Ερμιονίδα

Ενώ ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο «Aman Resort» της Ελλάδας του χρόνου το καλοκαίρι, το αγαπημένο θέρετρο του διεθνούς jet set παραμένει ένας απροσποίητα cool προορισμός με υπέροχη φύση και χαλαρούς ρυθμούς.

Ερμιονίδα

Ενώ ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο «Aman Resort» της Ελλάδας του χρόνου το καλοκαίρι, το αγαπημένο θέρετρο του διεθνούς jet set παραμένει ένας απροσποίητα cool προορισμός με υπέροχη φύση και χαλαρούς ρυθμούς.

Ερμιονίδα - εικόνα 1
«Lepitsa Sunset»

Αυτή η μικρή «φιδίσια» χερσόνησος της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, μόλις δύο ώρες από την Αθήνα οδικώς ή διά θαλάσσης, δικαιωματικά έχει κερδίσει τον τίτλο της ελληνικής Ριβιέρας. Όχι μόνο για τις κλασάτες, καθόλου προκλητικές επαύλεις που στολίζουν τις δαντελωτές ακτές της αλλά και για τη μαγευτική της φύση. Ελιές και πεύκα φυτρώνουν στους λόφους και στους ατελείωτους τιρκουάζ-πράσινους κολπίσκους. Τα water taxis, οι υπερπολυτελείς θαλαμηγοί και τα ιστιοπλοϊκά πηγαίνουν κι έρχονται και πολύ συχνά οι μετακινήσεις –αλλά και οι επισκέψεις σε σπίτια φίλων– γίνονται διά θαλάσσης. Η ελληνική επιχειρηματική σκηνή κατακλύζει την περιοχή κάθε καλοκαίρι, μαζί με βασιλείς, αριστοκράτες αλλά και πολλους διάσημους.

Το Πόρτο Χέλι και την Ερμιονίδα τα γνώρισα καλά τα τελευταία χρόνια και ομολογώ πως τα έχω λατρέψει. Τρελαίνομαι να ξετρυπώνω τη δική μου μικρή παραλία κάθε μέρα, να μαζεύω αχινούς και να τους τρώω καθισμένη στα βράχια, να μιλάω με τους ψαράδες, να ανακαλύπτω κάθε χρόνο εκ νέου την Επίδαυρο και να κάνω μεγάλες βόλτες. H αγαπημένη μου διαδρομή είναι ο «πίσω» δρόμος που συνδέει την Κοιλάδα με το Κρανίδι. Ατμόσφαιρα αρωματισμένη από θυμάρι και ρίγανη, συστάδες από κυπαρίσσια κι ελιές που ασημίζουν στον ήλιο δημιουργούν ένα τοπίο που όμοιό του μόνο στην Τοσκάνη έχω δει.

Στο Πόρτο Χέλι τα πάντα κινούνται γύρω από το πανέμορφο φυσικό λιμάνι, τον απάνεμο κόλπο όπου βρίσκουν καταφύγιο εκατοντάδες σκάφη και ιστιοπλοϊκά το καλοκαίρι. Όμορφα ουζερί και καφέ, σουλάτσο στην παραλία, people watching στο μάξιμουμ και ο Μάριος του water ski να σκίζει τα νερά με τους μαθητές του πάνω από τη βυθισμένη αρχαία πόλη των Αλιέων. Ποτέ δεν ξέρεις ποιον θα συναντήσεις εδώ, ποιος θα κατεβεί από το σκάφος, ποιος θα περπατήσει δίπλα σου. Από Ευρωπαίους εστεμμένους μέχρι τους ισχυρούς των επιχειρήσεων και της ναυτιλίας, όλοι κυκλοφορούν ανενόχλητοι χαλαρά και ανεπιτήδευτα. Στην Κόστα τα θαλάσσια ταξί είναι αραγμένα περιμένοντας να παραλάβουν επιβάτες για τις Σπέτσες ή για κάποιο σπίτι. Λίγο πιο κάτω, η βόλτα στον Άγιο Αιμιλιανό και στο Κουνούπι είναι, θαρρείς, βγαλμένη από παραμύθι... Πεύκα, κυπαρίσσια, φλογερές μπουκαμβίλιες και γεράνια στολίζουν τους κήπους των σπιτιών, που είναι χτισμένα στο παραδοσιακό «γλυκό» στιλ της περιοχής με τους παστέλ τόνους και τις κεραμιδένιες σκεπές. Συνεχίζοντας, περνάμε από την Πετροθάλασσα, το Σεντόνι και την Κουβέρτα και φτάνουμε στον τελευταίο σταθμό, την Ερμιόνη, ίσως το πιο ζωντανό τμήμα της ριβιέρας, που κάθε καλοκαίρι σφύζει από ζωή. Τα Μαντράκια γεμίζουν σκάφη και νεαρόκοσμο, οι ψαροταβέρνες πάνω στα βράχια στη θάλασσα ψήνουν ολόφρεσκα ψάρια και η πευκόφυτη χερσόνησος του Μπιστιού είναι το τέλειο ησυχαστήριο.

Πού να μείνετε

AKS Porto Heli (2754051490, www.akshotels.com) Κλασική αξία αυτή η μεγάλη πολυτελής μονάδα στο Πόρτο Χέλι.

AKS Hinitsa Bay (2754057402, www.akshotels.com) Κλασικό ξενοδοχείο πάνω σε καταπράσινο κόλπο, απέναντι από το νησάκι της Χηνίτσας. Lepitsa Sunset (Κοιλάδα, 2754022714,www.lepitsa-sunset.gr) Επιπλωμένα δωμάτια ιδανικά για οικογένειες. Mourayio (Ερμιόνη, 2754033074, www.mourayio.gr) Ό,τι καλύτερο διαθέτει η περιοχή. Boutique hotel μόνο με τέσσερα δωμάτια και μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια.

Πού να φάτε

Ερμιονίδα - εικόνα 2
«Παπαδίας»

Σπυρανδρέας (Ερμιόνη, 2754031380) Από τις πιο γνωστές ψαροταβέρνες της περιοχής δίπλα στο κύμα. Τζίερης (Ερμιόνη, 2754031846) Ταβέρνα γνωστή όχι μόνο για το φρέσκο ψάρι της αλλά και για το μικρό μπαλκονάκι πάνω στο κύμα. Λιμάνι (Κοιλάδα, 2754061265) Γνωστό ουζερί για ψαρομεζέδες αλλά και μαγειρευτά. 1969 «Ντάγκλας» (6979032930) Τρομερό μεζεδοπωλείο στο λιμάνι της Κοιλάδας. Δεν παρα-γγέλνετε τίποτε, απλώς ο Τάκης φέρνει ό,τι έχει κέφι να φέρει! Παπαδίας (2754052342) Η καλύτερη και πιο διάσημη ψαροταβέρνα στο Πόρτο Χέλι – μαζεύει όλο το σικ κόσμο. Ρόζος (2754051006) Πάνω στο δρόμο προς την Κόστα, για γευστικότατο ψαράκι και μεζεδάκια. Salt & Pepper (2754053533) Μεζεδοπωλείο στο δρόμο για Κόστα. Μπακάλικο Delicatessen (Πόρτο Χέλι, 2754052002) Delicatessen για το σπίτι και σπιτικά, ψαγμένα πιάτα. Χηνίτσα (2754057436) Πάνω στα τιρκουάζ νερά της Χηνίτσας, από τα πιο όμορφα ταβερνάκια, ιδανικό για ένα καλοκαιρινό απομεσήμερο. Marivon (Ηλιόκαστρο, 2754091352) Εξαιρετική γαλλική κουζίνα με ελληνικές επιρροές, σπιτικό ψωμί και γλυκά κι εξαιρετικές πίτες και κις.

Πού να διασκεδάσετε

Ερμιονίδα - εικόνα 3
Cool νύχτες στο Πόρτο Χέλι

Yacht Club Το πιο δημοφιλές καφέ-μπαρ της Ερμιόνης στεγάζεται σε ένα παλιό παραδοσιακό κτίριο στο λιμάνι. Cavo Bianco All day cafe bar πάνω στο κύμα, στα Μαντράκια. Aperopia Club Δίπλα στο κύμα, στα Μαντράκια Ερμιόνης. Petrino Club Οpen air club στην Κοιλάδα, δίπλα στο κύμα. Όστρια Cafe bar που σερβίρει πολύ ωραίες σαλάτες και άλλα επιλεγμένα πιάτα. Πάνω στην προκυμαία στο Πόρτο Χέλι. Old Cafe Υπέροχη θέα, ωραίος καφές και ποτά στο Πόρτο Χέλι. Cafe Da Luz Γλυκά και καφές σε ένα cafe πάνω στο νερό στο Πόρτο Χέλι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"YeeOn": Ζούμε το Γύθειο αλλιώς σε ένα ολοκαίνουριο living-well boutique hotel

Το τετράστερο "YeeOn" φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.