Lemon

3,5

«Κανείς δεν είναι τελειωμένος, αν έχει μια καλή ιστορία να διηγηθεί» ακούγεται νωρίς στην παράσταση και, σίγουρα, ο Μελαχρινός Βελέντζας και ο Γιώργος Δρίβας έχουν μια τέτοια πολύ καλή ιστορία. | Powered by Uber

Lemon

"Κανείς δεν είναι τελειωμένος, αν έχει μια καλή ιστορία να διηγηθεί" ακούγεται νωρίς στην παράσταση και, σίγουρα, ο Μελαχρινός Βελέντζας και ο Γιώργος Δρίβας έχουν μια τέτοια πολύ καλή ιστορία. Η –γνωστή από τη μεταφορά της στον κινηματογράφο– βιογραφία του Αλεσάντρο Μπαρίκο για τον πιανίστα που γεννήθηκε και πέθανε πάνω σε ένα ατμόπλοιο χωρίς ποτέ να πατήσει στεριά, γίνεται μια ευρηματική παράσταση για δύο ηθοποιούς. Η Γεωργία Τσαγκαράκη (η οποία υπογράφει και την ωραία διασκευή) καθοδηγεί τους ερμηνευτές σε μια ζωηρή αναπαράσταση μιας βαθιάς ανθρώπινης ιστορίας, με την ενέργειά τους να πλημμυρίζει τη σκηνή και το σωματικό χιούμορ να εναλλάσσεται με στιγμές περίσκεψης και εσωτερικότητας. Φροντισμένη σε λεπτομέρεια, η παράσταση εκμεταλλεύεται στο έπακρο το χώρο και ξετυλίγεται ωραία γύρω από το πιάνο, που χρησιμοποιείται πολλαπλώς. Η πολλά υποσχόμενη δουλειά της νεοσύστατης ομάδας μάς ακολουθεί και μετά τη λήξη της, σαν να μας ρωτά: εσείς ποιο φόβο σας δεν τολμάτε να αντιμετωπίσετε;

Πρώτη δημοσίευση: 14/2/2019

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Lemon

  • Performance
  • Διάρκεια: 70 '

Βασισμένο στον μονόλογο "Χιλιαεννιακόσια" του Αλεσάντρο Μπαρίκο, το έργο εξελίσσεται πάνω σε ένα ατμόπλοιο που πραγματοποιεί το ταξίδι Ευρώπη-Αμερική. Ένα νεογέννητο μωρό εγκαταλείπεται από τους μετανάστες γονείς του μέσα σε μια κούτα από λεμόνια. Ο ναύτης που το βρίσκει του δίνει το παρατσούκλι Τι Ντι Λέμον -από την κούτα των λεμονιών- και 1900 -από τη χρονιά που τον βρήκε. Ο ναύτης αυτός πεθαίνει και ο 1900 μένει ξανά ορφανός. Πάνω στο πλοίο, ο ενήλικας πια ήρωας της ιστορίας γνωρίζει τον έναν και μοναδικό του φίλο, τον τρομπετίστα Τιμ Τούνυ. Ο τελευταίος τον παροτρύνει διαρκώς να κατέβει στη στεριά, προκειμένου να εξαργυρώσει το ταλέντο του και να ζήσει μία “κανονική” ζωή. Η site-adaptive παράσταση που ταξιδεύει κυρίως σε αποκεντρωμένες περιοχές προσαρμόζοντας την ιστορία του πιανίστα 1900 στον κάθε διαφορετικό τόπο και δημιουργώντας μία πρωτότυπη εμπειρία για τους θεατές -σε ένα χωριό 25 μόνιμων κατοίκων, σε αγκυροβολημένα καράβια, εν πλω, σε ένα κτήμα λεμονιών κ.ά.- σε καλλιτεχνική διεύθυνση Μ. Βελέντζα, την οποία έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα 16.700 θεατές, ανεβαίνει σε μια επετειακή εκδοχή, καθώς μετά το τέλος της ακολουθεί μια ξεχωριστή εμφάνιση του διεθνούς φήμης πιανίστα Σταύρου Λάντσια (διάρκειας 60').

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Εύα Οικονόμου - Βαμβακά γράφει για τη διαδρομή του 67oυ Φεστιβάλ Φιλίππων προς το φως

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Φιλίππων μιλά στο "α" για τον σημαντικό φεστιβαλικό θεσμό του βορρά που αποχαιρετά τον σπουδαίο Βασίλη Βασιλικό μέσα από έξι πρωτότυπες θεατρικές παραστάσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/07/2024

"Δον Κιχώτης": Πρεμιέρα για την παράσταση του Γιάννη Μπέζου και πρώτες φωτογραφίες

Δείτε φωτογραφίες παράστασης από τη θεατρική μεταφορά του αριστουργήματος του Θερβάντες σε διασκευή του Άκη Δήμου, με ενορχηστρωτή τον Γιάννη Μπέζο και μια δυνατή υποκριτική ομάδα με τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Θανάση Τσαλταμπάση, Νάντια Κοντογεώργη, Παρθένα Χοροζίδου κ.ά.

Φεστιβάλ Αθηνών: "Telos", "Scared" και "Strong born" είναι οι χορογραφίες που θα δούμε προσεχώς στην Πειραιώς 260

Με τρεις φρέσκες παραστάσεις χορού από την Ερμίνα Γκόρο, τον Ηλία Χατζηγεωργίου και την Kat Válastur συνεχίζεται το πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Για τη Νάντια Κοντογεώργη και την Παρθένα Χοροζίδου, ο Δον Κιχώτης δεν ήταν ο τρελός που όλοι νομίζαμε

Λίγο πριν την πρεμιέρα του κωμικού ρομάντζου που σκηνοθετεί ο Γιάννης Μπέζος, μιλήσαμε με τη "Δουλτσινέα" και τη "Μαριτόρνα" για τη δύναμη του ονείρου, την αξία της κωμωδίας αλλά και τη συνεργασία τους με τον σκηνοθέτη και τον θίασο.

Γιώργος Γάλλος: "Το θέατρο είναι ένα Θείο δώρο από τον άνθρωπο στον άνθρωπο"

Ο ταλαντούχος ηθοποιός πρωταγωνιστεί στον "Ηρακλή μαινόμενο" του Ευριπίδη, στο ρόλο του Αμφιτρύωνα, πατέρα του Ηρακλή, στο πλευρό του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, της Στεφανίας Γουλιώτη κι ενός εξαιρετικού θιάσου που ενορχηστρώνει ο Δημήτρης Καραντζάς. Με αφορμή την πρεμιέρα της παράστασης στο Κηποθέατρο Παπάγου (5-6/7) κάναμε μαζί του μια συζήτηση εφ όλης της ύλης.

Η Κατιάνα Μπαλανίκα και η Ιωάννα Ασημακόπουλου πρωταγωνιστούν στο "Δυο γυναίκες χορεύουν"

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης σκηνοθετεί το βραβευμένο έργο του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ζουρνέτ, που θα δούμε με τη νέα σεζόν.