Così e Così και άλλες μοναδικές καλλιτεχνικές βραδιές στο Όν Off Studio

Το Όν Off Studio υποδέχεται τον Καναδό καλλιτέχνη Così e Così και μια σειρά από ιδιαίτερες παραστάσεις, συνδυάζοντας πειραματική μουσική, θεατρική δράση και ηχητικές εγκαταστάσεις που εξερευνούν τέχνη και φύση.

Μτ Rusmore
        

Το Ον Off Studio είναι ένας χώρος δημιουργίας και έρευνας Μουσικής και άλλων Τεχνών κι εκεί στεγάζεται η καλλιτεχνική οµάδα της συνθέτριας, performer, αυτοσχεδιάστριας Νεφέλης Σταµατογιαννοπούλου. Όσοι θέλετε να το γνωρίσετε δείτε ποια δρώμα θα φιλοξενήσει τον Σεπτέμβριο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Così e Così: στο Όν Off Studio

Cosi e Cosi

Το Όv Off Studio την Παρασκευή 13 Σεπτεµβρίου παρουσιάζει τov Così e Così, το σόλο µουσικό πρότζεκτ του Καναδού καλλιτέχνη που εδώ και 15 χρόνια εξερευνά τα όρια της µουσικής και της τέχνης. Έχοντας εµφανιστεί σε µπαρ, θέατρα και φεστιβάλ από τον Καναδά και τις ΗΠΑ µέχρι την Ευρώπη, τη Ρωσία και την Τουρκία, ο Così e Così φέρνει µια ατµοσφαιρική και πολυεπίπεδη εµπειρία που συνδυάζει ζωντανά φωνητικά µε επεξεργασµένους ήχους, πιάνο, και ηλεκτρονικές συνθέσεις. H τελετουργία της βραδιάς θα περιλαµβάνει µια ζωντανή performance µε φωνητικά και ηλεκτρονικά, συνοδευόµενη από πολυεπίπεδους drone ήχους και ηχογραφήσεις πιάνου που θα υποστηρίζουν το νέο του άλµπουµ και βιβλίο, "In A Dream Interrupted.”

Ως καλλιτέχνης που έχει εµπνευστεί από τους Situationists και τους ροµαντικούς, ο Così e Così εξερευνά την αντίθεση ανάµεσα στην υπερβατικότητα και την πραγµατικότητα, δηµιουργώντας µια µοναδική ηχητική εµπειρία που συνδυάζει το κλασικό µε το σύγχρονο.

Mt. Rushmore µε την Monica Hunken

Mt Rushmore

Το "Mt. Rushmore” είναι µια εκρηκτική πανκ ροκ περιπέτεια που µεταφέρει το κοινό στη σκοτεινή και επαναστατική πλευρά της εποχής του Ρήγκαν στην Καλιφόρνια. Τη Κυριακή 15 Σεπτεµβρίου στις 21.00, στο Όν Off Studio. Εκεί, οι θεατές καλούνται να βοηθήσουν την δραµατουργό και ερµηνεύτρια Μόνικα στην αποστολή της να σώσει τη µητέρα της  από µια ζωή γεμάτη θλίψη και συντηρητισμό. Πρόκειται για µια αληθινή περιπέτεια δράσης των 1980s – γεµάτη κατασκοπεία, απροσδόκητες φιλίες και µια ευκαιρία για λύτρωση. Το "Mt.Rushmore” περιλαµβάνει πρωτότυπα τραγούδια και κλασικά κοµµάτια της πανκ ροκ σκηνής, που εκτελούνται ζωντανά.

"Το Mt. Rushmore τα έχει όλα: δυναµικότητα, θυληκότητα, ταξίδια στο χρόνο, πανκ ροκ, πολιτικό ακτιβισµό, οικογενειακές δυναµικές, τα ’80s και ζωντανή µουσική. Υπάρχει αδικία, θανάσιµη εταιρική κακοδιαχείριση, ένας πολιτικός που καλλιεργεί τον φόβο και κατασκοπεία. Όµως υπάρχει και ελπίδα, δύναµη και χιούµορ. Είναι σαν να πήρες το The Americans, το έκανες DIY επιστηµονική φαντασία µε έντονη κοινωνική συνείδηση, και το έβαλες πάνω σε µια Black Flag soundtrack. Είµαι µέσα!” Το "Mt. Rushmore” σας καλεί να ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο, να γίνετε µέρος µιας επαναστατικής εποχής και να ζήσετε από κοντά την ένταση, την ενέργεια και τον παλµό της πανκ ροκ σκηνής. Μια µοναδική θεατρική εµπειρία.

 

Chris Stassinopoulos & Friends

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 21:00, το Όν Off Studio φιλοξενεί μια μοναδική βραδιά με τον Chris Stassinopoulos και τους συνεργάτες του. Η βραδιά θα χωριστεί σε δύο μέρη:

Part 1: Space Rock Jazz Music
Ο Chris Stassinopoulos στο πιάνο και τα πλήκτρα, μαζί με τον Κώστα Καραμήτρο στα ντραμς και τον Γιάννη Μπαράκο στο ηλεκτρικό μπάσο, θα παρουσιάσουν ένα δυναμικό set που συνδυάζει το space rock με την jazz.

Part 2: Ethnik Fusion Music
Στη συνέχεια, η βραδιά θα μεταφερθεί σε παραδοσιακούς και φολκ ήχους με ένα fusion μουσικό ταξίδι. Ο Κώστας Καραμήτρος στη φλογέρα, ο Chris Stassinopoulos στα ντραμς και ο Γιάννης Μπαράκος στο ηλεκτρικό μπάσο θα δημιουργήσουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα με ethnic επιρροές.

Yellow Wasabi & 1/2 GLEN

Yellow wasabi

Την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, στις 21.00, το Ov Off Στούντιο στην Αθήνα φιλοξενεί µια µοναδική βραδιά µε δύο εξαιρετικές καλλιτεχνικές παρουσίες: τη Yellow Wasabi και το 1/2 GLEN. Η Yellow Wasabi, µια καλλιτέχνις µε πάθος για τη βιολογία και την πειραµατική µουσική, ξεπερνά τα όρια του Guzheng, ενός παραδοσιακού κινεζικού οργάνου, προσθέτοντας ηλεκτρονικά στοιχεία και τα αναπτύσσει µε την χρήση του προγράµµατος MaxMSP. Έχοντας ζήσει την εµπειρία του Creative Europe Residency στη Θεσσαλονίκη, εµπνέεται από τη Μεσόγειο Θάλασσα και τον οικοφεµινισµό, επιχειρώντας να ανακαλύψει νέους τρόπους σύνδεσης ανθρώπου και περιβάλλοντος µέσα από τη µουσική της.

Στη συνέχεια της βραδιάς, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τους 1/2 GLEN, το ντουέτο της Ελένης Αµπελακιώτου και του Wilhelm Stegmeier. Ιδρυτές του συγκροτήµατος GLEN το 2015 στο Βερολίνο, οι δύο κιθαρίστες θα επαναφέρουν τις ρίζες του avant-rock, free-improv και prog instrumental ήχου τους, αυτοσχεδιάζοντας ζωντανά και δουλεύοντας πάνω στο επόµενο άλµπουµ τους. Μια βραδιά πειραµατικής µουσικής από καλλιτέχνες που συνδυάζουν τη µουσική, την τέχνη και την επιστήµη µε πρωτότυπο τρόπο.

Oceanic ClimateScapes: Μια Πειραµατική Ηχητική Παράσταση για το Θαλάσσιο Περιβάλλον µε την Μαρία Κόλια (Triggered_Vefa)

Το Οceanic ClimateScapes είναι µια πειραµατική παράσταση ηχητικής τέχνης, που προσκαλεί το κοινό να ακούσει τη θάλασσα τη Κυριακή 29 Σεπτεµβρίου στις 21.00. Η παράσταση εξετάζει τη σχέση µεταξύ πολιτισµού, φύσης και παράστασης, και το πώς αυτά συνδέονται µε την ηχοποίηση και την αλγοριθµική σύνθεση µε τη βοήθεια νέων τεχνολογιών όπως ηλεκτρονικά στοιχεία και ο προγραµµατισµός.

Χρησιµοποιώντας ηχογραφήσεις θαλάσσιων ηχοτοπίων, φυσικοχηµικούς αισθητήρες και κώδικα, οι κινήσεις του performer προκαλούν µμεταλλάξεις, µετασχηµατισµούς, διάχυση και τελικά εξαφάνιση των ήχων, σε µια προσπάθεια να αποτυπωθεί η ευθραυστότητα του θαλάσσιου περιβάλλοντος λόγω της οικολογικής καταστροφής.

Η κλιµατική αλλαγή είναι κυρίως ανθρωπογενής στην καπιταλόκαινο Εποχή, και σε µια αναλογία µε τον ήχο, όλα αυτά τα φυσικά ηχοτοπία παραµορφώνονται και αποξενώνονται από την αρχική τους µορφή. Ξεκινώντας από ηχογραφήσεις µε υδρόφωνα από την Ελληνική Τάφρο, µια αλγοριθµική σύνθεση ξεδιπλώνεται – µια ηχοποίηση που αλλάζει και µεταµορφώνει τις αρχικές ηχογραφήσεις µε βάση τις µεταβολές που βιώνουν τέσσερις φυσικοχηµικές µεταβλητές που επηρεάζουν την οικολογία των θαλασσών και των ωκεανών. Οι τιµές λαµβάνονται από πραγµατικά παγκόσµια δεδοµένα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Μάνος Βακούσης για τον "Πλούτο", τα 37 χρόνια στο θέατρο και τα επόμενά του σχέδια

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης, ο αγαπημένος ηθοποιός του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, Μάνος Βακούσης, μιλάει αποκλειστικά στο "α" για το νέο ρόλο που θα υποδυθεί στη σκηνή τη σεζόν 2024-25, αλλά και για την περιοδεία με τον "Πλούτο" του Αριστοφάνη εκ χειρός Γιάννη Κακλέα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
06/09/2024

Όσα συνέβησαν στο καθεστώς Τσαουσέσκου καταγράφει η παράσταση "…Δύο πορτοκάλια για τα Χριστούγεννα…"

Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μάρκελλος υπογράφει ένα νέο θεατρικό εγχείρημα που ακροβατεί ανάμεσα στο ιστορικό ντοκουμέντο και τη μυθοπλασία.

Ατακαδόρικο χιούμορ και γέλιο στο "Μία μέλισσα τον Αύγουστο" που κατεβάζει αυλαία

Ο σκηνοθέτης Νικορέστης Χανιωτάκης και μια ωραία ομάδα ηθοποιών, φωτίζουν για λίγο ακόμα τη σκηνή του θερινού Λαμπέτη με αιγαιοπελαγίτικο φως με αφορμή την κωμωδία "Μία μέλισσα τον Αύγουστο".

"Dancells": Τριήμερο φεστιβάλ χορού στις φυλακές Κορυδαλλού

Στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με το Flux Laboratory Athens παρουσιάζεται το φεστιβάλ "Dancells/Dance/Festival" στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού.

"Η Ληστεία της Συμφοράς": Χάος και ανατροπές στη σκηνή του Λαμπέτη

Μια θεότρελη συμμορία, ένα διαμάντι και... όλα γίνονται άνω κάτω μέσα σε μια νύχτα στην ανατρεπτική κωμωδία "Η Ληστεία της Συμφοράς" που θα σκηνοθετήσει ο Νικορέστης Χανιωτάκης.

Η Ελένη Σκότη σκηνοθετεί την Κατερίνα Λέχου

Η αμείλικτη πραγματικότητα εισβάλλει στη θεατρική σκηνή του Επί Κολωνώ με το "Linda" της Βρετανίδας συγγραφέως Penelope Skinner, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη.

Αργύρης Ξάφης: Η επιστροφή με ένα καθηλωτικό μονόλογο και η απόρριψη επιχορήγησης

Την ωραία παράσταση που παρουσίασε πέρυσι θα επαναλάβει ο Αργύρης Ξάφης, αλλά για τη νέα σεζόν ετοιμάζεται να προχωρήσει χωρίς επιχορήγηση αφού η πρόταση της ομάδας του απορρίφθηκε για μη καλλιτεχνικούς λόγους.