Κω-nfidential!

Η Άρτεμις Τζίτζη απολαμβάνει το πανέμορφο ξενοδοχείο «Doubletree by Hilton Resort Kos-Helona», στην άκρη της τεράστιας αμμουδερής παραλίας στα Καρδάμαινα, και προσκαλεί τον διευθυντή του ξενοδοχείου Νίκο Τερζόπουλο για ένα πινγκ πονγκ ανάμεσα στα καλύτερα του resort αλλά και του νησιού.

Κω-nfidential!

Η Άρτεμις Τζίτζη απολαμβάνει το πανέμορφο ξενοδοχείο «Doubletree by Hilton Resort Kos-Helona», στην άκρη της τεράστιας αμμουδερής παραλίας στα Καρδάμαινα, και προσκαλεί τον διευθυντή του ξενοδοχείου Νίκο Τερζόπουλο για ένα πινγκ πονγκ ανάμεσα στα καλύτερα του resort αλλά και του νησιού.

Κω-nfidential! - εικόνα 1
Ο Νίκος Τερζόπουλος

Ποια είναι η αγαπημένη σας γωνιά στο ξενοδοχείο;

Η βεράντα του «Ulysses» [σ.σ.: Οδυσσέας], του lounge bar που μοιάζει να ενώνεται με τη θάλασσα έχοντας φοβερή θέα στη Νίσυρο.

Ποιο σημείο του νησιού θα διαλέγατε για τη θέα του;

Σίγουρα τη βεράντα της ταβέρνας «Ωρομέδων» (2241069983), στο ορεινό χωριό Ζία, για το θαυμάσιο γεμιστό κατσικάκι και τα καταπληκτικά κατημέρια.

Κάτω από την κληματαριά της θα έχετε πανοραμική θέα στις αλυκές και στη Νίσυρο.

Βρήκα πολύ καλό το φαγητό στο main restaurant. Απορώ πώς καταφέρνει ο σεφ Θανάσης Σίμος να ετοιμάζει πάπια με δαμάσκηνα και σολομό ­γεμιστό που αξίζουν βραβείο, και μάλιστα για 400 ανθρώπους.

Και το φρέσκο ψάρι που φτιάχνει στο γκουρμέ a la carte εστιατόριο «Θάλασσα» –λες και βρίσκεσαι σε πλοίο– είναι τέλειο.

Κω-nfidential! - εικόνα 2
Το νησάκι Καστρί απέναντι από το χωριό Κέφαλος

Το αγαπημένο σας ψαρομάγαζο στο νησί;

Οπωσδήποτε το «Κάλυμνος by Pericles» (2242059197) στο λιμανάκι στο Μαστιχάρι. Όλα τα ψάρια ολόφρεσκα, καταπληκτική αχινοσαλάτα, κυδώνια, πορφύρες, μύδια, χταποδοκεφτέδες, ρεβιθοκεφτέδες. Κι εγώ και όλοι οι άλλοι που έχουμε φάει εκεί λέμε τα καλύτερα [σ.σ.: συμφωνούμε κι εμείς κι επαυξάνουμε].

Το spa του ξενοδοχείου προσφέρεται για relax. Ποιο σημείο της Κω έχει ανάλογη ατμόσφαιρα για τους πιο risky επισκέπτες;

Λοιπόν, αυτό που μου έρχεται στο νου είναι τα Θερμά, όπου υπάρχουν θερμές πηγές. Η άσφαλτος σταματάει απότομα στον γκρεμό, λίγο πιο πριν όμως ένας βατός χωματόδρομος κατηφορίζει στη μικρή παραλία ανάμεσα στους βράχους. ­Υπάρχουν επισκέπτες που έρχονται στο νησί μόνο και μόνο για να πάνε στα Θερμά.

Και αν φύγουμε από την καταπληκτική παραλία της Χελώνας όπου βρίσκεται το resort, ποιες άλλες θα πρέπει να επισκεφθούμε; Προτείνετέ μας κι ένα beach bar.

Διαλέγω δύο «μυστικές», μη οργανωμένες παραλίες κοντά στην Κέφαλο, την παραλία Χάρακα –χωμένη στο απόκρημνο βραχώδες τοπίο– και την παραλία Κολυχάρι, αλλά και την τεράστια αμμώδη παραλία κοντά στον Άγιο Θεολόγο. Όσον αφορά το beach bar, επιλέγω το «Nostos Beach Bar» (2242048208) στο Ψαλίδι, για τα θαυμάσια κοκτέιλ και την ανεβασμένη ατμό­σφαιρά του.

Κω-nfidential! - εικόνα 3
Doubletree by Hilton Resort Kos-Helena

Αν σας ζητούσα να μου πείτε ένα μέρος στην Κω που ­διαθέτει ανάλογη ατμόσφαιρα με το «Doubletree», ποιο θα ήταν αυτό;

Το ενετικό κάστρο της Αντιμάχειας με την υπέροχη θέα και το αγέρωχο στήσιμό του. Τα ενετικά στοιχεία της αρχιτεκτονικής του ξενοδοχείου, η άπλα του, η θετική ενέργεια που αποπνέει, το βραχώδες μέρος που ακουμπάει, εκεί με στέλνουν.

Doubletree by Hilton Resort Kos-Helona Καρδάμαινα, 2242045041, www.koshelonaresort.doubletreebyhilton.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ένα απόκοσμο κομμάτι Καππαδοκικής γης στην Κρήτη

Περίπου 35 χλμ. δυτικά των Χανίων, ξεπροβάλλει ένα μνημείο της φύσης, ανάμεσα σε καταπράσινες κοιλάδες. Ένα εξωπραγματικό σύμπλεγμα λοφίσκων, ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης της φύσης, που έχει αποτελέσει πεδίο πολλαπλών ερευνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
16/05/2024

Ο Όμιλος Mitsis πραγματοποίησε εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου και υπέγραψε 10ετή συμφωνία διαχείρισης 3* ξενοδοχείου στην Κέρκυρα

Πρόκειται για την τρίτη εξαγορά ξενοδοχείου που έχει ολοκληρώσει ο Όμιλος την τελευταία διετία κατόπιν των εξαγορών δύο μονάδων στην Κρήτη το 2022 και την πέμπτη συμφωνία διαχείρισης ακινήτου τον τελευταίο χρόνο κατόπιν συμφωνιών επέκτασής του στην Κρήτη, Σαντορίνη και Χαλκιδική.

Αυτές είναι οι ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο στην Πελοπόννησο για καλοκαιρινά drives

Η καλοκαιρινή Πελοπόννησος είναι όπως και κάθε χρόνο ψηλά στην ατζέντα μας.

Η Everty απέκτησε δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί της Κέας

Το "Ydor Hotel & Spa" και το "Porto Kea Suites Hotel & Spa", τα οποία πλέον ανήκουν στην Everty και είναι υπό τη διαχείριση της Sandglass Hotels & Villas είναι προς το παρόν τα μοναδικά εν λειτουργία ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί.

Περπατήσαμε στο Μπίλιοβο, το ομορφότερο λιθόκτιστο μονοπάτι της Πελοποννήσου

Λίγο έξω από την Καλαμάτα, στην Έξω Μάνη, στα ριζά του Ταΰγετου, βρίσκεται ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα μονοπάτια της Πελοποννήσου με πανοραμική θέα, προσεγγίσιμο κι από τους σχετικά αρχάριους περιπατητές, ακόμη και σε μονοήμερη εκδρομή.

Λέρος: Αναδεικνύονται και συντηρούνται βυζαντινά μνημεία του νησιού

Πρόκειται για την αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης της Εκκλησίας του Αγίου Πέτρου στον Δρυμώνα, του ζωγραφικού διακόσμου της Εκκλησίας της Αγίας Κιουράς στο Παρθένι και της Εκκλησίας του Αγίου Ζαχαρία, στη Μερικιά.

Drumsheds: Πώς ένα club σ' ένα παλιό ΙΚΕΑ στο Λονδίνο θέλει να αναβιώσει τη νυχτερινή ζωή της αγγλικής πρωτεύουσας

Το φιλόδοξο Drumsheds, το μεγαλύτερο, πλέον, club venue του Ηνωμένου Βασιλείου δανείζεται τη rough αισθητική του ΙΚΕΑ και μετατρέπεται σ’ ένα μουσικό παράδεισο γι’ αυτούς που προτιμούν να ιδρώνουν πάνω στην πίστα, από το να ξεποδαριάζονται στους διαδρόμους του, ψάχνοντας τον πιο βολικό καναπέ.