Τήνος Update

Χειροποίητα σπίτια, μουσεία για απαιτητικούς, μονοπάτια-«χάσιμο», μοναδικά χωριά και ιδιαίτερες τοπικές γεύσεις.

Τήνος Update

Χειροποίητα σπίτια, μουσεία για απαιτητικούς, μονοπάτια-«χάσιμο», μοναδικά χωριά και ιδιαίτερες τοπικές γεύσεις.

Τήνος Update - εικόνα 1
(© Christos Drazos) Η δημοφιλής παραλία Κιόνια, με φόντο το ιερό του Ποσειδώνα.

Πέρα από την τουριστική βιτρίνα του λιμανιού, καθώς κινείστε στην ενδοχώρα η Τήνος θα σας κερδίζει χωριό το χωριό. Οι θησαυροί βρίσκονται στα χωριά της, στον ζωσμένο από στρόγγυλους γρανιτένιους βράχους Βώλακα, στον γαλήνιο Τριπόταμο, στην Ξυνάρα, όπου δεσπόζει η έδρα της καθολικής αρχιεπισκοπής, στα γραφικά Λουτρά με το εντυπωσιακό κτίριο-μουσείο της Μονής Ουρσουλινών και το συμπαθητικό Λαογραφικό Μουσείο της Μονής Ιησουιτών, στον Κάμπο με το ενδιαφέρον μουσείο με έργα του εικαστικού Κώστα Τσόκλη, στον Ταραμπάδο με τους μοναδικούς περιστεριώνες.

Τήνος Update - εικόνα 2
Ένα πέρασμα από τη διάσημη Παναγία της Τήνου επιβάλλεται.

Η ανεμοδαρμένη αυτοκινητάδα μέχρι τον Πύργο απλώς επιβάλλεται: must το ατμοσφαιρικό Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, το νεκροταφείο και το σπίτι-μουσείο του Γιαννούλη Χαλεπά. Τα μεσημέρια μάς τραβάνε εύκολα ο Αρνάδος και τα Δυο Χωριά: η θέα προς τις Δήλες και τη Μύκονο, οι στοές και τα στεγασμένα κοινόχρηστα πλυσταριά είναι το καλύτερο αντίδοτο στη ζέστη μαζί με το κολύμπι σε κάποιες από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού (τη Λυχναφτιά, τη Σάντα Μαργαρίτα, τις οικογενειακές αμμουδιές από τον Άγιο Σώστη μέχρι τον Άγιο Ιωάννη ή πιο μακριά, προς τα βορειοανατολικά στη Λιβάδα). Αλλιώς προτείνουμε windsurf και βουτιές στην Κολυμπήθρα ή στο φευγάτo beach bar «Μαύρη Γίδα» στις Αποθήκες. Επιστρέφοντας στη Χώρα, ραντεβού για mojito και μους λάιμ στο μπαράκι «Karybu» της Ελβετίδας Άντρεα.

Τήνος Update - εικόνα 3
(© Christos Drazos) Μουσείο Τήνιων καλλιτεχνών. Αξίζει να τους ανακαλύψετε.

Πού να φάτε
Στο Θαλασσάκι, το καλύτερο εστιατόριο του νησιού, στον όρμο Υστερνίων. Για θαλασσινές γεύσεις στον Ταρσανά στη Χώρα. Στον Κτικάδο, για σπιτικό φαγητό στο Αγνάντι και στη Δροσιά. Ψάρι και πρωτότυπα μαγειρευτά στη Μαραθιά στον Άγιο Φωκά.

Πού να μείνετε
Τήνος Beach Ξενοδοχείο-θεσμός πάνω στην αμμουδιά στα Κιόνια, κοντά στο ναό του Ποσειδώνα αλλά και στην πόλη. Μεγάλα δωμάτια, πισίνα κι ένα όμορφο bar-restaurant στην παραλία (2283022626, www.tinosbeach.gr, από € 72).

Άνθεια Από τα καλύτερα ξενοδοχεία του νησιού, στην ήσυχη περιοχή του Αγίου Φωκά, με ευχάριστα δωμάτια, πισίνα, lounge bar κι εστιατόριο (2283025021, www.anthia.gr, από € 130).

Summer Time Μικρή, καλόγουστη μονάδα κοντά στην παραλία του Αγίου Σώστη, σε ύψωμα που βλέπει τη Μύκονο. Άνετα δωμάτια με εξοπλισμένη κουζίνα και μπαλκόνι με θέα (2283023786, www.summer-time.gr, από € 50).

Bungalows Carlo Περιποιημένο συγκρότημα σε ύψωμα, στον Άγιο Ιωάννη Πόρτο. (2283024159, www.carlo.gr, από € 45).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"YeeOn": Ζούμε το Γύθειο αλλιώς σε ένα ολοκαίνουριο living-well boutique hotel

Το τετράστερο "YeeOn" φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.