Καταμεσήμερο, παραλία, ταβέρνα με καλό φαγητό, τραπεζάκια στο κύμα και καλή παρέα! Αυτή είναι ίσως η απόλυτη εικόνα διακοπών. Kι επειδή υποψιαζόμαστε (και ευχόμαστε) ότι το προσεχές τριήμερο θα σας βρει σε κάποιο νησί, διαλέξαμε τις καλύτερες ταβέρνες για μια πρώτη γεύση από το φετινό καλοκαίρι!
Μύκονος - Παραλία Λια
Λια Στον αντίποδα των πολύβουων παραλιών της Μυκόνου, η «Λια» είναι ιδανική για όσους αναζητούν ηρεμία και καλό φαγητό. H ψαροταβέρνα είναι από μόνη της λόγος επίσκεψης. Προσεγμένη και πρόσφατα ανακαινισμένη, σερβίρει ό,τι πιάσει ο ιδιοκτήτης-ψαράς. Βασιλεύει ο αστακός, που θα τον διαλέξετε από τη στέρνα (ζωντανό). Δοκιμάστε ψαροκεφτέδες, αλλά και ωραία ντόπια κρεατικά. (2289071015, €18-30)
Σπέτσες - Κουνουπίτσα
Το Νερό της Αγάπης Καθώς κοιτάζετε την αμμουδιά και τα καταγάλανα νερά της Κουνουπίτσας από τη βεράντα της ταβέρνας «Το Νερό της Αγάπης», οι απίστευτες γεύσεις σάς αποσπούν την προσοχή. Στιλ μοντέρνο, με μπάρα στη μέση και κουζίνα που προσέχει πολύ τις πρώτες ύλες. Εκτός από φρέσκο ψάρι και ψαρομεζέδες, το μενού προτείνει ζυμαρικά με θαλασσινά, ριζότο αλλά και πιάτα με κρέας. (2298074009, €18-25)
Σαντορίνη - Ακρωτήρι
Τα Δελφίνια Χίλιους λόγους έχετε για να πάτε μέχρι το Ακρωτήρι – ο κυριότερος για να δείτε το σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο που μόλις άνοιξε. Σύντομα, όμως, θα κατηφορίσετε προς τη θάλασσα για να πιάσετε τραπέζι στα «Δελφίνια». Απολαύστε τα φρέσκα ψάρια και την ευπρεπή κατσαρόλα της κ. Ευαγγελίας. Δοκιμάστε πολύ καλή μελιτζανοσαλάτα, ντοματοκεφτέδες, σωστά τηγανισμένη σουπιά, κ.ά. (2286081151, €18-40)
Νάξος - Αγία Άννα
Παλάτια Μπορεί να μη θέλετε να σηκωθείτε από την ξαπλώστρα και να αποχωριστείτε την αμμουδιά της Αγίας Άννας, όμως οι μυρωδιές από την ψαροταβέρνα «Παλάτια», κοντά στο λιμανάκι, δεν θα σας αφήσουν ήσυχους. Ολόφρεσκο ντόπιο ψάρι, έξοχα ψημένο στη σχάρα, αλλά και νόστιμη γούνα, γαύρος μαρινάτος, κακκαβιά, μύδια, μακαρονάδα του ψαρά. Must το απειραθίτικο ρόστο. (2285041591, €15-25)
Πάρος - Πίσω Λιβάδι
Χάλαρης Τι κι αν φεύγουν τα καραβάκια για τα κοντινά κυκλαδονήσια μπροστά σου στο λιμανάκι στο Πίσω Λιβάδι, τι κι αν οι παραλίες σε καλούν, εσύ έχεις αράξει στο νοικοκυρεμένο ταβερνάκι του «Χάλαρη» δίπλα στα ψαροκάικα. Απολαμβάνεις νόστιμους μεζέδες, όπως σουπιές με το μελάνι τους, σαλάτα σαλάχι, μύδια από τον Δρυό, παριανή σαλάτα, σπιτικά παστά, και σπεσιαλιτέ την κακκαβιά. (2284043257, €12-18)
Κέρκυρα – Παραλία Αγνί
Τούλα Ξέρεις ότι πρέπει να τραβήξεις βόρεια μόλις φτάσεις στο νησί, γιατί η πρώτη γεύση από Κέρκυρα σε περιμένει στην παραλία Αγνί. Η ταβέρνα της «Τούλας» είναι ένα χωριάτικο σπίτι εκατό χρόνων διαμορφωμένο με στιλ. Πολύ καλά τα ψάρια, ριζότο και πάστες, εξαιρετικό το μοσχαρίσιο φιλέτο με γαρίδες. Ορεκτικά κλασικά και νόστιμα, ευρηματικές σαλάτες και πολύ καλή λίστα κρασιών. (2663091350, €22-35)