Λάκης Λαζόπουλος: Η περιοδεία με την κωμωδία "Όταν ξανά πέθανα" και η επιστροφή του στο Θεσσαλικό Θέατρο

Δυο ωραία νέα μαθαίνουμε για τον πολυμήχανο Λάκη Λαζόπουλο. Αποφάσισε να περιοδεύσει με την ανανεωμένη μεταφυσική κωμωδία “Όταν ξανά πέθανα”, έχοντας στο πλευρό του νέα παρτενέρ, και να συνδεθεί με τις ρίζες του, το Θεσσαλικό Θέατρο.

Όταν ξανά πέθανα Πάνος Γιαννακόπουλος

Τα πάντα μπορούν να τροφοδοτήσουν τη σκέψη του Λάκη Λαζόπουλου με ιδέες που μετουσιώνονται σε θεατρική έκφραση. Ένα προσωπικό βίωμα τον οδήγησε στη συγγραφή και στη παρουσίαση μιας μεταφυσικής, όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει, κωμωδίας με τίτλο "Όταν πέθανα”. Την παρουσίασε στο θέατρο Βέμπο τον περασμένο χειμώνα και στο ερώτημα πως ήρθε η έμπνευση γι’ αυτό το έργο είπε στο "α”: "Η έμπνευση ήρθε με την αφορμή μιας περιπέτειας που πέρασα μετά το δεύτερο εμβόλιο. Τότε ήταν μια περίοδος όπου όποιος μιλούσε ήταν καταδικασμένος να λέει κάτι και αυτό να του χρεώνεται "σε διαφορετική τιμή" απ’ ό,τι το είπε. Ο δεύτερος λόγος ήταν ότι από πολύ μικρός έβλεπα το ίδιο όνειρο, ότι είχα πεθάνει, με πήγαιναν στην εκκλησία κι εκεί σηκωνόμουν από το φέρετρο κι έκανα σόου. Και, τέλος, επειδή πιστεύω ότι, αν ο δημιουργός του ανθρώπου του έδινε να ζήσει λίγο από το θάνατό του, θα μπορούσε να καταλάβει όσα δεν κατάλαβε σε ολόκληρη τη ζωή του”.

Όταν ξανά πέθανα
Πάνος Γιαννακόπουλος

 

Συγγενείς, νεκροταφεία, μοναστήρια, μια καθαρίστρια, μια γκόμενα, ένας κολλητός κι ένας ψυχίατρος συνθέτουν το απίθανο παζλ αυτού του έργου που μπορείς να το δεις και ως μια ιστορία ψυχανάλυσης, ένα τρελό ταξίδι στα ιδιαίτερα διαμερίσματα της ανθρώπινης σκέψης. "Γέλιο, με ένα σκοτάδι που έγινε φως, ίντριγκες, πάθη και δύο διαφορετικές πλευρές του ίδιου ανθρώπου ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή".

Οταν ξανά πέθανα
Πάνος Γιαννακόπουλος

 

Μετά από τη μεγάλη επιτυχία ο Λάκης Λαζόπουλος αποφάσισε να "ταξιδέψει" το τελευταίο του θεατρικό έργο σε όλη την Ελλάδα, κάνοντας πρεμιέρα στην Αττική, στο Κατράκειο Νίκαιας (15/9) και στο Βεάκειο Πειραιά (16/9). Ο τίτλος της παράστασης πλέον, είναι "Όταν ξανά πέθανα” και μαζί του θα έχει ως συμπρωταγωνίστρια την Παρθένα Χοροζίδου (σε αντικατάσταση της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου) και τον  Τόλη Παπαδημητρίου (σε αντικατάσταση του Διονύση Ατζαράκη). Τους πλαισιώνει μια ταλαντούχα ομάδα ηθοποιών με τους: Αντώνη Στάμο, Κωνσταντίνο Μουταφτσή, Βασιλική Σουρρή, Μαρία-Νεφέλη Χρονοπούλου, Φαίδρα Σκλήρη, Κωνσταντίνο Γιάννη, Λαζάρια Σαζεΐδου και Χρήστο Ντούλα. τα σκηνικά είναι της Μαίρης Τσαγκάρη, τα κοστούμια των Ιωάννας Τσάμη και Ιφιγένειας Νταουντάκη, η μουσική του Βάιου Πράπα, ο φωτισμός του Περικλή Μαθιέλη και οι χορογραφίες της Κατερίνας Φώτη. Η παράσταση θα περιοδεύσει στη Λάρισα (Αλκαζάρ) και το Βόλο (Δημοτικό Θέατρο), πριν παρουσιαστεί για τρεις εβδομάδες στο κοινό της Θεσσαλονίκης (Radiocity). Η περιοδεία ολοκληρώνεται με τις παραστάσεις στο Ηράκλειο Κρήτης (Αστόρια).

 

Ο Λάκης Λαζόπουλος πότε δε σταμάτησε να έχει επαφές με τον τόπο του, τη Λάρισα, και η επιστροφή του στο Θεσσαλικό Θέατρο σηματοδοτεί πολλά για το κομμάτι της εξωστρέφειας που ανέλαβε ως Σύμβουλος. Η απόφαση αυτή, ήρθε μετά την ανάληψη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή από τον Ορέστη Τάτση. Το Θεσσαλικό Θέατρο είναι ένας ιστορικός οργανισμός με πλούσια ιστορία καθώς λειτούργησε ως φυτώριο για πολλούς καταξιωμένους, σήμερα, ηθοποιούς οι οποίοι έκαναν τα πρώτα βήματα τους σε αυτό. Το Θεσσαλικό Θέατρο, όπως και τα ΔΗΠΕΘΕ κρατούν τη φλόγα του θεάτρου αναμένη στην περιφέρεια και κάθε είδους απόφαση που μπορεί να συμβάλει στην ανάδειξη των παραγωγών, την διεύρυνση των συνεργατών και την όποια θετική εξέλιξη, δεν μπορεί παρά να είναι καλοδεχούμενη.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Όσα συνέβησαν στο καθεστώς Τσαουσέσκου καταγράφει η παράσταση "…Δύο πορτοκάλια για τα Χριστούγεννα…"

Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μάρκελλος υπογράφει ένα νέο θεατρικό εγχείρημα που ακροβατεί ανάμεσα στο ιστορικό ντοκουμέντο και τη μυθοπλασία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
06/09/2024

Ατακαδόρικο χιούμορ και γέλιο στο "Μία μέλισσα τον Αύγουστο" που κατεβάζει αυλαία

Ο σκηνοθέτης Νικορέστης Χανιωτάκης και μια ωραία ομάδα ηθοποιών, φωτίζουν για λίγο ακόμα τη σκηνή του θερινού Λαμπέτη με αιγαιοπελαγίτικο φως με αφορμή την κωμωδία "Μία μέλισσα τον Αύγουστο".

"Dancells": Τριήμερο φεστιβάλ χορού στις φυλακές Κορυδαλλού

Στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με το Flux Laboratory Athens παρουσιάζεται το φεστιβάλ "Dancells/Dance/Festival" στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού.

"Η Ληστεία της Συμφοράς": Χάος και ανατροπές στη σκηνή του Λαμπέτη

Μια θεότρελη συμμορία, ένα διαμάντι και... όλα γίνονται άνω κάτω μέσα σε μια νύχτα στην ανατρεπτική κωμωδία "Η Ληστεία της Συμφοράς" που θα σκηνοθετήσει ο Νικορέστης Χανιωτάκης.

Η Ελένη Σκότη σκηνοθετεί την Κατερίνα Λέχου

Η αμείλικτη πραγματικότητα εισβάλλει στη θεατρική σκηνή του Επί Κολωνώ με το "Linda" της Βρετανίδας συγγραφέως Penelope Skinner, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη.

Αργύρης Ξάφης: Η επιστροφή με ένα καθηλωτικό μονόλογο και η απόρριψη επιχορήγησης

Την ωραία παράσταση που παρουσίασε πέρυσι θα επαναλάβει ο Αργύρης Ξάφης, αλλά για τη νέα σεζόν ετοιμάζεται να προχωρήσει χωρίς επιχορήγηση αφού η πρόταση της ομάδας του απορρίφθηκε για μη καλλιτεχνικούς λόγους.

Το Από Μηχανής Θέατρο ανακοινώνει προσφορά προπώλησης για τις παραστάσεις του

Δύο αγαπημένες κωμωδίες με "Ήρωες" και απατεώνες που συναρπάζουν, ανεβαίνουν φέτος στο Από Μηχανής Θέατρο.