Sexy Laundry

3,5

Με πολύ ωραία χημεία πάνω στη σκηνή, ο Σπύρος Παπαδόπουλος και η Δάφνη Λαμπρόγιαννη προβληματίζουν και διασκεδάζουν, «παίζοντας» με τα αδιέξοδα μιας ερωτικής σχέσης.

Sexy laundry

Υπάρχουν μαγικές συνταγές για να κρατηθεί ζωντανός ένας γάμος; Πόσο βασικό ρόλο διαδραματίζουν ο έρωτας και η ερωτική επιθυμία σ’ ένα ζευγάρι παντρεμένο πολλά χρόνια; Η συγγραφέας Μισέλ Ριμλ ψάχνει τις απαντήσεις σε θέματα που απασχολούν εκατομμύρια ζευγάρια και επιχειρεί να τις δώσει μέσα από το έργο της "Sexy Laundry". Για να το πετύχει, αναμειγνύει την κωμωδία με την ψυχανάλυση, το χιούμορ με το ρεαλισμό και, χρησιμοποιώντας ίσες αναλογίες, κλείνει το μάτι και ενίοτε διακωμωδεί με οίστρο πρόσωπα και καταστάσεις, δίχως όμως να ενδίδει στην ευκολία της φάρσας. 

Οι δύο ήρωές της, ο Λάρι και η Άλις, μετρούν 25 χρόνια έγγαμου βίου γεμάτου χαρές, λύπες, εκπλήξεις, αλλά και απογοητεύσεις. Χτυπημένοι από τη δύναμη της συνήθειας, αναζητούν τρόπους για να αναζωπυρώσουν το ερωτικό ενδιαφέρον ανάμεσά τους και, κάπως έτσι, αποφασίζουν να αφήσουν την ασφάλεια του σπιτιού και να ζήσουν την ερωτική περιπέτεια, σαν πρωτόβγαλτοι, σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Συζητούν, διαφωνούν, αναρωτιούνται, θυμούνται όλα αυτά που τους χωρίζουν, αλλά και αυτά που τους ενώνουν και, το κυριότερο, με το εγχειρίδιο "Σεξ για αρχάριους" ανά χείρας ψάχνουν τις στάσεις, τους τρόπους και τις μεθόδους του καλού σεξ… Όμως υπάρχουν στ’ αλήθεια συνταγές γι’ αυτό; Η συγγραφέας πλάθει δύο πρόσωπα που καθένας θα αναγνώριζε, ένα ανδρόγυνο που καθρεφτίζει τη νοοτροπία της μεγαλοαστικής και μεσοαστικής τάξης, μέσα από διόλου σπάνια ενδοοικογενειακά τεκταινόμενα και ήθη.

Sexy Laundry
Βάσια Αναγνωστοπούλου

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος, σε μια στρωτή σκηνοθεσία χωρίς εκπλήξεις, μας θυμίζει, αφενός, ότι το θέατρο αποτελεί μίμηση της πραγματικότητας –ο ηθοποιός παριστάνει πως είναι κάποιος άλλος και ο θεατής παρακολουθεί τη σύμβαση με τη χαρά εκείνου που κοιτάζει από την κλειδαρότρυπα–, αφετέρου δε ότι η κοινή πεποίθηση πως ορίζουμε τη ζωή μας είναι ίσως μια ψευδαίσθηση. Για παράδειγμα, οι ήρωες του "Sexy laundry" παλεύουν για την ευτυχία, την αγάπη και την ελευθερία. Είναι όμηροι της συνήθειας που ισοπεδώνει τις ερωτικές σχέσεις και τη στιγμή που κάνουν τον απολογισμό της ζωής τους καιροφυλακτούν σκέψεις και απωθημένα έτοιμα να πυρπολήσουν την ιερότητα του ζεύγους. Οι δύο πρωταγωνιστές επιστρατεύουν το παιγνιώδες χιούμορ. Ιδιαίτερα η Δάφνη Λαμπρόγιαννη επιδεικνύει απίστευτο μπρίο και νάζι στις χαριτωμένες σκηνές του έργου και μια μελαγχολία που συγκινεί στις στιγμές ψυχικής έντασης. Ο Σπύρος Παπαδόπουλος είναι πιο μετρημένος, βλέποντας το ρόλο με κατανόηση και συμπάθεια και στηριζόμενος στην ερμηνευτική αμεσότητα και την απλότητα. Δεν είναι μια παράσταση μόνο για ζευγάρια. Απευθύνεται σε όλους, καθώς, μέσα από τη φόρμα της κωμωδίας, δείχνει πώς ο αλληλοσεβασμός και η αγάπη μπορούν να θεραπεύσουν τον τραυματισμένο ψυχισμό ενός ανθρώπου και, στην περίπτωση των ζευγαριών, να σώσουν το γάμο τους. 

Περισσότερες πληροφορίες

Sexy laundry

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Ένα ζευγάρι προσπαθεί να σώσει τη σχέση μετά από 25 χρόνια γάμου, αναζητώντας νέους τρόπους για να την κρατήσει ζωντανή, στο πρωτόπαιχτο έργο της Καναδής συγγραφέα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πώς το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει καταφέρει να κάνει έναν Γάλλο να αναφωνεί "Η Καλαμάτα είναι πλέον οι διακοπές μας!"

Άργησα 30 χρόνια να πάω στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αλλά επιβεβαιώνω και από πρώτο χέρι ότι ο καλλιτεχνικός αυτός θεσμός που έχει κάνει τη Μεσσηνιακή πόλη προορισμό για τους.ις απανταχού λάτρεις του χορού είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πολιτιστικό τουρισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
16/07/2024

Υπουργείο Πολιτισμού: Αύξηση χρηματοδότησης για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Υπογραφή νέας σύμβασης αξίας 1.270.000 ευρώ για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 30ής επετειακής χρονιάς του, ενισχύοντας την πολιτιστική ζωή και τη διεθνή προβολή της πόλης.

Γιατί η "Ορέστεια" από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο εγγράφεται στις σπουδαιότερες σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος;

Η πολυαναμενόμενη πρώτη συνεργασία του Έλληνα σκηνοθέτη με το Εθνικό Θέατρο έκανε πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με μία μυσταγωγική παράσταση της αισχυλικής τριλογίας.

"Το τάβλι" σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Ρήγας αυτό το καλοκαίρι

Το θεατρικό του Δημήτρη Κεχαΐδη θα παρουσιαστεί σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής, με τον σκηνοθέτη και τον Αντώνη Κρόμπα στους ρόλους δύο λαμόγιων που παίζουν μια παρτίδα τάβλι με απρόβλεπτη εξέλιξη.

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.