"Όρνιθες", "Ο Κατά φαντασίαν ασθενής": Καλοκαίρι με Αριστοφάνη και Μολιέρο

Κατά φαντασίαν ασθενής Χειλάκης 'Κατά φαντασίαν ασθενής'

Άρης Μπινιάρης και Αιμίλιος Χειλάκης περιοδεύουν φέτος με δύο έργα σπουδαίων κωμωδιογράφων. Την 1η Ιουλίου κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Πέτρας ο μολιερικός "Κατά φαντασίαν ασθενής". Ο Άρης Μπινιάρης κατεβαίνει ξανά στην Επίδαυρο, για πρώτη φορά με αριστοφανική κωμωδία. Στους "Όρνιθες" (9-10/8), οι Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και Γιώργος Χρυσοστόμου υποδύονται τους απογοητευμένους από τη διαφθορά της πόλης τους Πεισθέταιρο και Ευελπίδη, οι οποίοι αναζητούν την ιδανική πολιτεία μεταξύ ουρανού και γης.

Το στοιχείο της τελετουργίας είναι η βάση της παράστασης που στόχο έχει να αναδείξει τις αλληγορικές προεκτάσεις του έργου. Συμμετέχει μια εξαιρετική υποκριτική ομάδα: Μιχάλης Βαλάσογλου, Στέλιος Ιακωβίδης, Κώστας Κορωναίος, Ερρίκος Μηλιάρης, Κωνσταντίνα Τάκαλου κ.ά. Η παράσταση ξεκινά περιοδεία από τις 12/7 σε Καβάλα (12-13/7), Θεσσαλονίκη (15-16/7), Λάρισα (17/7), Βόλο (18/7), Πρέβεζα (20/7) και Μεσολόγγι (21/7) και, μετά την Επίδαυρο, θα παιχτεί στα ανοιχτά θέατρα της Αττικής.

Όρνιθες Άρης Μπινιάρης
© Μαρίζα Καψαμπέλη
"Όρνιθες"

Ο Αιμίλιος Χειλάκης υποδύεται τον πρωταγωνιστικό ρόλο του αρρωστοφοβικού αριστοκράτη Αργκάν, ο οποίος γίνεται το θύμα τσαρλατάνων που λυμαίνονται το ιατρικό επάγγελμα. Με αυτή την αφορμή, ο κορυφαίος Γάλλος δραματουργός σατιρίζει κάθε μορφή κατάχρησης της εξουσίας που έχει κάποιος στα χέρια του. Τη σκηνοθεσία συνυπογράφει με τον Μανώλη Δούνια, καθοδηγώντας έναν δυνατό θίασο: Αθηνά Μαξίμου, Μυρτώ Αλικάκη, Θοδωρής Ρωμανίδης, Γιώργος Ζυγούρης, Δημήτρης Φιλιππίδης κ.ά. (Βεάκειο 2/7, Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης "Δημήτρης Κιντής" 4/7, Βράχων 8/7, Παπάγου 18-19/7, Κατράκειο 25/7). 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μήδεια" στο Φεστιβάλ Αθηνών: Πρεμιέρα για την πρώτη σκηνοθεσία του Σάιμον Στόουν που βλέπουμε στην Ελλάδα

Αντλώντας από τον Ευριπίδη, ένας από τους πιο καταξιωμένους σύγχρονους δημιουργούς παγκοσμίως παρουσιάζει τη δική του "Μήδεια" στο Θέατρο Παλλάς, σε ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά γεγονότα του φετινού καλοκαιριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/07/2024

Ο κατά Γιάννη Κακλέα "Πλούτος" ετοιμάζεται για την Επίδαυρο

Με Μάνο Βακούση, Χατζηφραγκέτα και Μαρία Ευθυμίου, η παράσταση του ΚΘΒΕ ξεκινά την καλοκαιρινή περιοδεία της σε Ελλάδα και Κύπρο, μετά την πρεμιέρα της στη Θεσσαλονίκη, με αποκορύφωμα την παρουσίασή της στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου, στις 19 και 20 Ιουλίου.

Φεστιβάλ "Νύχτες Έντγκαρ Άλλαν Πόε-"Το κοράκι" (1845-2025)": Rabbithole και ομάδα Νοσταλγία απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα

Με αφορμή τα 180 χρόνια από την έκδοση του πιο αντιπροσωπευτικού έργου του Αμερικάνου διηγηματογράφου, το θέατρο και η ομάδα αναμένουν ξεχωριστές καλλιτεχνικές προτάσεις για την επόμενη σεζόν.

"Matilda The Musical": Άνοιξε η προπώληση για το μιούζικαλ σε σκηνοθεσία Θέμιδας Μαρσέλλου

Η λαμπερή παράσταση έρχεται στο Θέατρο Παλλάς τον Νοέμβριο με πρωταγωνιστές τους Θανάση Τσαλταμπάση, Χάρη Ρώμα, Ντορέττα Παπαδημητρίου και Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Τέσσερις θεατρικές επιτυχίες περιοδεύουν στην Αττική

Επαναλαμβάνονται και αξίζουν οι τέσσερις επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζουν φέτος το καλοκαίρι την πορεία τους open air.

Ποιες ειναι οι "Οκτώ γυναίκες" που πρωταγωνιστούν στη μαύρη κωμωδία του Ρομπέρ Τομά που περιοδεύει στα ανοιχτά θέατρα;

Μιλήσαμε με τις ηθοποιούς Γιώτα Φέστα, Φωτεινή Ντεμίρη, Υρώ Μανέ, Τάνια Τρύπη, Ευγενία Δημητροπούλου, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Μαρίζα Τσάρη και Ευγενία Ξυγκόρου για τους ρόλους που ερμηνεύουν στη διάσημη μαύρη αστυνομική κωμωδία του Ρομπέρ Τομά, σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη, καθώς και για τα αγαπημένα τους αστυνομικά μυστήρια κι όχι μόνο.

Η Εύα Οικονόμου - Βαμβακά γράφει για τη διαδρομή του 67oυ Φεστιβάλ Φιλίππων προς το φως

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Φιλίππων μιλά στο "α" για τον σημαντικό φεστιβαλικό θεσμό του βορρά που αποχαιρετά τον σπουδαίο Βασίλη Βασιλικό μέσα από έξι πρωτότυπες θεατρικές παραστάσεις.