Ο γλάρος... αυτό ήθελα να πω

2,5

Ωραίος πειραματισμός πάνω στο «Γλάρο» του Τσέχοφ από τέσσερις ηθοποιούς που βαδίζουν πάνω στα χνάρια του έρωτα και με τη δυναμική τους υποσκελίζουν τις όποιες ατέλειες.

Ο γλάρος... αυτό ήθελα να πω

Ένας πειραματισμός με αφετηρία τον «Γλάρο» του Άντον Τσέχοφ που σε βυθίζει στον έρωτα και σε γεμίζει­ γλύκα βασιλεύει στο αυτοσχέδιο­ θεατράκι του HashArt theater group στα Εξάρχεια. Για τη Νίνα­, τον Κώστια, την Αρκάντινα, τον Τριγκόριν και τη Μάσα ο έρωτας­ είναι ένας λαβύρινθος κι εκείνοι είναι καταδικασμένοι να μαθαίνουν ο ένας τη γλώσσα του άλλου, αναζητώντας τα κλειδιά που θα ανοίξουν την πόρτα της συνύπαρξης. Για τα πάθη του έρωτα και της δημιουργίας μιλάει ο Τσέχοφ στο έργο που επηρέασε όσο λίγα το σύγχρονο­ θέατρο. γι’ αυτά γράφουν και οι άλλοι συγγραφείς (Άκης Δήμου, Γ. Χειμωνάς, Ντε Μποτόν, Σ. Κέιν) που τα κείμενά τους χρησιμοποιήθηκαν από τον σκηνοθέτη Κώστα Μπάρα και την ομάδα. Ενέργεια, απελπισία, χαρά και αγάπη που κρύβει πόνο και μαζί λύτρωση εκλύονται από την παράσταση.

Η φόρα και ο ενθουσιασμός των νέων ηθοποιών εκφράζονται με αδάμαστη ένταση και απαγγελτικό στόμφο. Όμως το εγχείρημα δεν παύει να γοητεύει­ τόσο λόγω της επιλογής του υλικού του όσο και από την αίσθηση ζωής που ξεπηδάει από τη σκηνική δράση, τις προβολές και τις μουσικές (που περιλαμβάνουν από Duke Elington μέχρι το «Πόσο λυπάμαι» του Κώστα Γιαννίδη).

ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ Νοταρά 15, 6940718106. Διάρκεια: 100΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Γλάρος... αυτό ήθελα να πω

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 100 '

Μια παράσταση για τα πάθη του έρωτα και της δημιουργίας βασισμένη στον «Γλάρο» του Τσέχοφ και σε κείμενα των Άκη Δήμου, Γ. Χειμωνά, Σ. Κέιν κ.ά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τι σχεδιάζει το Υπουργείο Πολιτισμού για το βιομηχανικό συγκρότημα της Πειραιώς 260;

Ολοκληρώθηκε η στρατηγική μελέτη για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Βιομηχανικού Συγκροτήματος Ε.Β.Μ.Ε. Α.Ε. (πρώην Τσαούσογλου), επί της Πειραιώς 260.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Φεστιβάλ Αθηνών: Οκτώ παραστάσεις με ελληνική υπογραφή φιγουράρουν στην πλατφόρμα εξωστρέφειας "grape"

Η Greek Agora of Performance επιστρέφει για δεύτερη χρονιά για να παρουσιάσει ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η σύγχρονη ελληνική δημιουργία του θεάτρου και του χορού.

Την ερχόμενη σεζόν υποδεχόμαστε το νέο Θέατρο Ψυρρή

Νέα προσθήκη αναμένεται στον θεατρικό χάρτη της Αθήνας με τη νέα χειμερινή σεζόν και η έναρξη θα γίνει με επιτυχημένη παράσταση-έκπληξη, που επιστρέφει ανανεωμένη ύστερα από χρόνια.

"Ζωρζ & Φρεντερίκ: Ποιητές του ονείρου": Το Ηρώδειο τον Οκτώβριο έχει αέρα Παρισιού

Για μία μόνο βραδιά, το ρωμαϊκό ωδείο υποδέχεται τη μουσικοθεατρική παράσταση, με τον Δημήτρη Λάλο και τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου να υποδύονται τους φλογερά ερωτευμένους Φρεντερίκ Σοπέν και Ζωρζ Σαντ.

Πώς το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει καταφέρει να κάνει έναν Γάλλο να αναφωνεί "Η Καλαμάτα είναι πλέον οι διακοπές μας!"

Άργησα 30 χρόνια να πάω στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αλλά επιβεβαιώνω και από πρώτο χέρι ότι ο καλλιτεχνικός αυτός θεσμός που έχει κάνει τη Μεσσηνιακή πόλη προορισμό για τους.ις απανταχού λάτρεις του χορού είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πολιτιστικό τουρισμό.

Υπουργείο Πολιτισμού: Αύξηση χρηματοδότησης για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Υπογραφή νέας σύμβασης αξίας 1.270.000 ευρώ για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 30ής επετειακής χρονιάς του, ενισχύοντας την πολιτιστική ζωή και τη διεθνή προβολή της πόλης.

Γιατί η "Ορέστεια" από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο εγγράφεται στις σπουδαιότερες σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος;

Η πολυαναμενόμενη πρώτη συνεργασία του Έλληνα σκηνοθέτη με το Εθνικό Θέατρο έκανε πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με μία μυσταγωγική παράσταση της αισχυλικής τριλογίας.