Η παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν

3

Η πολυβραβευμένη μαύρη κωμωδία ανεβαίνει σε πανελλήνια πρώτη σε μια παράσταση δυναμικών ερμηνειών, όπου γίνεται φανερό ότι οι κωμικοτραγικές «παραλείψεις» της οικογένειας Κόλεμαν δεν είναι μόνο ιδιωτικές, ούτε αποκλειστικά αργεντίνικες αλλά απηχούν τη συλλογική «κατάντια» των λαϊκών στρωμάτων...

Η παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν

Η κωμικοτραγική παράνοια της οικογένειας Κόλεμαν δεν είναι μόνο ιδιωτική, ούτε αποκλειστικά αργεντίνικη. Απηχεί τη συλλογική «κατάντια» των λαϊκών στρωμάτων. Η ανέχεια, η απόγνωση, οι αυτοκαταστροφικές τάσεις, η άρνηση ανάληψης ευθυνών και ακόμη πολλές «παραλείψεις» των Κόλεμαν είναι οικείες παρά το σουρεαλισμό τους. Η πολυβραβευμένη μαύρη κωμωδία του 2006 ανεβαίνει σε πανελλήνια πρώτη (μετάφρ.: Μ. Χατζη­εμμανουήλ), στην ευαίσθητη, λεπτοδουλεμένη στους κώδικές της σκηνοθεσία της Μ. Πάσσαρη. Αυτή η low budget παραγωγή στερείται μεν εμπνευσμένων σκηνικών και κοστουμιών, αλλά­ τα ισοφαρίζει με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των ερμηνειών.

Ο μπριόζος Μ. Πανάδης κλέβει­ την παράσταση στον αβανταδόρικο ρόλο του τρελο-Μαρίτο, η Ε. Σωφρονιάδου προσεγγίζει πρωτότυπα την εκκεντρική Μεμέ και η Αλ. Παντελάκη πείθει ως ανισόρροπη γιαγιά υποτιθέμενος στυλοβάτης της οικογένειας, ενώ οι Ειρ. Μακρή, Αν. Δούμου, Ηρ. Κωστάκης, Ν. Παπαδομιχελάκης και Δ. Μαμιός συγκροτούν έναν σφιχτοδεμένο θίασο. Ειδική μνεία αξίζει στους φωτισμούς (Αλ. Γιάνναρος) και στη μουσική επιμέλεια (Ν. Σαββάτης).

ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ (Β΄ ΣΚΗΝΗ) Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη, 2108838727. Διάρκεια: 90΄.

Περισσότερες πληροφορίες

H παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Με χιούμορ και διεισδυτική ματιά σκιαγραφούνται οι πολυδιάστατες σχέσεις ανάμεσα στα μέλη μιας φτωχής οικογένειας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ζωρζ & Φρεντερίκ: Ποιητές του ονείρου": Το Ηρώδειο τον Οκτώβριο έχει αέρα Παρισιού

Για μία μόνο βραδιά, το ρωμαϊκό ωδείο υποδέχεται τη μουσικοθεατρική παράσταση, με τον Δημήτρη Λάλο και τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου να υποδύονται τους φλογερά ερωτευμένους Φρεντερίκ Σοπέν και Ζωρζ Σαντ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Πώς το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει καταφέρει να κάνει έναν Γάλλο να αναφωνεί "Η Καλαμάτα είναι πλέον οι διακοπές μας!"

Άργησα 30 χρόνια να πάω στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αλλά επιβεβαιώνω και από πρώτο χέρι ότι ο καλλιτεχνικός αυτός θεσμός που έχει κάνει τη Μεσσηνιακή πόλη προορισμό για τους.ις απανταχού λάτρεις του χορού είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πολιτιστικό τουρισμό.

Υπουργείο Πολιτισμού: Αύξηση χρηματοδότησης για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Υπογραφή νέας σύμβασης αξίας 1.270.000 ευρώ για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 30ής επετειακής χρονιάς του, ενισχύοντας την πολιτιστική ζωή και τη διεθνή προβολή της πόλης.

Γιατί η "Ορέστεια" από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο εγγράφεται στις σπουδαιότερες σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος;

Η πολυαναμενόμενη πρώτη συνεργασία του Έλληνα σκηνοθέτη με το Εθνικό Θέατρο έκανε πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με μία μυσταγωγική παράσταση της αισχυλικής τριλογίας.

"Το τάβλι" σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Ρήγας αυτό το καλοκαίρι

Το θεατρικό του Δημήτρη Κεχαΐδη θα παρουσιαστεί σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής, με τον σκηνοθέτη και τον Αντώνη Κρόμπα στους ρόλους δύο λαμόγιων που παίζουν μια παρτίδα τάβλι με απρόβλεπτη εξέλιξη.

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.