"Τιμάνδρα": Αυτή είναι η νέα παράσταση που θα παίξει η Δήμητρα Χατούπη

Διαβάστε αποκλειστικά για το έργο του Θοδωρή Καλλιφατίδη που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπου μιλά η επώνυμη αρχαία εταίρα. Σκηνοθετεί η Χρύσα Καψούλη και ερμηνεύουν οι Δήμητρα Χατούπη, Νάνα Παπαδάκη, Βάλια Παπαχρήστου.

Τιμάνδρα

Η "Τιμάνδρα" του βραβευμένου Θοδωρή Καλλιφατίδη παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Χρύσας Καψούλη, με τη Δήμητρα Χατούπη, τη Νάνα Παπαδάκη και τη Βάλια Παπαχρήστου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η πρεμιέρα της παράστασης έχει προγραμματιστεί για τις 6 Απριλίου 2024 στο Θέατρο Ελέρ – "Ελένη Ερήμου" (Φρυνίχου 10, Πλάκα). Θα παίζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή και για λίγες μόνο παραστάσεις.

Δήμητρα Χατούπη
Δήμητρα Χατούπη

Πρόκειται για ένα έργο, που μέσα απ’ τα μάτια μιας διάσημης εταίρας της αρχαιότητας, της Τιμάνδρας, μητέρας της περίφημης Λαΐδας και ερωμένης του αντισυμβατικού Αλκιβιάδη, μιλά για τον έρωτα, τον πόλεμο, τον θάνατο, τη φιλοσοφία και το νόημα της ζωής, αγγίζοντας διαχρονικές αλήθειες που φτάνουν ως τις μέρες μας. 

Χρύσα Καψούλη
Χρύσα Καψούλη
Θοδωρής Καλλιφατίδης
Θοδωρής Καλλιφατίδης

Ο Θοδωρής Καλλιφατίδης είναι Έλληνας συγγραφέας που διαμένει μόνιμα στη Σουηδία. Έχει τιμηθεί με σημαντικά διεθνή βραβεία όπως το Μεγάλο Βραβείο Μυθιστορήματος, Βραβείο Σουηδικής Ακαδημίας, Βραβείο Τιμής της Στοκχόλμης, Ελληνικό Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας, Βραβείο Πολιτισμού και Τεχνών, Χρυσό Μετάλλιο του Κύκλου των Καλών Τεχνών της Μαδρίτης κ.ά. και σχεδόν όλα τα βιβλία του κυκλοφορούν σε περίπου είκοσι γλώσσες.

Νάνα Παπαδάκη
Νάνα Παπαδάκη
Βάλια Παπαχρήστου
Βάλια Παπαχρήστου

Mια παραγωγή της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας "Μαλντορόρ" υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Νάνας Παπαδάκη. Η παράσταση επιχορηγείται απ’ το Υπουργείο Πολιτισμού και ανεβαίνει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών. Τα δικαιώματα του έργου παραχωρεί ο διεθνής εκδοτικός οίκος του συγγραφέα Galaxia Gutenberg, με έδρα στην Ισπανία.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τιμάνδρα

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Το έργο αποτελεί μια διαχρονική ματιά στη γυναίκα, τον έρωτα, τον πόλεμο, τη φιλοσοφία και την εξουσία. Το σώμα και η ευφυΐα της γυναίκας παίρνουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο και προσφέρουν ένα άλλο βλέμμα στην ιστορία, αυτή τη φορά, μέσα απ’ τα μάτια μιας εταίρας, της Τιμάνδρας, μητέρας της περίφημης Λαΐδας, ερωμένης του Αλκιβιάδη. Η Τιμάνδρα εξιστορεί τη ζωή της ξεκινώντας από τρεις διαφορετικές αφετηρίες μες στον χρόνο. Κατά τη διάρκεια της πλοκής τους ξετυλίγεται ο πρώτος εμφύλιος σπαραγμός των Ελλήνων, η συναναστροφή της με μεγάλες προσωπικότητες της εποχής και, φυσικά, ο έρωτάς της με τον αντισυμβατικό Αλκιβιάδη. Κομβικά ιστορικά γεγονότα, συγκρούσεις, απώλειες και προδοσίες την οδηγούν στην αφιλόξενη γη της Φρυγίας, καθώς τη δημοκρατία του Περικλή διαδέχεται η τυραννία και η Τιμάνδρα καλείται να αντιμετωπίσει τη μοίρα και τον ίδιο της τον εαυτό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.