Αντίπαρος update. Νέες αφίξεις και must στέκια στο μοδάτο κυκλαδονήσι

Ένα από τα μικρότερα κυκλαδονήσια, με φήμη που ξεπερνάει κατά πολύ το μέγεθός της, η Αντίπαρος έχει μετατραπεί σε must visit και όχι άδικα.

Αντίπαρος update. Νέες αφίξεις και must στέκια στο μοδάτο κυκλαδονήσι

Ένα από τα μικρότερα κυκλαδονήσια, με φήμη που ξεπερνάει κατά πολύ το μέγεθός της, η Αντίπαρος έχει μετατραπεί σε must visit και όχι άδικα.

Το νησί

Αντίπαρος update. Νέες αφίξεις και must στέκια στο μοδάτο κυκλαδονήσι - εικόνα 1

Από το μικρό της λιμανάκι νοικιάστε ποδήλατα και κάντε το γύρο ή πάρτε κάποιο καϊκάκι από αυτά που αναχωρούν από τον Αϊ-Γιώργη κι επισκεφθείτε την παραλία Λιβάδι στο Δεσποτικό. Ανακαλύψτε τις μοναδικές θαλάσσιες σπηλιές και τους λευκούς βραχώδεις σχηματισμούς στην παραλία Επιτάφιος.
tip
Πάρτε το σκάφος του «Captain Ben», που διαθέτει σεζλόνγκ στο ντεκ και κάντε το γύρο του νησιού και του Δεσποτικού (το φαγητό και το τσίπουρο περιλαμβάνονται στην τιμή).


Διαμονή

Αντίπαρος update. Νέες αφίξεις και must στέκια στο μοδάτο κυκλαδονήσι - εικόνα 2

Μένουμε στο ανακαινισμένο «Oliaros Seaside Lodge» (www.oliaros.gr), με τα όμορφα ευρύχωρα δωμάτια και τις μεζονέτες σε κυκλαδίτικο στιλ, μόλις λίγα μέτρα από την παράλια του Αϊ-Γιώργη. Στα συν τα στρώματα της CocoMat καθώς και η μοναδική θεά στη θάλασσα. Φέτος δημιουργήθηκε ειδικός χώρος για γιόγκα Στον περιποιημένο ξενώνα «Δελφίνι» (www.dolphinantiparos.gr) στην απάνεμη αμμουδιά του Αϊ-Γιώργη όλα τα δωμάτια και τα στούντιο έχουν θέα στη θάλασσα και κουζίνα.
tip
Απολαύστε τον καφέ και το πρωινό σας στο φροντισμένο κήπο του «Oliaros», σε ένα απόλυτα relaxing περιβάλλον με υπέροχη θέα στη θάλασσα. Μπορούν να σας οργανώσουν βόλτα με sea kayak στο νησάκι Δεσποτικό. Καλό σπιτικό φαγητό σερβίρει τα μεσημέρια το «Δελφίνι».

φαγητό

Αντίπαρος update. Νέες αφίξεις και must στέκια στο μοδάτο κυκλαδονήσι - εικόνα 3

Πάνω στην παραλία του Αϊ-Γιώργη καθίστε στην ταβέρνα «Καπετάν Πιπίνος», όπου τα εγγόνια του ονομαστού Πιπίνου συνεχίζουν την παράδοση στο φρέσκο ψάρι και το καλό του ψήσιμο. Στην ταβέρνα «Περαματάκι», εκτός από τη θέα στην παραλία του Σορού, θα απολαύσετε ωραίες πίτες (δοκιμάστε πλούσια και χορταστική κοτόπιτα), ενώ θα βρείτε και καλοκαιρινά μαγειρευτά. Το ιταλικό «Lollo’s» βρήκε νέο πόστο στο λιμάνι και η Σαμπρίνα Τσιαρπελόνι και ο άντρας της ετοιμάζουν εξαιρετική πίτσα.
tip
Στον «Καπετάν Πιπίνο» ζητήστε να σας ετοιμάσουν την εξαιρετική τους κακκαβιά. Στα οπωσδήποτε η ντόπια μυζήθρα και οι τραγανές ναξιώτικες πατάτες. Στο «Περαματάκι» δοκιμάστε χοιρινό ντόπιο στο φούρνο και στο «Lollo’s» πολύ καλές μπρουσκέτες.

καφές-ποτό

Αντίπαρος update. Νέες αφίξεις και must στέκια στο μοδάτο κυκλαδονήσι - εικόνα 4

Κατηφορίζοντας στο κεντρικό σοκάκι της χώρας, κάντε στάση στο «Ναυάγιο Καφέ» για εξαιρετικά χειροποίητα γλυκά ή στο «Vicky’s» για υπέροχο παγωτό. Τώρα, αν δεν προλάβατε το πρωινό στο ξενοδοχείο, καθίστε στη «Μαργαρίτα» για πλούσιο πρωινό, καλό καφέ και φρέσκους χυμούς. Το βραδάκι πιείτε το ποτό σας στο «Smile» ή στο «Lucky Luke» και στο «Remember» για πιο rock καταστάσεις.
tip
Απολαύστε τα κοκτέιλ σας πίσω από την κεντρική πλατεία της Χώρας, στο μπαρ «Tzitzikas», το οποίο ανακαινίστηκε κι έχει ωραία εσωτερική αυλή, και στο «Τabula Ρasa» με τις ωραίες mainstream μουσικές.

Οι φιλότεχνοι σημειώστε τη νέα γκαλερί "αντι" που ανοίγει στις 23 Ιουνίου στο Κάστρο με την έκθεση ζωγραφικής της Λούλας Σπανούδη και θα φιλοξενεί εκθέσεις καλλιτεχνών από την Αντίπαρο, την Πάρο, την Αθήνα και το εξωτερικό (6944898924).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ένα απόκοσμο κομμάτι Καππαδοκικής γης στην Κρήτη

Περίπου 35 χλμ. δυτικά των Χανίων, ξεπροβάλλει ένα μνημείο της φύσης, ανάμεσα σε καταπράσινες κοιλάδες. Ένα εξωπραγματικό σύμπλεγμα λοφίσκων, ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης της φύσης, που έχει αποτελέσει πεδίο πολλαπλών ερευνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
16/05/2024

Ο Όμιλος Mitsis πραγματοποίησε εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου και υπέγραψε 10ετή συμφωνία διαχείρισης 3* ξενοδοχείου στην Κέρκυρα

Πρόκειται για την τρίτη εξαγορά ξενοδοχείου που έχει ολοκληρώσει ο Όμιλος την τελευταία διετία κατόπιν των εξαγορών δύο μονάδων στην Κρήτη το 2022 και την πέμπτη συμφωνία διαχείρισης ακινήτου τον τελευταίο χρόνο κατόπιν συμφωνιών επέκτασής του στην Κρήτη, Σαντορίνη και Χαλκιδική.

Αυτές είναι οι ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο στην Πελοπόννησο για καλοκαιρινά drives

Η καλοκαιρινή Πελοπόννησος είναι όπως και κάθε χρόνο ψηλά στην ατζέντα μας.

Η Everty απέκτησε δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί της Κέας

Το "Ydor Hotel & Spa" και το "Porto Kea Suites Hotel & Spa", τα οποία πλέον ανήκουν στην Everty και είναι υπό τη διαχείριση της Sandglass Hotels & Villas είναι προς το παρόν τα μοναδικά εν λειτουργία ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί.

Περπατήσαμε στο Μπίλιοβο, το ομορφότερο λιθόκτιστο μονοπάτι της Πελοποννήσου

Λίγο έξω από την Καλαμάτα, στην Έξω Μάνη, στα ριζά του Ταΰγετου, βρίσκεται ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα μονοπάτια της Πελοποννήσου με πανοραμική θέα, προσεγγίσιμο κι από τους σχετικά αρχάριους περιπατητές, ακόμη και σε μονοήμερη εκδρομή.

Λέρος: Αναδεικνύονται και συντηρούνται βυζαντινά μνημεία του νησιού

Πρόκειται για την αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης της Εκκλησίας του Αγίου Πέτρου στον Δρυμώνα, του ζωγραφικού διακόσμου της Εκκλησίας της Αγίας Κιουράς στο Παρθένι και της Εκκλησίας του Αγίου Ζαχαρία, στη Μερικιά.

Drumsheds: Πώς ένα club σ' ένα παλιό ΙΚΕΑ στο Λονδίνο θέλει να αναβιώσει τη νυχτερινή ζωή της αγγλικής πρωτεύουσας

Το φιλόδοξο Drumsheds, το μεγαλύτερο, πλέον, club venue του Ηνωμένου Βασιλείου δανείζεται τη rough αισθητική του ΙΚΕΑ και μετατρέπεται σ’ ένα μουσικό παράδεισο γι’ αυτούς που προτιμούν να ιδρώνουν πάνω στην πίστα, από το να ξεποδαριάζονται στους διαδρόμους του, ψάχνοντας τον πιο βολικό καναπέ.