Το Καράβι

Έχει αγκυροβολήσει στον ιστορικό πυρήνα της Αρεόπολης, σε ένα συγκρότημα από διατηρητέα λιθόκτιστα κτίρια του 18ου-19ου αιώνα πέριξ του ναού των Ταξιαρχών και της πλατείας της 17ης Μαρτίου 1821...

Το Καράβι

Έχει αγκυροβολήσει στον ιστορικό πυρήνα της Αρεόπολης, σε ένα συγκρότημα από διατηρητέα λιθόκτιστα κτίρια του 18ου-19ου αιώνα πέριξ του ναού των Ταξιαρχών και της πλατείας της 17ης Μαρτίου 1821...

Το Καράβι - εικόνα 1

Την άνοιξη η Μάνη μεταμορφώνεται, ο τόπος πρασινίζει, «μαλακώνει» και μας προκαλεί για διαδρομές στα πυργοχώρια της. Αν αναζητάτε βάση, το «Καράβι» είναι ωραία περίπτωση και σε καλό σημείο. Έχει αγκυροβολήσει στον ιστορικό πυρήνα της Αρεόπολης, σε ένα συγκρότημα από διατηρητέα λιθόκτιστα κτίρια του 18ου-19ου αιώνα πέριξ του ναού των Ταξιαρχών και της πλατείας της 17ης Μαρτίου 1821, με καμάρες και τις ιδιωτικές πέτρινες αυλές να ατενίζουν το ηλιοβασίλεμα στο πέλαγος. Τα δωμάτια είναι μόλις τέσσερα και δεν κουράζουν με περιττές φιοριτούρες. Διαθέτουν τα απαραίτητα για να παρέχουν ελευθερία κινήσεων στους επισκέπτες (αυτόνομη θέρμανση, κουζίνα, τηλεόραση, ασύρματο Internet, ανεξάρτητες βεράντες) και –το κυριότερο– αρχιτεκτονικό χαρακτήρα. Αν έρθετε παρέα 3-4 ατόμων, κλείστε ένα διαμέρισμα ή το δίπατο πύργο, τα οποία θα σας προσφέρουν 50 με 70 τ.μ. πλήρους ιδιωτικότητας. Για όσους, πάλι, αναζητούν μια ερωτική φωλιά προτείνουμε τη θολωτή «Καμάρα». Κι αν αναρωτιέστε από πού προέκυψε το όνομα του ξενώνα, σας περιμένει η απάντηση στο χώρο της υποδοχής: μπορείτε να δείτε μια συλλογή με καπάκια από αντίκες κασέλες με ζωγραφιές πλεούμενων, ενώ κατά διαστήματα φιλοξενούνται εδώ και άλλες εικαστικές εκθέσεις. Αρεόπολη Λακωνίας, 2733052900, 6932608368, www.tokaravi.gr, € 90

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"YeeOn": Ζούμε το Γύθειο αλλιώς σε ένα ολοκαίνουριο living-well boutique hotel

Το τετράστερο "YeeOn" φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.