Ευρυτανία

Αυθεντική αλπική φύση, όμορφα χωριά, ατμοσφαιρικοί ξενώνες και ορεινά ξενοδοχεία, εναλλακτικές δραστηριότητες για τους ακάματους φυσιολάτρες κι ένα χιονοδρομικό κέντρο που αγαπούν πολύ οι οικογένειες και οι πιο… χαλαροί σκιέρ.

Ευρυτανία

Αυθεντική αλπική φύση, όμορφα χωριά, ατμοσφαιρικοί ξενώνες και ορεινά ξενοδοχεία, εναλλακτικές δραστηριότητες για τους ακάματους φυσιολάτρες κι ένα χιονοδρομικό κέντρο που αγαπούν πολύ οι οικογένειες και οι πιο… χαλαροί σκιέρ.

Ευρυτανία - εικόνα 1

Γενικά το χιονοδρομικό είναι ιδανικό για αρχάριους. Κάντε focus στην μπλε-πράσινη πίστα Θησέας. Μπορείτε να επιδοθείτε επίσης σε πεζοπορία με χιονορακέτες, αλλά και μαθήματα σκι και snowboard. Η διαδρομή μέχρι το χιονοδρομικό στο Βελούχι υπόσχεται δάση από έλατα, βελανιδιές και καστανιές, βυθισμένα στη σιωπή του χιονιού. Στο χιονοδρομικό το σκηνικό είναι πολύ πιο ζωντανό. Τα χωριά της κοιλάδας του Καρπενησιώτη είναι το ένα πιο όμορφο από το άλλο. Στο Παλιό Μικρό Χωριό, με τη βρύση στην πλατεία, το Νέο Μικρό Χωριό, με τα πέτρινα σπίτια του, το ιστορικό Μεγάλο Χωριό, ο Γαύρος, που αγγίζει το ποτάμι, το Κλαυσί, με τα αρχαία και παλαιοχριστιανικά ευρήματα (ναός Αγ. Λεωνίδη), οι Γοριανάδες, το Βούτυρο, το Νόστιμο, η Καρίτσα, το Δερμάτι… Επισκεφθείτε τους πετρόχτιστους Κορυσχάδες και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης αλλά και τη μικρή λίμνη κοντά στο Παλιό Μικρό Χωριό. Οι λάτρεις της πεζοπορίας θα απολαύσετε τη διαδρομή προς τον Άγιο Σώστη, απ' όπου θα έχετε στο πιάτο σας το φαράγγι του Καρπενησιώτη και τα βουνά Καλλιακούδα και Χελιδώνα. Ο δρόμος που διασχίζει την κοιλάδα του Καρπενησιώτη συνεχίζει πλάι σε εντυπωσιακές ορθοπλαγιές μέχρι το Μοναστήρι του Προυσού. Απολαυστική η διαδρομή, ολοκληρώνεται με μια γευσιγνωσία στο αλλαντοποιείο του Στρεμμένου. Ιδιαίτερη άφιξη στην περιοχή φαίνεται και το cafe-bistrot-gallery "River Art" (2237025588) που άνοιξε στα τέλη του Νοεμβρίου του 2011 στο 7ο χλμ. Καρπενησίου-Προυσού. Προσφέρει "πειραγμένη" παραδοσιακή κουζίνα, με πιάτα όπως πιπερόπιτα, παστουρμαδόπιτα, σουσαμάτο κοτόπουλο με πατάτες, φιλέτο με αρωματικά, αμυγδαλοτύρι κ.ά. Τα πάντα εδώ είναι χειροποίητα -από τα έπιπλα ως τους πίνακες-, ενώ θα διοργανώνονται εκθέσεις αλλά και βραδιές με ζωντανή μουσική. Κλασικό spot για κάθε ώρα της ημέρας το "Saloon" (από το πρωί για ιππασία έως το βράδυ για ποτό), ενώ για φαγητό προτείνουμε τον "Σπίθα" στο Βουτύρο, για τηγανιά και παϊδάκια, και το "Πέταλο" στον Γαύρο, για κοντοσούβλι, παϊδάκια και νόστιμα μαγειρευτά, όπως αρνάκι γάστρας με ολόκληρες πατάτες. Στο Καρπενήσι τρώτε στον "Γεωργαλή το Μερακλή", για χασάπικο (μοσχάρι με ντομάτα και κρεμμύδι στο πήλινο), εξοχικό και κλέφτικο στη λαδόκολλα, και στο Χωριάτικο - το απόλυτο στέκι για κρεατοφαγία αλλά και χωριάτικες πίτες σε σάλα με τζάκι.

Που να μείνετε

Εγγυηµένη πρόταση για τους λάτρεις των boutique ορεινών ξενοδοχείων, το Hellas Country Hotel στο Νέο Μικρό Χωριό σε κερδίζει µε τη mix & match διακοσµητική προσέγγιση και τη θέα στις βουνοκορφές της Ευρυτανίας. Το υψηλό επίπεδο του σέρβις διατηρεί το "Hellas Country Hotel" σταθερά µέσα στις προτιµήσεις των απαιτητικών ταξιδιωτών που αγαπούν τα ξενοδοχεία µε ιδιαίτερη ατµόσφαιρα. (2237041570-1, www.hellascountry.gr) Σε μια σεζόν που οι αφίξεις είναι μετρημένες πάντως, η Ευρυτανία διατηρεί την κινητικότητά της συνεχίζοντας να υποδέχεται νέες ξενοδοχειακές μονάδες και όχι μόνο. Από τα τρεις αφίξεις του 2011 στο Μεγάλο Χωριό η πιο πρόσφατη άφιξη ακούει στο όνομα "Forest Suites" (φωτό) και διαθέτει επτά δωμάτια με τζάκι και μοντέρνες διακοσμητικές πινελιές. Είχε προηγηθεί το "Grand Village" (6970057215, www.megaloxorio.com) με ωραία θέα στα έλατα, 4 δωμάτια τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν 2 άτομα το καθένα και μια master suite για 4 άτομα, με ωραία ξύλινα πατώματα και οροφές. Τη διακόσμηση και την επιλογή των υφασμάτων υπογράφει ο interior designer Σωτήρης Μπακόπουλος, μάγος στη διαμόρφωση ορεινών ξενοδοχείων. Σημειώστε και την απλή πετρόχτιστη "Λεβάντα" (2237041101, http://www.megaloxorio.gr) που άνοιξε το καλοκαίρι και διαθέτει 10 δωμάτια (7 από τα οποία έχουν τζάκι).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.