Τα Μέθανα, ούτε μια ώρα με το Δελφίνι από τον Πειραιά, αποτελούν ένα εύκολο weekend με χαλαρούς ρυθμούς.
Τριάντα ηφαίστεια, αναρίθμητες ιαματικές πηγές, πεζοπορικές διαδρομές στα μονοπάτια της λάβας. Εκδρομές με φόντο τον γαλήνιο Αργοσαρωνικό ή τα βουνά της Πελοποννήσου. Μπάνιο σε μικρούς κολπίσκους. Στάσεις σε μικρά ψαροχώρια για ουζάκι και χταπόδι, δίπλα στο κύμα. Τα Μέθανα, ούτε μια ώρα με το Δελφίνι από τον Πειραιά, αποτελούν ένα εύκολο weekend με χαλαρούς ρυθμούς. Σύγχρονα καταλύματα όλων των κατηγοριών και πολλές ταβέρνες με φρέσκο ψάρι συμπληρώνουν την εικόνα.
Λίγα χιλιόμετρα μετά τον Γαλατά, βρίσκουμε την ανεξερεύνητη χερσόνησο των Μεθάνων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν εδώ τα γεωλογικά αξιοθέατα της περιοχής. Οι ειδικοί έχουν καταγράψει τριάντα περιοχές ηφαιστειακής δράσης - μικρούς ή μεγαλύτερους κρατήρες που φανερώνουν μια πολυτάραχη γεωλογική ιστορία. Ο κυριότερος βρίσκεται σε μια κορυφή με υψόμετρο 400 μ. Έχει διάμετρο περίπου 100 μ. και βάθος 40-50 μ. Για να πάτε, θα πρέπει να αναζητήσετε τον αγροτικό δρόμο που ξεκινάει από το χωριό Καμένη Χώρα, ο οποίος θα σας οδηγήσει μέχρι το μονοπάτι και από κει θα πρέπει να περπατήσετε μέχρι τον κρατήρα (ούτε μια ώρα πορείας, αλλά σε ήπια ανηφόρα). Η διαδρομή είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, καθώς στο πρώτο κομμάτι της έχετε υπέροχη θέα προς τον Αργοσαρωνικό, ενώ στο τελευταίο περνάτε μέσα από τα απολιθωμένα "κύματα" της λάβας. Πάντως, και το ίδιο το χωριό είναι πανέμορφο, με αρκετά παλιά σπίτια. Με τόσο εκρηκτικό υπέδαφος, δεν είναι περίεργο ότι παντού στη χερσόνησο αναβλύζουν θερμές πηγές με αξιόλογες ιαματικές ιδιότητες, γνωστές ήδη από την αρχαιότητα. Οι σημαντικότερες εντοπίζονται κατά μήκος της παραλίας, στην πόλη των Μεθάνων, όπου βρίσκονται και τα δύο πολύ παλιά υδροθεραπευτήρια. Το τελευταίο διάστημα ακούγονται πολλά για την αναβάθμισή τους σε σύγχρονο spa με ποιοτική ξενοδοχειακή υποδομή. Αυτή τη στιγμή όμως είναι αρκετά παρακμασμένα.
Την πιο ιδιόμορφη πηγή, ωστόσο, τη συναντάμε στο χωριό Άγιος Νικόλαος. Πρόκειται για το "Λουτρό του Παυσανία", που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και λειτουργεί μέχρι σήμερα.