Πατρινό καρναβάλι για πάντα

Με τα ζόρια του ΔΝΤ στο κεφάλι μας σιγά μην περιμένουμε μέχρι τον Μάρτη για να το ρίξουμε στη μασκαράτα.

Πατρινό καρναβάλι για πάντα

Με τα ζόρια του ΔΝΤ στο κεφάλι μας σιγά μην περιμένουμε μέχρι τον Μάρτη για να το ρίξουμε στη μασκαράτα.

Πατρινό καρναβάλι για πάντα - εικόνα 1

Άσε που στην Πάτρα ο τελάλης σεργιανίζει ήδη το μήνυμα του καρναβαλιού – πάνω που λέγαμε να επισκεφθούμε και το καινούργιο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης. Το πάρτι έναρξης του καρναβαλιού έχει δοθεί ήδη από την Πλατεία Γεωργίου Α΄ στις 22/1. Κι αν το πορτοφόλι σας δεν αντέχει τις ανεβασμένες τιμές του τελευταίου τριημέρου (4-6/3), ποντάρετε στο τετραήμερο της Τσικνοπέμπτης, το οποίο κορυφώνεται με παράτες το καρναβάλι των παιδιών. Στο www.athinoramatravel.gr σας έχουμε όλο το απαραίτητο know how για να κινηθείτε στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Το νέο όνομα, πάντως, στον τομέα της διαμονής είναι το «Patras Smart» (2611100900, www.airotel.gr, από € 72), απέχει μόλις 400 μέτρα από το κέντρο, και θα σας φιλοξενήσει σε ένα περιβάλλον μίνιμαλ ντιζάιν με φόντο τη θάλασσα. Διαμονή

Για διαμονή σε αρχοντικό περιβάλλον νεοκλασικής περιόδου δείτε το Βυζαντινό (€ 110, 2610243000-2, www.byzantino-hotel.gr). Αν πάλι ζητάτε κάτι πιο ανάλαφρο και μοντέρνο κλείστε δωμάτιο στο Galaxy City Center Hotel (από € 88, 2610275981-3, www.galaxyhotel.com.gr) σε κεντρικό σημείο της πόλης. Για εσάς όμως που η πολυτέλεια είναι στάση ζωής τότε το Primarolia Art Hotel είναι αυτό που ψάχνετε (από €230, 2610624900, www.arthotel.gr). Για ατμοσφαιρικούς χώρους σε Paris style, μένετε στο Maison Grecque κοντά στα Ψηλά Αλώνια (από € 80, 2610241212, www.mghotels.gr).

Φαγητό

Για φρέσκο και καλοψημένο ψαράκι η ταβέρνα του Γιώργου είναι must (2610522910), όσοι είστε fan της τρατορίας τότε δοκιμάστε λουκάνικα από τη Θουριγγία και μορταδέλα από την Μπολόνια στο Don Camillo e Peppone (2610279651). Για χειροποίητα μαντί γεμιστά με μυρωδάτα μίνι κεφτεδάκια και σπέσιαλ λαχανοντολμάδες σας περιμένει η Κουζίνα της Κορνηλίας (2610272987) ενώ για μεσογειακή κουζίνα και πολυσυλλεκτική wine list κλείστε τραπέζι στο εστιατόριο Μεσόγειος (2610994601). Για ουζάκι με σπιτικά μεζεδάκια υπάρχει πάντα το Ουζοθεραπευτήριο το «47» (2610621532)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.