Βερολίνο on ice

Επιστρέφοντας από το Φεστιβάλ Βερολίνου, ο Χρήστος Μήτσης μας φτιάχνει το ιδανικό weekend στους -15°C και σε μία από τις πιο hot ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που δεν σταματά να ανανεώνεται, πάντα μοντέρνα, κοσμοπολίτικη και decadent chic.

Βερολίνο on ice

Επιστρέφοντας από το Φεστιβάλ Βερολίνου, ο Χρήστος Μήτσης μας φτιάχνει το ιδανικό weekend στους -15°C και σε μία από τις πιο hot ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που δεν σταματά να ανανεώνεται, πάντα μοντέρνα, κοσμοπολίτικη και decadent chic.

Βερολίνο on ice - εικόνα 1

Η άνετη πτήση της easyJet μας προσγείωσε νωρίς νωρίς στο Sonnenfeld, μόλις μισή ώρα μακριά από το «Westin Grand Hotel» (εκεί γυρίστηκε το «Στη Σκιά των Κατασκόπων» με τον Ματ Ντέιμον) στο κέντρο της πόλης. Μιας πόλης κρύας και χιονισμένης, γεγονός που δεν εμποδίζει την κίνηση των Βερολινέζων ή των χιλιάδων τουριστών, οι οποίοι γεμίζουν καθημερινά λεωφορεία και μετρό. Όποιος βρεθεί στο Βερολίνο για πρώτη ή για… εκατοστή φορά έχει βασικά δύο επιλογές: να δοκιμάσει τα δοκιμασμένα ή να επιχειρήσει να ανακαλύψει τα αμέτρητα καινούργια hot spots, το ένα ευρηματικότερο από το άλλο. Προσπαθώντας να τα συνδυάσουμε, ένα πέρασμα από τη Συμφωνική του Βερολίνου ήταν υποχρεωτικό: Ντβόρζακ, Μπραμς, Έλγκαρ, Σένμπεργκ, ο σερ Σάιμον Ρατλ στο πόντιουμ κι ένα πεντάλεπτο standing ovation για μια μαγική μουσική βραδιά, η οποία συνεχίστηκε στο «Sale e Tabacchi» (03025295004) στη Rudi-Dutschke Strasse, δίπλα στο Checkpoint Charlie. Για όσους δεν ενδώσουν σε wurst γαστριμαργικές απολαύσεις –τα καλύτερα λουκάνικα σερβίρονται στα υπαίθρια κιόσκια της Wittenberg Platz–, η πλέον εγγυημένη, value for money ιταλική επιλογή είναι το casual και κομψό αυτό εστιατόριο, με κλασικές συνταγές, προσεγμένη λίστα κρασιών και απόλυτα λογικές τιμές.

Σάββατο πρωί και πέρασμα από την ανοιχτή αγορά της Kollwitzplatz στο Βορειοανατολικό Mitte, όπου πάγκοι γεμάτοι τρόφιμα και λαχανικά, γραφικοί πωλητές και πάμπολλοι ντόπιοι στήνουν ακόμη και στους -12°C ένα πολύχρωμο –μέσα στο κάτασπρο φόντο– και θορυβώδες σκηνικό. Μια βόλτα σε αυτήν την πάλαι ποτέ υποβαθμισμένη γειτονιά του Ανατολικού Βερολίνου, που τώρα πια ξεφουρνίζει μόνο new trends, είναι πάντα χαλαρωτική. Λίγο βορειότερα, στη Lychener Strasse, βρίσκεται και το μποέμικο «Cafecito», ενώ στην Brunnen Strasse μία από τις πιο πρωτοποριακές γκαλερί της πόλης, η Nice & Fit της Ελληνίδας Έλενας Παπαδοπούλου. Το εικαστικό talk of the town, πάντως, είναι αυτόν τον καιρό (και μέχρι τις 13/5) η έκθεση του Γκέρχαρντ Ρίχτερ στη Neue Nationalgalerie. Εκατόν σαράντα πίνακες και πέντε γλυπτά διατρέχουν με χάρη και τόλμη τη μοντέρνα τέχνη, αναδεικνύοντας την «αφηγηματική» ικανότητα του σπουδαιότερου ίσως Γερμανού ζωγράφου της μεταπολεμικής περιόδου. Πάντα στο Mitte, αλλά μακριά από το τουριστικό κέντρο, το «Rutz» (03024628760) της Chaussee Strasse είναι ένα ανερχόμενο wine bar, εστιατόριο και κάβα με ελαφρώς «πειραγμένη» γερμανική κουζίνα κι ένα αστέρι Michelin, το οποίο αξίζει αναμφίβολα μια βραδινή επίσκεψη.

Πριν από την easy come - easyJet επιστροφή της Κυριακής, και αφού η Χέρτα Βερολίνου έπαιζε εκτός έδρας ματς, ένας περίπατος στο Νησί των Μουσείων, λίγο πιο κάτω από την Alexander Platz, μας έφερε ανάμεσα σε ένα πολύβουο πλήθος που ανεβοκατέβαινε τις γέφυρες του Σπρέε, χάζευε την υπαίθρια αγορά και χαιρόταν έναν ήλιο με δόντια. Ζεστή σοκολάτα με ρούμι στο «Dante» (Am Zwirngraben 8) στην classy, αλλά τουριστική περιοχή Hackescher Markt και (σνιφ…) βουρ για Sonnenfeld.

Η easyJet πετάει καθημερινά στο Βερολίνο, με τιμές που αρχίζουν από € 51,99. Κάντε κράτηση στο www.easyjet.com.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"YeeOn": Ζούμε το Γύθειο αλλιώς σε ένα ολοκαίνουριο living-well boutique hotel

Το τετράστερο "YeeOn" φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.