Ήρθες και θα μείνεις

3

Το έργο του ζεύγους Τέιλορ - Μπολόνια μας πάει πίσω στα ’80s με μια χαριτωμένη παράσταση, η οποία αποδεικνύει την πολύ καλή χημεία που μπορούν να έχουν στη σκηνή ο Γρηγόρης Βαλτινός και η Ζέτα Μακρυπούλια.

Ήρθες και θα μείνεις
Ήρθες και θα μείνεις - εικόνα 1

Το έργο του ζεύγους Τέιλορ - Μπολόνια μας πάει πίσω στα ’80s με μια χαριτωμένη παράσταση, η οποία αποδεικνύει την πολύ καλή χημεία που μπορούν να έχουν στη σκηνή ο Γρηγόρης Βαλτινός και η Ζέτα Μακρυπούλια. Το αλατοπίπερο όμως, που κάνει νόστιμη αυτήν τη ρομαντική κομεντί, με δόσεις «θεάτρου μέσα στο θέατρο», είναι η ερμηνεία της Μακρυπούλια. Και αυτό γιατί παίζει με αποφασιστικότητα και παιγνιώδη κωμικότητα το ρόλο της Λόρα Μπλάου, της μοναχικής, ανασφαλούς και πολυλογούς θεατρίνας, η οποία σε μια οντισιόν γνωρίζει τυχαία τον σκηνοθέτη Βίτο. Παραμονή Χριστουγέννων καταλήγουν στο σπίτι της, όμως όταν εκείνος αποφασίζει να φύγει, καταλαβαίνει πως είναι… αιχμάλωτός της.

Ο Γρηγόρης Βαλτινός μοιάζει να έχει αφήσει στη συμπρωταγωνίστριά του το χώρο για να αναπτύξει την ερμηνεία της κι εκείνος την ακομπανιά­ρει χωρίς φαρσικό κέφι, ενώ και οι δύο αποφεύγουν να αγγίξουν με πειστικότητα τις δραματικές αποχρώσεις των ρόλων δύο μοναχικών ανθρώπων. Η αύρα του έργου, το οποίο βασίζεται στην αληθινή ιστορία του έρωτα των δύο συγγραφέων, και η τρυφεράδα της παράστασης τυλίγουν σταδιακά τους θεατές που αγαπούν το ρομάντζο.

Περισσότερες πληροφορίες

Ήρθες και θα μείνεις

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Οι δύο συγγραφείς αποτυπώνουν την πραγματική ιστορία της δικής τους πρώτης συνάντησης σε μια επεισοδιακή κωμωδία που μιλά για τον έρωτα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Αισχύλεια 2024: Ανακοινώθηκε το φετινό πρόγραμμα που θα μας οδηγήσει στην Ελευσίνα

49 χρόνια συμπληρώνει φέτος ο θεσμός που διοργανώνει ο Δήμος Ελευσίνας και το πρόγραμμά του περιλαμβάνει από "Πλούτο", "Ικέτιδες" και "Ηρακλή Μαινόμενο" μέχρι Ελεονώρα Ζουγανέλη, Usurum και Χαΐνηδες, δύο φετινές ταινίες που συζητήθηκαν και πολλά ακόμη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/07/2024

Μάριο Μπανούσι: "Το "Taverna Miresia" αποτελείται από χώμα, μνήμη και ωραίους συνεργάτες"

Διαβάστε τη συζήτηση που είχαμε πέρσι με τον 26χρονο καλλιτέχνη που έχει ταράξει τα νερά της θεατρικής Αθήνας, με αφορμή τη δουλειά που επιστρέφει στο φεστιβάλ Αθηνών.

Η "Καραϊσκάκενα" και η Σοφία Καψούρου βραβεύονται στην Έφεσο

Για δεύτερη φορά η ηθοποιός και συγγραφέας επιστρέφει με μια ακόμη διεθνή διάκριση στις βαλίτσες της από την 17η Συνάντηση Τουρκικών Θεάτρων, με αφορμή τον μονόλογο "Καραϊσκάκενα, o Θρύλος" σε δικό της κείμενο, σκηνοθεσία του Δημήτρη Καρατζιά και μουσική του Μάνου Αντωνιάδη.

Η "Μήδεια" παρουσιάζεται στο γυμνάσιο όπου ο Αριστοτέλης δίδαξε τον Μέγα Αλέξανδρο

Όλα τα χορικά της τραγωδίας του Ευριπίδη ενώνονται από τον σκηνοθέτη Θοδωρή Γκόνη σε μια παράσταση που εγκαινιάζει την έναρξη της έρευνας στο αρχαίο γυμνάσιο της Μίεζας.

Τι θα δούμε τις επόμενες μέρες στο Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη"

Το φεστιβάλ στη σκιά των Βράχων παρουσιάζει 4 παραστάσεις στα τέλη Ιουλίου που δημιουργούν ερωτήματα και "εκπαιδεύουν" το κοινό. Φεστιβάλ στη σκιά των βράχων: Αρχαίες τραγωδίες αλλιώς και κλασικά θεατρικά έργα

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

"Lemon" και "Όμορφη πόλη μαγική": Δύο θεατρικές παραστάσεις σε ιδιαίτερους χώρους

Μία παράσταση που περιοδεύει στα πιο απίθανα μέρη αλλά και ένα νέο έργο με τις μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη φιλοξενούνται αυτήν την εβδομάδα σε δύο μοναδικές τοποθεσίες.