Τριανόν Cinemax

Παραστάσεις

Η σπασμένη στάμνα

του Χάινριχ Φον Κλάιστ
  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '
  • Σκηνοθ.: Γ. Κιμούλης

Η πλοκή του έργου του 1806 περιστρέφεται γύρω από μια δίκη σε ένα επαρχιακό δικαστήριο. Ο Αδάμ, ο δικαστής, είναι ο πιο διεφθαρμένους απ’ όλους. Όταν εμφανίζεται για πρώτη φορά, το κεφάλι του είναι χτυπημένο και η περούκα του έχει χαθεί. Στη δίκη, η κυρία Μάρθα θέλει να αποζημιωθεί για το σπάσιμο μιας αγαπημένης κανάτας, το οποίο συνέβη το προηγούμενο βράδυ. Δεν έχει καμία αμφιβολία ποιος είναι ο ένοχος – ο Ρούπρεχτ, ο αρραβωνιαστικός της κόρης της Εύας. Εκείνος όμως αρνείται την κατηγορία. Παραδέχεται μεν ότι πήγε να επισκεφτεί την Εύα, αλλά όταν έφτασε στο σπίτι της, άκουσε τη φωνή ενός άντρα στο δωμάτιό της. Καταδίωξε τον εισβολέα ο οποίος όμως κατάφερε να ξεφύγει πετώντας άμμο στα μάτια του Ρούπρεχτ, έτσι ώστε αυτός (ο εισβολέας) να μην μπορεί να αναγνωριστεί. Η Εύα, όταν την ανακρίνουν, αρνείται να καταθέσει. Τη λύση τη δίνει μια γειτόνισσα, η κυρία Μπριγκίτε, η οποία είχε δει έναν άνδρα να το σκάει από το παράθυρο της Εύας. Εκείνος δε ο άντρας φεύγοντας μέσα από κάποια κλαδιά δέντρων έχασε μια περούκα δικαστή…

Παραστάσεις: Τετ. 17/7, 9.15 μ.μ. Τιμές: € 18, 15.

  • Εως: 16/09
Buy ticket from viva
Αναλυτικό πρόγραμμα (11/07 - 17/07)

Το τάβλι

του Δημήτρη Κεχαΐδη
  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 75 '
  • Σκηνοθ.: Αλ. Ρήγας

Ο Φώντας και ο Κόλιας, δύο φίλοι και κουνιάδοι, ξυπνάνε από τη μεσημεριανή τους σιέστα και ακολουθούν την ιεροτελεστία τους: καφές, τάβλι πρωταθλητών και αναζήτηση της μπίζνας που θα τους κάνει πλούσιους και σημαντικούς.Ο Φώντας, άεργος οραματιστής του εύκολου χρήματος, γεννάει κατά κόρον ιδέες έτοιμες προς εξαργύρωση. Ο Κόλιας, λαχειοπώλης με παρελθόν αντιστασιακού -έτσι τουλάχιστον διατείνεται ο ίδιος - αντιστέκεται στις εύκολες ιδέες. Μέχρι ο Φώντας να τον πείσει για τις μεγάλες στιγμές που έρχονται. Δυο χαρακτήρες αυθεντικοί, λαϊκοί και απόλυτα αναγνωρίσιμοι. Ανέχονται και εκμεταλλεύονται ο ένας τον άλλον. Κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους, οι τόνοι ανεβαίνουν. Φεύγουνε οι κοινωνικοί τύποι και τα στόματα ανοίγουνε και λένε αλήθειες. Αλήθειες που πονάνε και προβληματίζουν. Σύντομα, ανακαλούν και συνεχίζουν «μονιασμένοι» να καταστρώνουν τα σχέδια τους για υπερπόντια ταξίδια και εκμετάλλευση ανθρώπων και αναγκών. Με κοινό παρονομαστή την ψευδαίσθηση, στοχεύουν στο να γίνουν σπουδαίοι άνθρωποι, μα οδεύουν στο να γίνουν τιποτένια τέρατα.

Παραστάσεις: Σάβ. 27/7, 9.30 μ.μ. Τιμές: € 18, 15.

  • Εως: 31/07
Αναλυτικό πρόγραμμα ανά ημέρα

Ο θρύλος της Μουλάν

  • Δραματοποιημένος Μύθος
  • Διάρκεια: 75 '
  • Σκηνοθ.: Χρ. Τριπόδης

Για πρώτη φορά παρουσιάζεται η θεατρική μεταφορά του μύθου της Μουλάν, της νεαρής ηρωίδας που μεταμφιέζεται σε άνδρα για να πάει στον πόλεμο στη θέση του πατέρα της, για παιδιά, βασισμένη στο αρχαίο κινέζικο ποίημα «Η Μπαλάντα της Χουά Μουλάν». Μια φαντασμαγορική παράσταση με εντυπωσιακά κοστούμια, σκηνικά, σπαθομαχίες και διαδραστικό παιχνίδι με το κοινό. Η Μουλάν εναντιώνεται στους νόμους και τις παραδόσεις και πολεμάει με θάρρος και αυταπάρνηση στις μάχες, αποκρύπτοντας την πραγματική της ταυτότητα.

Παραστάσεις: Τετ. 24/7, 9 μ.μ. Τιμές: € 12, 8.

  • Εως: 18/09
Buy ticket from viva
Αναλυτικό πρόγραμμα ανά ημέρα

Ο Μάγκας

της Πηνελόπης Δέλτα
  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 70 '
  • Σκηνοθ.: Αθ. Καλογιάννη

Η οικογένεια Βασιωτάκη μετακομίζει από την Αθήνα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου μαζί με τον μικρό σκύλο της που ονομάζει «Μάγκα». Ο Μάγκας απολαμβάνει την αγάπη των παιδιών, αλλά θέλει να κερδίσει και τον σεβασμό των μεγάλων, κάνοντας κάτι «ηρωικό». Στην υπερβολική προσπάθειά του, κάνει τη μία γκάφα μετά την άλλη με αποτέλεσμα να πιστέψει ότι δεν τον θέλουν πια στο σπίτι. Ο κόσμος έξω όμως, είναι γεμάτος δυσκολίες και παγίδες και ο Μάγκας θα καταφέρει να επιβιώσει μόνο χάρη στη φιλία του με έναν κοκκαλιάρη, αδέσποτο σκύλο, χωρίς τρόπους αλλά «ψημένο» στους κινδύνους. Οι περιπέτειες και τα μαθήματα που θα πάρει ο Μάγκας στον «έξω κόσμο», θα αλλάξουν τον τρόπο σκέψης του, όχι όμως και τον ενθουσιασμό του για ζωή, αλληλεγγύη και συντροφικότητα. Ο πολυδιάστατος χαρακτήρας αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο την ιστορία του, για την αλήθεια και το ψέμα, το σωστό και το λάθος, την αξία της φιλίας, αντιμετωπίζοντας την αδικία μαζί με τους αγαπημένους του ανθρώπους. Ο «Μάγκας» της Πηνελόπης Δέλτα εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1935 και γνώρισε εκατοντάδες επανεκδόσεις. Την παρούσα θεατρική διασκεύη του υπογράφει η Μαρία Σούμπερτ.

Παραστάσεις: Παρ. 19/7, 8.45 μ.μ. Τιμές: € 11.

  • Εως: 22/09
Buy ticket from viva
Αναλυτικό πρόγραμμα ανά ημέρα