Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας

Παραστάσεις

Αίας

3,5
  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 80 '
  • Σκηνοθ.-σκην.-φωτ.: Γ. Νανούρης

Ο Μιχάλης Σαράντης ερμηνεύει και τους εννιά ρόλους της τραγωδίας που έγραψε ο Σοφοκλής, συνομιλώντας την ίδια στιγμή με το ζωγραφικό σύμπαν του Απόστολου Χαντζαρά σε μια πρωτότυπη παράσταση, μια εξωστρεφή σκηνική συνάντηση λόγου, κινήσεων και αισθήσεων. Κεντρικό πρόσωπο του έργο είναι ο Αίας, ο μεγαλύτερος πολεμιστής στο στρατόπεδο των Ελλήνων, ο οποίος δικαιούται τα όπλα του Αχιλλέα μετά τον θάνατό του. Όταν αυτά, όμως, με δολοπλοκία καταλήγουν στον Οδυσσέα, αποφασίζει να πάρει εκδίκηση. Ωστόσο, τελικά καταλήγει έρμαιο της θεάς Αθηνάς και όντας πια περίγελος του στρατεύματος των Αργείων, νιώθοντας πλήρως ατιμασμένος και απεγνωσμένος, δίνει τέλος στη ζωή του.

Παραστάσεις: Πέμ. 8/8, 9.30 μ.μ. Τιμές: € 20, 15.

  • Εως: 13/09
Αναλυτικό πρόγραμμα ανά ημέρα

Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου

3,5
  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '
  • Διασκ.-σκηνοθ.: Θ. Παπαθανασίου, Μ. Ρέππας

Διασκευή του νουάρ μυστηρίου «Το διπλό παιχνίδι» του Ρομπέρ Τομά. Η Φρανσουάζ Κορμπάν, ζάπλουτη κληρονόμος, ζει στην βίλα της μαζί με τον νεότερο σύζυγό της Πολ και την αφοσιωμένη οικονόμο της Αντέλ. Τα χρέη του Πολ στα χαρτιά και η πίεση που ασκεί στη Φρανσουάζ για την αποπληρωμή τους κορυφώνουν ακραία την ένταση και την τριβή στην σχέση του ζευγαριού. Η ατμόσφαιρα βαραίνει όταν νυχτερινοί θόρυβοι ταράζουν την ηρεμία της βίλας – θόρυβοι μιας παρουσίας που ούτε ο ίδιος ο αστυνομικός διευθυντής δεν μπορεί να εξηγήσει. Η ξαφνική επίσκεψη της Βαρόνης Σαρντονί και αυτά που έχει να πει, μπερδεύουν ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση.

Παραστάσεις: Κυρ. 4/8, 9.30 μ.μ. Τιμές: € 20, 15.

  • Εως: 15/09
Buy ticket from viva
Αναλυτικό πρόγραμμα ανά ημέρα

Δον Κιχώτης

του Μιγκέλ ντε Θερβάντες
  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 100 '
  • Σκηνοθ.: Γ. Μπέζος

Το κλασικό αριστούργημα μεταφέρεται στο θέατρο σε διασκευή Άκη Δήμου και ετοιμάζεται να παρουσιαστεί σε μεγάλη περιοδεία. Η ιστορία του ονειροπόλου Ιππότη Δον Κιχώτη από τη Μάντσα, του συντρόφου του Σάντσο Πάντσα και της αγαπημένης του Δουλτσινέας ξαναζωντανεύει. "Το σατιρικό ρομάντζο του Θερβάντες μάς υπενθυμίζει τη μεγάλη ανάγκη του ανθρώπου γι' αυτό που τον ξεπερνά. Κι όταν καταθέτει ο ήρωάς μας την ευαισθησία του και τη μεγάλη του φαντασία, οι άλλοι χλευάζουν και γελούν. Κι όμως, έτσι είναι. Η φαντασία και η ποίηση, για να περάσουν, πρέπει να πληρώσουν διόδια. Μερικές φορές πολύ ακριβά. Ας γελάσουμε λοιπόν με τα παθήματα του Δον Κιχώτη, αλλά ταυτόχρονα ας αναλογιστούμε μήπως η, έτσι κι αλλιώς, μικρή ζωή μας θα ήταν ανυπόφορη χωρίς αυτόν", αναφέρει ο σκηνοθέτης του έργου.

Παραστάσεις: Τρ. 27/8, 9 μ.μ. Τιμές: € 25, 20.

  • Εως: 06/09
Buy ticket from viva
Αναλυτικό πρόγραμμα ανά ημέρα

Η Θάλασσα κι ο γέρος

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '
  • Σκηνοθ.-σκην.-κοστ.: Μ. Καμίνκσι

Το έργο είναι μια διασκευή βασισμένη στο κλασικό και βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο «Ο γέρος και η θάλασσα» του Έρνεστ Χέμινγουεϊ μετά το οποίο του απονεμήθηκε και το Νόμπελ λογοτεχνίας. Περιγράφει την ιστορία ενός ψαρά, του Σαντιάγο και το ταξίδι του στην ανεξερεύνητη θάλασσα και την επική συνάντησή του με ένα υπέροχο μπλε μάρλιν, το οποίο κατάφερε να ψαρέψει μετά από 84 ημέρες χωρίς ψαριά. Το ψάρι είναι πολύ δυνατό, ο Σαντιάγο δεν καταφέρνει να το σκοτώσει και εκείνο αγκιστρωμένο από την πετονιά του, τραβάει αυτόν και τη μικρή του βάρκα όλο και πιο βαθιά στη θάλασσα για τρεις μέρες και τρεις νύχτες. Ο Σαντιάγο τελικά καταφέρνει να σκοτώσει το ψάρι αλλά επειδή είναι πολύ μεγάλο για να χωρέσει στη βάρκα το δένει στο πλάι της. Στο δρόμο της επιστροφής καρχαρίες του επιτίθενται και τρώνε όλη τη σάρκα του πελώριου ψαριού. Κάτω από αυτή την απλή ιστορία, κρύβεται ένας κόσμος πλούσιος σε συμβολισμούς και μεταφορές για την αναζήτηση του σκοπού, την αντοχή του ανθρώπινου πνεύματος και τη συγκρουσιακή σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον.

Παραστάσεις: Σάβ. 17/8, 9.30 μ.μ. Τιμές: € 20, 17.

  • Εως: 18/09
Buy ticket from viva
Αναλυτικό πρόγραμμα ανά ημέρα

Unlock the magic

με τον Σανκάρα
  • Τέχνη της Ψευδαίσθησης
  • Διάρκεια: 90 '

Πιστός στο ραντεβού του, όπως κάθε χρόνο, ο Σανκάρα έρχεται για να παρουσιάσει σε μικρούς και μεγάλους νούμερα που ακροβατούν ανάμεσα στο ρεαλισμό και στην ψευδαίσθηση. Παρακολουθήστε στιγμές, που κόβουν την ανάσα, «κλέβουν» το μυαλό και μιλούν στην ψυχή μας. Το φετινό του σόου περιέχει αιωρήσεις αντικειμένων, μαγικά με τον ίδιο τον χρόνο, μια θεαματική απόδραση και πολλά άλλα πρωτότυπα tricks που πάνε κόντρα στους νόμους της φυσικής και της λογικής. Βέβαια σε όλα αυτά δεν μπορεί να λείπει η άμεση συμμετοχή του κόσμου που παρακολουθεί το show, βιώνοντας έτσι τις μαγικές στιγμές από πρώτο χέρι. Ο Σανκάρα και έρχεται για να μας χαρίσει μαγεία, χιούμορ αλλά και δυνατά συναισθήματα. Όπως έλεγε και ο Αϊνστάιν: "Υπάρχουν δύο μόνο τρόποι να ζήσεις τη ζωή σου. Ο ένας είναι σαν τίποτα να μην είναι θαύμα. Ο άλλος είναι σαν όλα να είναι ένα θαύμα".

Παραστάσεις: Παρ. 9/8, 9 μ.μ. Τιμές: € 10, 8.

  • Εως: 14/08
Αναλυτικό πρόγραμμα ανά ημέρα

Ειρήνη

του Αριστοφάνη
  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 70 '
  • Σκηνοθ.: Δ. Μιχοπούλου, Αρ. Μώκαλη

Μια διασκευή του αριστοφανικού έργου για παιδιά με εναλλασσόμενες προβολές σκηνικού (projection mapping) αλλά και δημιουργία χαρακτήρα "avatar animation" με τη φωνή της Ναταλίας Δραγούμη. Κύρια φιγούρα του έργου ο αμπελουργός Τρυγαίος. Ο Τρυγαίος είναι ένας απλός και τίμιος αγρότης που δεν αντέχει άλλο τις συμφορές από τον πόλεμο. Έτσι, αποφασίζει να ανέβει στον ουρανό καβάλα σ' ένα σκαθάρι που ο ίδιος είχε αναθρέψει γι' αυτόν το σκοπό. Στόχος του είναι να κάνει τα παράπονά του στο Δία και να ζητήσει ειρήνη για το καλό των Ελλήνων. Φτάνοντας στον ουρανό, μαθαίνει από τον Ερμή ότι οι θεοί έχουν μετακομίσει στο πιο ψηλό σημείο του, αγανακτισμένοι από τις διαρκείς εχθροπραξίες των αντιπάλων. Στη θέση τους έχει μείνει ο θεός Πόλεμος, ο οποίος έκλεισε την Ειρήνη σε μια σπηλιά και ετοιμάζεται να βάλει όλες τις πόλεις σ' ένα γουδί για να τις καταστρέψει. Ο Τρυγαίος, τρομοκρατημένος από τα λόγια αυτά του πολέμου, αποφασίζει πως πρέπει πάση να ελευθερώσει την Ειρήνη από την σπηλιά.

Παραστάσεις: Δευτ. 15/7, 9 μ.μ. Τιμές: € 12.

  • Εως: 21/07
Buy ticket from viva
Αναλυτικό πρόγραμμα (11/07 - 17/07)

Μπορώ

του Αντώνη Βογιατζή
  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 75 '
  • Σκηνοθ.: Αντ. Βογιατζής

Ο Νίκος, παρατημένος από τον κόσμο, ζει σε ένα δάσος όπου εμφανίζεται η Διαφορετικότητα και του αναθέτει να τη βοηθήσει να βρει τους πιο πολύτιμους θησαυρούς των ανθρώπων. Έτσι, λοιπόν βάζουν πορεία για το βουνό του χαμού. Μετά από δυσκολίες, γνωριμία με τα ξωτικά και διάφορες μάχες, καταφέρνουν να ανέβουν στη κορυφή του βουνού του χαμού, μαζί με τους φίλους που έκανε στο ταξίδι.. Φτάνοντας στην κορυφή αντιμετωπίζει το χειρότερο του εχθρό, τον ίδιο του τον εαυτό. Μετά από τη νίκη του εμφανίστηκαν οι τέσσερις πιο πολύτιμοι θησαυροί των ανθρώπων η πίστη, η δύναμη, η ελπίδα και τα όνειρα.

Παραστάσεις: Σάβ. 13/7, 9 μ.μ. Τιμές: € 10.

  • Εως: 24/07
Αναλυτικό πρόγραμμα (11/07 - 17/07)

Πίτερ Παν και Τίνκερμπελ

της Γλυκερίας Κακούρη
  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 65 '
  • Σκηνοθ.: Ν. Λημνιός

Ο Πήτερ Παν, το σύμβολο της παιδικής αθωότητας, το αγόρι που μπορεί να πετάξει και δεν μεγαλώνει ποτέ, έρχεται αντιμέτωπος με τον πανούργο πειρατή Κάπτεν Χουκ σε μια επική περιπέτεια. Με συμμάχους την νεραϊδοφίλη του Τίνκερμπελ, την ευγενική Γουέντυ και τη συμμετοχή των μικρών αλλά και μεγάλων θεατών, θα προσπαθήσουν να φέρουν πίσω στην Χώρα του Ποτέ τον ήλιο, τον οποίο κατάφερε να κλέψει ο Κάπτεν Χουκ. Ένας πραγματικός ύμνος στην αληθινή φιλία και την παιδική ανεμελιά παρουσιάζεται μέσα από μια παράσταση, όπου, για πρώτη φορά, ο Πήτερ Παν, η Τίνκερμπελ και η Γουέντυ πετούν ζωντανά μπροστά στους θεατές. Γέλιο, φαντασία, παιχνίδι και πολλά μαγικά, μέσα από μια ιστορία γεμάτη αξίες.

Παραστάσεις: Κυρ. 28/7, 9 μ.μ. Τιμές: € 10.

  • Εως: 28/07
Αναλυτικό πρόγραμμα ανά ημέρα

Οι 3 σωματοφύλακες - Η μεγάλη συνάντηση

του Σπύρου Στελιανέση
  • Κωμωδία
  • Σκηνοθ.: Ευδ. Σουβατζή

Η παράσταση διαδραματίζεται στο Παρίσι το 1844. Οι τρεις σωματοφύλακες συναντούν τον μεγάλο ποιητή της Γαλλίας Συρανό ντε Μπερζεράκ σε μια θεατρική παράσταση. Μαζί με αυτόν συναντούν και την όμορφη Ρωξάνη, την οποία ερωτεύονται και οι τρεις τους. Θα καταφέρουν οι τρεις σωματοφύλακες να κερδίσουν την καρδιά της; Ή μήπως θα μπλεχτούν σε νέες περιπέτειες; Πρόκειται για μια κωμωδία που έχει φτιαχτεί με σεβασμό για τα παιδιά. Ένα θέαμα γεμάτο τραγούδι, χορό και πολλά διδακτικά μηνύματα κατά του σχολικού μπούλινγκ. Μην χάσετε την ομάδα των τριών γενναίων αντρών γιατί δεν είναι ένας, είναι “όλοι για έναν και ένας για όλους”.

Παραστάσεις: Κυρ. 21/7, 8.30 μ.μ. Τιμές: € 10.

  • Εως: 26/07
Αναλυτικό πρόγραμμα ανά ημέρα