Kαλάβρυτα

Μπορεί από άποψη χιονόπτωσης και οικονομικών συνθηκών η φετινή σεζόν να μπαίνει στη λίστα με τις χειρότερες της 10ετίας, όμως το χιονοδρομικό των Καλαβρύτων παίρνει ενδια­φέρουσες πρωτοβουλίες. Τώρα που ο καιρός υπόσχεται σκι θα είναι από τα πρώτα στις προτιμήσεις μας.

Kαλάβρυτα

Μπορεί από άποψη χιονόπτωσης και οικονομικών συνθηκών η φετινή σεζόν να μπαίνει στη λίστα με τις χειρότερες της 10ετίας, όμως το χιονοδρομικό των Καλαβρύτων παίρνει ενδια­φέρουσες πρωτοβουλίες. Τώρα που ο καιρός υπόσχεται σκι θα είναι από τα πρώτα στις προτιμήσεις μας.

Kαλάβρυτα - εικόνα 1

Η ολική ανακαίνιση του σαλέ στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων τη χρονιά που μας πέρασε ήταν πολύ ευχάριστη είδηση, χωρίς ωστόσο να προμηνύει με τίποτα τις φετινές εξελίξεις – που πολύ­ θα θέλαμε να δούμε και σε ­άλλα χειμερινά θέρετρα κόντά στα χιονοδρομικά. Για την ακρίβεια, ο αέρας ανανέωσης που φύσηξε στον Χελμό μας έφερε μια μεγάλη καινοτομία για τα ελληνικά δεδομένα, το Αll inclusive ski Kalavrita, και μια όμορφη έκπληξη, ένα ιδιαίτερο snow park.

Το Αll inclusive ski Kalavrita είναι μια πρωτοβουλία του Χιο­νοδρομικού Κέντρου προκειμένου να προσελκύσει περισσότερο κόσμο τις καθημερινές (Δευτ.-Πέμ.), δίνοντας ένα ισχυρό κίνητρο με δελεαστικά πακέτα διαμονής. Μπαίνοντας στο site του χιονοδρομικού, λοιπόν, μπορείτε να κλείσετε online ένα πακέτο που περιλαμβάνει διαμονή, ένα γεύμα, ενοικίαση εξοπλισμού σκι ή snowboard και ski pass με τιμές που ξεκινούν από € 50 το άτομο. Σε περίπτωση που το ΧΚΚ είναι κλειστό για χιονοδρομία, το ski pass μπορεί να αντικατασταθεί με εισιτήριο εισόδου σε εναέριο αναβατήρα για μια βόλτα στην κορυφή και η ενοικίαση εξοπλισμού σκι με ενοικίαση ελκήθρου. Προσπάθεια για παρόμοια ενέργεια­ έγινε και μεταξύ του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού και των τουριστικών φορέων της περιο­χής, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα, παρά τη φετινή κακή σεζόν. Το δεύτερο­ νέο αφορά τη δημιουργία snow park, η χρήση του οποίου είναι δωρεάν. Εκεί έχει στηθεί ένα τεράστιο χρωματιστό μπαλόνι, το Funbag, που θα λατρέψουν όλοι όσοι αγαπούν τα άλματα.

Kαλάβρυτα - εικόνα 2

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων Διαθέτει 7 αναβατήρες που εξασφαλίζουν πρόσβαση σε 12 πίστες και στο Snowboard Park με rails και half pipes στη θέση Βαθιά Λάκκα – εκεί βρίσκεται και μια καντίνα για όσους επιθυμούν ένα σύντομο ski break. Το ανανεωμένο σαλέ βρίσκεται στη βάση των αναβατήρων, μόλις ελάχιστα βήματα από το πάρκινγκ. Αν θέλετε να κάνετε ένα mini tour στην περιοχή, δεν έχετε παρά να νοικιάσετε snowmobile και να χαθείτε στα χιονισμένα­ έλατα (€ 30/άτομο, για 15-20 λεπτά).

Ski pass Τις καθημερινές θα σας στοιχίσει € 15 και τα σαββατοκύριακα και τις αργίες € 25 – για φοιτητές και παιδιά ηλικίας 5-18 ετών οι τιμές διαμορφώνονται στα € 12 και € 20 αντίστοιχα. Σημειώστε πως όταν δεν λειτουργούν όλοι οι αναβατήρες, οι τιμές προσαρμόζονται ανάλογα.

Info 2692024451, 2692024452, 2692024453, www.kalavrita-ski.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"YeeOn": Ζούμε το Γύθειο αλλιώς σε ένα ολοκαίνουριο living-well boutique hotel

Το τετράστερο "YeeOn" φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.