Κούλουμα εξπρές

Καρναβαλικό ski ή σαρακοστιανό τραπέζι δίπλα στη θάλασσα; Το σκεφτήκαμε πολύ πού να πεταχτούμε φέτος για το χαρταετό ή για μια εύκολη μονοήμερη και βάλαμε τρεις εναλλακτικές στην… κληρωτίδα.

Κούλουμα εξπρές

Καρναβαλικό ski ή σαρακοστιανό τραπέζι δίπλα στη θάλασσα; Το σκεφτήκαμε πολύ πού να πεταχτούμε φέτος για το χαρταετό ή για μια εύκολη μονοήμερη και βάλαμε τρεις εναλλακτικές στην… κληρωτίδα.

Παραδοσιακά σε Λουτράκι και Αγίους Θεοδώρους

Κούλουμα εξπρές - εικόνα 1

Οι καρναβαλικές παρελάσεις, τα πάρτι και τα σατιρικά δρώμενα του τύπου «Μαζί τα φάγαμε» δίνουν και παίρνουν τέτοιες μέρες στη γνωστή λουτρόπολη και στο έτερον μέλος του καλλικρατικού δήμου, τους Αγίους Θεοδώρους. Είσαι να την κάνουμε και να απολαύσουμε και το spa μας οικονομικά στο ανακαινισμένο υδροθεραπευτήριο Λουτρακίου; Ή έστω ένα καλό σαρακοστιανό γεύμα στο «Ριγάνι»... Στο www.clag.gr υπάρχει όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, πάντως την Καθαρά Δευτέρα ετοιμάζονται στους Αγίους Θεοδώρους για Βλάχικο Γάμο, στην Περαχώρα καίνε τη Σαραντούλα και χορεύουν την Τράτα, κι αν θέλετε κι άλλο, έχει χορό της Τράτας και το απόγευμα στο Λουτράκι.

Ψαροκατάσταση

στη Νέα Λάμψακο

Κούλουμα εξπρές - εικόνα 2

Βάλτε το χαρταετό στο αυτοκίνητο, φορέστε μάσκα και κάντε όρεξη για ψαρομεζεδάκια, ένεκα της ημέρας. Στρίψτε από την εθνική προς Χαλκίδα μεριά και παρκάρετε στη Νέα Λάμψακο. Αφού πετάξετε χαρταετό δίπλα στο κύμα, αράξτε στα ταβερνάκια για να τιμήσετε τα Κούλουμα. Στον «Μπάτη» για φούσκες, πίνες, αχινούς και φρέσκα ψάρια ψημένα με μαστοριά (2221025060), στον «Κώστα» με το μικρό τζάκι για γαρίδες σαγανάκι, στρόμπια και καλαμαράκια τηγανητά (2221074272), στο «Φύκι» για νόστιμα τηγανόψωμα και ποικιλία σε φρέσκα ψάρια (2221021444) και στον «Καπετάνιο» για θαλασσινούς μεζέδες και ουζάκι (2221028191).

Λευκά κούλουμα στα Καλάβρυτα

Κούλουμα εξπρές - εικόνα 3

Μέρες που είναι, να μην κατεβούμε τη «Στύγα» μασκαρεμένοι; Απ’ ό,τι ακούσαμε, το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων θα είναι πλήρως συντονισμένο στο κλίμα των ημερών. Ακριβώς τι μας ετοιμάζουν για την Καθαρά Δευτέρα δεν είχε φιξαριστεί τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, αλλά αν μπορείτε να κάνετε την απόδραση τετραήμερη ή να γράψετε περισσότερες από μία μονοήμερες εκδρομές στον Χελμό, σημειώστε ότι για τέσσερις ημέρες (Παρασκευή-Κ. Δευτέρα) γιορτάζουν τα εγκαίνια του μεγαλύτερου Snow Park στην Ελλάδα, με νυχτερινό σκι την Παρασκευή, για να ρολάρετε στις πίστες μέχρι τις 9.30 μ.μ., και διαγωνισμό σκι και snowboard την Κυριακή, οπότε το χιονοδρομικό θα λειτουργήσει μέχρι τη δύση του ηλίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"YeeOn": Ζούμε το Γύθειο αλλιώς σε ένα ολοκαίνουριο living-well boutique hotel

Το τετράστερο "YeeOn" φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.