Κουαρτέτο

3

Πάθος και συναίσθημα σε μια χοροθεατρική φούγκα που περιγράφει την αρχετυπική πάλη των δυο φύλων.

Κουαρτέτο

Είναι άθλος να παίζεις και να χορεύεις μέσα σε λίγα τετραγωνικά, με τους θεατές σε απόσταση αναπνοής, και όμως ο Σταύρος Λίτινας το τολμάει και πάλι, μετά τo «Δεσποινίς Τζούλια», με το «Κουαρτέτο» του Χάι­νερ Μίλερ, βασισμένο στις «Επικίνδυνες σχέσεις» του Λακλό. Η παράστασή του αποπνέει εκείνη τη «μυστική δύναμη» για την οποία έχει μιλήσει ο Αρτό, «αυτή που κέρδισε το κοινό όπως ένας μεγάλος έρωτας κερδίζει μια ψυχή καθ’ όλα έτοιμη για ανταρσία­», και ας μην αναδεικνύονται λόγω­ χωροταξίας η εικονοπλαστική­ της δύναμη και η χορογραφία­. Είναι­ μια ιδιαίτερη σκηνική εμπειρία­ που σε κερδίζει.

Η γοητεία, ο έρωτας, η προδοσία χωράνε στην μπολιασμένη με στοιχεία φλαμένκο χορογραφία του Σταύρου Λίτινα και, πέρα από συνειρμούς και αναπαραστάσεις, η παράσταση αποπνέει αυτή καθαυτή τη συγκίνηση του σωματικού. Ο ίδιος είναι ένας έξοχος ερμηνευτής, το ίδιο και η παρτενέρ του Εύα Παρασκευοπούλου. Υπό τη συνοδεία του πιάνου που ερμηνεύει ζωντανά η Αλίνα Αναστασιάδη αλλά και ηχογραφημένων κειμένων που αφηγείται με τη βαθιά φωνή της η Άντζελα Μπρούσκου, ανταλλάσσουν βλέμματα, κοντράρονται, ερωτοτροπούν και μεταμορφώνουν συνεχώς τη σκηνή σε ένα φλεγόμενο από πάθη ζωντανό χώρο.

ARROYO NUEVO Μεγάλου Αλεξάνδρου 128, Κεραμεικός, 2103469575. Διάρκεια: 70΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Κουαρτέτο

  • Χοροθέατρο
  • Διάρκεια: 70 '

Με τη σύζευξη φλαμένκο και κλασικής μουσικής παρουσιάζεται το ερωτικό παιχνίδι δύο εραστών, εμπνευσμένο από τις «Επικίνδυνες σχέσεις» του Λακλό

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Φεστιβάλ Αθηνών: Τα "Σκυλιά" του Ανέστη Αζά έρχονται στην Πειραιώς 260

Μετά την περσινή "Δημοκρατία του μπακλαβά", ο σκηνοθέτης επανέρχεται με ένα πρωτότυπο κείμενο για το ευαίσθητο θέμα της κοινωνικής βίας, το οποίο συνυπογράφει με τον Γεράσιμο Μπέκα και τον Μιχάλη Πητίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Τι σχεδιάζει το Υπουργείο Πολιτισμού για το βιομηχανικό συγκρότημα της Πειραιώς 260;

Ολοκληρώθηκε η στρατηγική μελέτη για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Βιομηχανικού Συγκροτήματος Ε.Β.Μ.Ε. Α.Ε. (πρώην Τσαούσογλου), επί της Πειραιώς 260.

Φεστιβάλ Αθηνών: Οκτώ παραστάσεις με ελληνική υπογραφή φιγουράρουν στην πλατφόρμα εξωστρέφειας "grape"

Η Greek Agora of Performance επιστρέφει για δεύτερη χρονιά για να παρουσιάσει ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η σύγχρονη ελληνική δημιουργία του θεάτρου και του χορού.

Την ερχόμενη σεζόν υποδεχόμαστε το νέο Θέατρο Ψυρρή

Νέα προσθήκη αναμένεται στον θεατρικό χάρτη της Αθήνας με τη νέα χειμερινή σεζόν και η έναρξη θα γίνει με επιτυχημένη παράσταση-έκπληξη, που επιστρέφει ανανεωμένη ύστερα από χρόνια.

"Ζωρζ & Φρεντερίκ: Ποιητές του ονείρου": Το Ηρώδειο τον Οκτώβριο έχει αέρα Παρισιού

Για μία μόνο βραδιά, το ρωμαϊκό ωδείο υποδέχεται τη μουσικοθεατρική παράσταση, με τον Δημήτρη Λάλο και τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου να υποδύονται τους φλογερά ερωτευμένους Φρεντερίκ Σοπέν και Ζωρζ Σαντ.

Πώς το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει καταφέρει να κάνει έναν Γάλλο να αναφωνεί "Η Καλαμάτα είναι πλέον οι διακοπές μας!"

Άργησα 30 χρόνια να πάω στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αλλά επιβεβαιώνω και από πρώτο χέρι ότι ο καλλιτεχνικός αυτός θεσμός που έχει κάνει τη Μεσσηνιακή πόλη προορισμό για τους.ις απανταχού λάτρεις του χορού είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πολιτιστικό τουρισμό.

Υπουργείο Πολιτισμού: Αύξηση χρηματοδότησης για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Υπογραφή νέας σύμβασης αξίας 1.270.000 ευρώ για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 30ής επετειακής χρονιάς του, ενισχύοντας την πολιτιστική ζωή και τη διεθνή προβολή της πόλης.