Τι λέτε για ένα "Σκοτσέζικο ντους" στο Παλαιό Πανεπιστήμιο;

Για ένα μόνο διήμερο, το θέατρο Πρόβα θα παρουσιάσει τη δροσερή κωμωδία "Σκοτσέζικο ντους" της Χρύσας Σπηλιώτη στο Παλαιό Πανεπιστήμιο.

Σκοτσέζικο ντους Θέατρο Πρόβα

Μπορεί η Χρύσα Σπηλιώτη, η συγγραφέας του "Ποιος ανακάλυψε την Αμερική”, να έφυγε σύντομα από τη ζωή στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, όμως άφησε πίσω της έργα καρδιάς. Μεταξύ αυτών, την έξυπνη κωμωδία  "Σκοτσέζικο ντους"  που τον περασμένο χειμώνα ανέβασε το θέατρο Πρόβα βάζοντας στο σκηνικό παιχνίδι και τους θεατές. O πολιτιστικός οργανισμός "Πρόβα" ιδρύθηκε το 1984 και στηρίζει σταθερά το ελληνικό έργο. Στη σκηνή του έχουμε δει έργα νέων Ελλήνων συγγραφέων αλλά και κλασικών όπως είναι "Η Δράκαινα” του Δημήτρη Μπόγρη, "Μια νύχτα μια ζωή” του Σπύρου Μελά, τη "Φλαντρώ” του Παντελή Χορν. Το "Σκοτσέζικο ντους" έχει σκηνοθετήσει ο Σωτήρης Τσόγκας και μαζί του στη σκηνή εμφανίζονται οι: Μαίρη Ραζή, Κώστα Δαρλάση, Αντώνη Ζιώγα, Κατερίνα Ζαχαριουδάκη και Αιμιλία Γιακουμοπούλου. Μπορείτε να το δείτε την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Παλαιό Πανεπιστήμιο).

Σκοτσέζικο ντους
© Γιώργος Πανηγυρόπουλος
Η Μαίρη Ραζή και ο Σωτήρης Τσόγκας ιδρυτές του θεάτρου Πρόβα είναι ζευγάρι στη ζωή και στη σκηνή
 

Να σας θυμίσουμε την υπόθεση

Ένας... "σκανδαλώδης ερωτικός" θίασος διεξάγει πρόβες για τη "Λυσιστράτη". Ο Φώτος, οσκηνοθέτης, οραματίζεται να ταξιδέψει η παράστασή του εκτός συνόρων διασκευάζοντας τραγελαφικά τον Αριστοφάνη ενώ εκμεταλλεύεται τη θέση του φλερτάροντας με όλες τις αιθέριες υπάρξεις του θεάτρου του. Παράλληλα οι υπερφίαλοι ηθοποιοί του ακολουθούν ο καθένας τη δική του ματαιόδοξη διαδρομή. Η σύζυγός του, η Μαρίλη, έχει στηρίξει την ατάλαντη καριέρα της σε έναν συμβιβασμένο γάμο, η Λητώ πουλά σεξ για να ανέλθει αλλά και για να αγοράσει αγάπη, η Έφη μάχεται για να μάθει να λέει "όχι" χωρίς να εννοεί "ναι"​​​​, ο Ορφέας, αν και προσπαθεί να αντισταθεί στην καταστροφική τάση που οδηγείται ο κόσμος υποχωρεί για τον έρωτα κι ο Μπάμπης, αποζητά την αποδοχή της ομοφυλοφιλικής του ταυτότητας, ενώ στην πραγματικότητα δεν την έχει αποδεχτεί ο ίδιος. Καθώς προχωρούν οι πρόβες ξετυλίγονται με σπαρταριστό τρόπο οι εκρηκτικές σχέσεις που προκύπτουν μεταξύ τους. Ένα ερωτικό γαϊτανάκι θα προκαλέσει ρωγμές στη συνεργασία τους κι ο θεατής θα απολαύσει αβίαστα μια σειρά ξεκαρδιστικών καταστάσεων οι οποίες κατά την κορύφωσή τους θα αγγίξουν επί σκηνής τα όρια της αχαλίνωτης σεξουαλικής επιθυμίας, σε μια σχέση ανδρών και γυναικών αντιστρόφως ανάλογη με αυτή της "Λυσιστράτης" που αγκομαχούν να ανεβάσουν.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Σκοτσέζικο ντους

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 85 '

Σατιρικό έργο που μέσα από τον κόσμο του θεάτρου και των παρασκηνίων διακωμωδεί στερεοτυπικές συμπεριφορές και μιλά για την έλλειψη ενσυναίσθησης που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη εποχή. Σύμφωνα με την υπόθεση, ένας θίασος κάνει πρόβες για την «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη. Επικεφαλής του θιάσου και θεατρώνης, είναι ένας ερωτύλος, φαλλοκράτης, «κουλτουριάρης» σκηνοθέτης, ο οποίος έχει χάσει όλα τα λεφτά του στο τζόγο, ακόμα και την επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και για να κρατήσει τους απλήρωτους ηθοποιούς και τεχνικούς, χρησιμοποιεί κάθε μέσο. Κατά την διάρκεια των προβών γίνεται το σώσε, καθώς βγαίνουν στην επιφάνεια η επαγγελματική αβεβαιότητα των ηθοποιών, οι αντιζηλίες, η υπέρμετρη φιλοδοξία, οι βεντετισμοί και η προσπάθεια επαγγελματικής ανέλιξης μέσω των ερωτικών σχέσεων.

Παλαιό Πανεπιστήμιο

Θόλου 5 & Κλεψύδρας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Φλάι": Η πικρή σάτιρα της Στέλλας Ζαφειροπούλου επιστρέφει τον Οκτώβριο στο Faust Bar Theatre

Η πικρή σάτιρα σχετικά με την ανθρώπινη απόγνωση στο δρόμο προς την αναζήτηση της ταυτότητας και της αποδοχής, επιστρέφει εννέα χρόνια μετά την πολύ επιτυχημένη πρώτη παρουσίασή της.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/09/2024

"Οι οικοδόμοι της Αυτοκρατορίας": Ο Μπορίς Βιάν παίζεται για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή

Ο αμφιλεγόμενος στην εποχή του συγγραφέας των "Θα φτύσω στους τάφους σας" και "Αφρός των ημερών", Μπορίς Βιάν, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή.

Θέατρο Σταθμός: Νέα σεζόν με 16 παραστάσεις και άξονες το ελληνικό έργο και την ετερότητα

Το φετινό ρεπερτόριο παρουσίασε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Σταθμός, Μάνος Καρατζογιάννης, που φέτος κλείνει οκτώ χρόνια στο τιμόνι του, με οκτώ νέες και οκτώ θεατρικές παραστάσεις σε επανάληψη.

"Moonwalk": Μια μοναδική εμπειρία αφιερωμένη στον Michael Jackson

Η παράσταση του Europaballett St. Pölten φέρνει στη σκηνή του Christmas Theater την αξεπέραστη τέχνη και την κληρονομιά του Michael Jackson, συνδυάζοντας χορό, μουσική και οπτικά εφέ.

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου ανεβάζει το νέο έργο του Γιάννη Τσίρου με ένα all star cast

Η μαύρη κωμωδία για τον παραλογισμό στην Ελλάδα του 2.0 με τίτλο "Κανόνια και τρομπέτες" έρχεται στο θέατρο Εμπορικόν.

"Ικέτιδες": Sold out Ηρώδειο και προσθήκη νέας παράστασης στον Λυκαβηττό

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για την παράσταση της εμβληματικής τραγωδίας του Αισχύλου στο Ηρώδειο, προκαλώντας την προσθήκη μιας νέας και τελευταίας παράστασης.

Studio Μαυρομιχάλη: Δύο παραστάσεις επιστρέφουν με ειδική προσφορά εισιτηρίων

Το Studio Μαυρομιχάλη, μετά από συνεχή sold out, επαναφέρει τις επιτυχημένες παραστάσεις "Το Κιβώτιο" και "Ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης", με προνομιακή τιμή εισιτηρίων.