante Hotel and Spa» στο Τσιλιβί, ο Δημήτρης Κατριβέσης -σε συνεργασία με τον executive chef του ξενοδοχείου Δημήτρη Σκαρμούτσο- κάνει εξαιρετική δουλειά.

Στη Ζάκυνθο δεν έχει μόνο μαντολάτο - εικόνα 2

Παραλλαγές στα κλασικά γεμιστά έχω πετύχει αρκετές, αλλά η δική του «ανάποδη» γεμιστή ντομάτα, που κρύβει ψιλοκομμένο καλαμαράκι με πράσο και μπέικον, και σερβίρεται μέσα σε κονσομέ ντομάτας είναι πραγματικά ντελικάτη, αέρινη και γήινη μαζί. Το ότι το εν λόγω πιάτο κοστίζει € 8, 90 σχεδόν δεν το πίστευα. Κάνει κι άλλα «μαγικά» ο σεφ, όπως ένα καλοδουλεμένο inside out κρασάτο κόκορα με μανούρι και σάλτσα ντομάτας φούρνου ή ένα ιμάμ που τρόπον τινά ιαπωνίζει, με πολύ ωραία καραμελωμένη μελιτζάνα κεντημένη με σουσάμι και σόγια. Ή ένα… στερεό ελαιόλαδο για να αλείψεις στο ψωμί σου που θα μπορούσε άνετα να πάρει θέση στα delicatessen του κόσμου. Αν δε έχει κέφια, μπορεί να τον πετύχεις να φλερτάρει και με το μπαρ με ένα mojito γκέιπφρουτ ή μια pina colada που τη μεταμορφώνει σε γλειφιτζούρι. Τα γλυκά δεν μπορώ να πω ότι με ξετρέλαναν εξίσου. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα: μια δημιουργική ελληνική κουζίνα με επίπεδο και πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής, εκεί που δεν το περιμένεις, είναι.

Στη Ζάκυνθο δεν έχει μόνο μαντολάτο - εικόνα 3

Με έξτρα θετικά στοιχεία τo γεγονός ότι το ξενοδοχείο έχει έναν δικό του λαχανόκηπο –ο ιδιοκτήτης του «Lesante Hotel and Spa» Φωτεινός Βυθούλκας τον επιμελείται και προσωπικά- και ότι προσπαθούν να αναδεικνύουν και τα τοπικά υλικά τόσο στο εστιατόριο όσο και στο πρωινό (πρέτζα, γραβιέρα Ζακύνθου και τα λοιπά), τακτική στην οποία έχει επιμείνει ιδιαίτερα και ο Τρύφων Γεωργόπουλος, διευθυντής της Luxury Hotel Collection, αλυσίδα στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο. Για να επιστρέψω πάντως στο «Neptune», οι ντόπιοι δεν είδα να το έχουν αγκαλιάσει ακριβώς. Ίσως και να ήταν η μέρα που πήγα, αλλά αυτή την εντύπωση έχω, και φαντάζομαι ότι είναι θέμα τοπικού… comfort zone. Εγώ πάντως, αν βρεθείτε στο νησί, σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Τουρισμός: η Μύκονος σε πτώση, η Σαντορίνη αντέχει, η Ρόδος απογειώνεται

Η Μύκονος σημειώνει πτώση επιβατικής κίνησης, ενώ η Σαντορίνη σταθεροποιείται και η Ρόδος εκτοξεύεται, καταγράφοντας εντυπωσιακή άνοδο σύμφωνα με τη Fraport.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

"Castello Infinity Suites": Ιδανικό μέρος για άνεση και χαλάρωση στο ιστορικό ψαροχώρι της Αγίας Πελαγίας

Το "Castello Infinity Suites" φέρνει ένα νέο επίπεδο κομψότητας και πολυτέλειας, προσφέροντας έναν όμορφο, άνετο και κομψό χώρο όπου φροντίζουν αποκλειστικά τους επισκέπτες.

"YeeOn": Ζούμε το Γύθειο αλλιώς σε ένα ολοκαίνουριο living-well boutique hotel

Το τετράστερο "YeeOn" φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.