Μασσαλία direct

Οι νέες απευθείας πτήσεις μάς δίνουν ιδέες για ένα διαφορετικό weekend σε μια πόλη με άρωμα Ιστορίας και κοσμοπολιτισμό γαλλικού Νότου.

Μασσαλία direct

Οι νέες απευθείας πτήσεις μάς δίνουν ιδέες για ένα διαφορετικό weekend σε μια πόλη με άρωμα Ιστορίας και κοσμοπολιτισμό γαλλικού Νότου.

Sightseeing

Μασσαλία direct - εικόνα 1

Το μικρό νησάκι Chateau d’If, με το διάσημο φρούριο που έγινε φυλακή, αποτέλεσε την έμπνευση για το μυθιστόρημα «Ο Κόμης Μοντεκρίστο», ενώ εδώ έγιναν και τα γυρίσματα της ταινίας «Ο άνθρωπος με τη σιδερένια μάσκα». Πάρτε το καραβάκι απ' το παλιό λιμάνι.

Ξενοδοχείο

Γευτείτε το φημισμένο λαβράκι με μυρωδικά της περιοχής στο βραβευμένο εστιατόριο του Gerald Passedat, που βρίσκεται στο μικρό cosy ξενοδοχείο «Le Petit Nice» (μέλος των Relais & Chateaux). Όλα τα δωμάτια έχουν θέα στη θάλασσα. (www.passedat.com).

Shopping

Τα σαπούνια με βάση το ελαιόλαδο ακολουθούν από τον 17ο αιώνα μέχρι σήμερα αυστηρές μεθόδους παραγωγής για να μπορούν να φέρουν τη διάσημη επιγραφή «Savon de Marseille». Σήμερα η ομώνυμη σαπωνοποιία μπορεί να είναι από τις λίγες που έχουν απομείνει στην πόλη, όμως η συνταγή είναι ίδια. Απαιτούνται δύο εβδομάδες για να φτιαχτεί το μείγμα από ελαιόλαδο και φυτικά έλαια, αλκαλική τέφρα από φυτά της θάλασσας και νερό από τη Μεσόγειο.

Νέο Μουσείο

Η Μασσαλία θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2013. Το Μουσείο Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Πολιτισμών κατασκευάζεται αυτήν τη στιγμή για να είναι έτοιμο τότε. Τέσσερις φορές την εβδομάδα

η Air France πετάει απευθείας από Αθήνα για Μασσαλία, και μάλιστα με τιμές εισιτηρίων για απλή μετάβαση που ξεκινούν από € 80. Οι αναχωρήσεις ξεκίνησαν! (www.airfrance.gr)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"YeeOn": Ζούμε το Γύθειο αλλιώς σε ένα ολοκαίνουριο living-well boutique hotel

Το τετράστερο "YeeOn" φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.