London hot tables

Η ανταποκρίτριά μας στο Λονδίνο Νταϊάνα Σαλεβουράκη μας μεταφέρει το παρασκήνιο πίσω από τα τρία πιο πολυσυζητημένα εστιατόρια τελευταίας εσοδείας.

London hot tables

Η ανταποκρίτριά μας στο Λονδίνο Νταϊάνα Σαλεβουράκη μας μεταφέρει το παρασκήνιο πίσω από τα τρία πιο πολυσυζητημένα εστιατόρια τελευταίας εσοδείας.

BARBECOA RESTAURANT

London hot tables - εικόνα 1

20 New Chance Passage, +4402030058555, www.barbecoa.com

Το νέο εστιατόριο του Jamie Oliver είναι παράδεισος για τους λάτρεις του κρέατος. Προσφέρει νοστιμότατη κουζίνα, καλό σέρβις και κατα­πληκτική θέα στον καθεδρικό του St Paul, σε ένα χώρο με την υπογραφή του Βρετανού σχεδιαστή Tom Dixon. «Το εστιατόριο είναι ένα μέρος όπου οι πελάτες μας μπορούν να επιστρέψουν στα αρχέγονα ένστικτα της διατροφής τρώγοντας κρέατα μαγειρεμένα σε φωτιά», εξηγεί ο Oliver. Μαγειρεύονται σε ξυλόφουρνο, robata grill ή φούρνο tandoori αλλά και σε Texan smoker (για καπνιστές σπεσιαλιτέ). Εδώ τα αφτιά γουρουνιού είναι όμορφα αρωματισμένα, ενώ και το αρνί είναι εξαιρετικό. Δια­θέτει μάλιστα και δικό του κρεοπωλείο, όπου μπορείτε να αγοράσετε τα καλύτερα βρετανικά κρεατικά.

DINNER

London hot tables - εικόνα 2

66 Knightsbridge, +4402072013833, www.dinnerbyheston.com

Το πιο πολυσυζητημένο νέο εστιατόριο του Λονδίνου, το «Dinner» του Heston Blumenthal στο ισόγειο του «Mandarin Oriental Hyde Park Hotel», είναι ήδη κλεισμένο μέχρι τον Ιούνιο. Το μενού παρέχει ένα tour στο παρελθόν της βρετανικής κουζίνας. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια ωδή στο παρελθόν, που είναι τελείως εκσυγχρονισμένη όμως», εξηγεί ο Blumenthal. «Το εστιατόριο μοιάζει με brasserie παλιότερων εποχών. Δεν θα βρείτε χαλιά στο πάτωμα και τραπεζομάντιλα στα τραπέζια, ούτε αποβλέπουμε σε αστέρια Michelin. Θέλουμε απλώς οι πελάτες μας να δοκιμάσουν τη νέα εκτέλεση κλασικών σπεσιαλιτέ». Κάθε πιάτο έχει την ημερομηνία της εποχής από την οποία προέρχετα, ενώ υπάρχει και μεσημεριανό τριών πιάτων με 28 λίρες.

THE DOCK KITCHEN

London hot tables - εικόνα 3

Santa 344-342 Ladbroke Grove, +4402089621610, www.dockkitchen.co.uk

Το «The Dock Kitchen», το οποίο σχεδίασε

ο Tom Dixon, έχει μετατραπεί σε σταθερό trendy προορισμό του Νότινγκ Χιλ. Η κουζίνα και η ατμόσφαιρά του ξεχωρίζουν τόσο, που ο γνωστός για την αυστηρότητά του γευσιγνώστης των «Sunday Times» AA Gill του έδωσε πέντε­ αστέρια. Σεφ του ο πολυταξιδεμένος Stevie Parle, ο οποίος αναδείχτηκε καλύτερος νέος σεφ για το 2010. «Τα πιάτα που ετοιμάζω είναι­ επηρεασμένα από τα ταξίδια μου, αλλά παρουσιασμένα με απλότητα. Θέλω να δίνω την αίσθηση ότι οι πελάτες μας είναι καλεσμένοι σε κάποιο­ σπίτι όπου ο μάγειρας θα δημιουργήσει ένα μενού-έκπληξη», εξηγεί. Το μενού είναι θεματικό και αλλάζει συνεχώς. Με 35 λίρες (τιμή φιξ) η εμπειρία είναι σίγουρα μοναδική.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.