Οι 12 Ένορκοι

3,5

Η εξέλιξη της πλοκής έχει αμείωτο σασπένς, ωστόσο το ισχυρότερο ατού είναι ο εξαιρετικός θίασος.

Οι 12 Ένορκοι
Οι 12 Ένορκοι - εικόνα 1

Στη σκιά ενός «ναι μεν, ­αλλά», που διερωτάται σχετικά με την ηθική του «άσπρου και του μαύρου» και διε­ρευνά τις οριακές στιγμές της ζωής, όπου τα κοινωνικά στερεότυπα και τα προσωπικά απωθημένα δεν αφήνουν τον άνθρωπο να δει την ουσία των πραγμάτων, κινείται­ το υπαρξιακό αυτό δράμα. Ένα ανήλι­κο αγόρι από τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα κατηγορείται για τη δολοφονία του πατέρα του. H κατηγορία στοιχειοθετείται από τις καταθέσεις δύο μαρτύρων που δεν αφήνουν περιθώριο για ενδοιασμούς. Φαινομενικά η δουλειά των ενόρκων είναι απλή. Όταν όμως πέφτει στο τραπέζι ο σπόρος της αμφιβολίας, ξεκινά ένα «ξεγύμνωμα» των χαρακτήρων.

Η εξέλιξη της πλοκής έχει αμείωτο σασπένς, ωστόσο το ισχυρότερο ατού είναι ο εξαιρετικός θίασος, με καλύτερους τους Χρ. Στυλιανού, Κ. Τριανταφυλλόπουλο και Β. Παλαιολόγο (παίζουν επίσης οι Κ. Αρζόγλου, Γ. Γιαννόπουλος, Π. Λια­νός, Χ. Μαυρουδής, Μ. Ιωνάς, Απ. Μπόλλας, Αλ. Πέρρος, Ν. Παρασκευόπουλος, Κ. Μουταφτσής). Το σκηνικό περιβάλλον είναι κάπως ασφυκτικό. Μια μεγαλύτερη άνεση θα ενίσχυε τη θεατρικότητα όσο και τους ηθοποιούς, ιδιαίτερα στις αποκαλυπτικές σκηνές αυτογνωσίας μπροστά στον καθρέφτη.


Περισσότερες πληροφορίες

Οι 12 ένορκοι

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Δώδεκα ένορκοι συνεδριάζουν για να βγάλουν απόφαση σε μια υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Σε ποια πολιτική κωμωδία θα δούμε τον Σταμάτη Φασουλή;

Ο Σταμάτης Φασουλής θα σκηνοθετήσει και θα πρωταγωνιστήσει στην κωμωδία "Η δεξιά, η αριστερά και ο κυρ-Παντελής" του Αλέκου Σακελλάριου και του Χρήστου Γιαννακόπουλου, στο Μικρό Παλλάς

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
31/08/2024

Φέτος ίσως βρήκε απάντηση το ερώτημα "Τι Επίδαυρο θέλουμε"

Ένας απολογισμός της φετινής θεατρικής σεζόν, προτού μπούμε με φόρα σε όσα μας κρύβει η καινούργια.

Πέθανε ο θεμελιωτής του θεατρικού παιχνιδιού στην Ελλάδα, Λάκης Κουρετζής

Πλήρης ημερών, στα 95 του χρόνια, πέθανε ο Λάκης Κουρετζής, που συνέβαλε όσο λίγοι στη θεμελίωση της θεατρικής αγωγής για παιδιά.

Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου: Παραστάσεις με μεράκι και ελεύθερη είσοδο

Την καλλιτεχνική δημιουργία ανθρώπων που δεν είναι επαγγελματίες, αλλά λατρεύουν το θέατρο και το υπηρετούν, παρουσιάζει το 17ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

"Blind Forgiveness": Το μπαλέτο συναντά το ροκ στο θέατρο Παλλάς

Από το Θέατρο Παλλάς ξεκινά την παγκόσμια περιοδεία του το φημισμένο Astana Ballet Theatre με ένα μοναδικό μπαλετικό θέαμα για την αιώνια μάχη του καλού με το κακού.

"Χόρεψέ με πατέρα": Ο Γιώργος Αρμένης σε ένα ντουέτο με την Κατερίνα Αντωνιάδου για δεύτερη χρονιά

Η σχέση πατέρα-κόρης και το ζήτημα της επικοινωνίας στις ανθρώπινες σχέσεις απασχολούν το θεατρικό έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου, το οποίο επαναλαμβάνεται σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Γιώργου Αρμένη.

Ο Μποστ ξαναζωντανεύει στη Στοά: "Το επάγγελμα της μητρός μου" με τη ματιά του Θανάση Παπαγεωργίου

Το θεατρικό έργο "Το Επάγγελμα της Μητρός μου" του Μποστ ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Στοά, σκηνοθετημένο και διασκευασμένο από τον Θανάση Παπαγεωργίου.