"Η Παυσίλυπος Χώρα της Αλισά": Ένα επίκαιρο, αντιπολεμικό έργο σε σκηνοθεσία Γιάννη Κόκα

Η καλλιτεχνική ομάδα "Άλμπατρος" ανεβάζει μια αντιπολεμική διασκευή του γνωστού παραμυθιού "Η Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων" του Lewis Carrol που λαμβάνει χώρα στις υπόγειες στοές τη Λωρίδας της Γάζας εν μέσω βομβαρδισμών.

Η παυσίλυπος χώρα της Αλισά Βασίλης Γιαννόπουλος©

Η καλλιτεχνική ομάδα "Άλμπατρος" μετά τους "Γιαλήτες ή αλλιώς αλήτες του γιαλού" (θέατρο Φούρνος, 2019) και το "Στέλιο Ξύπνα" (Χώρος Κ4, 2023), καταγγέλλει τον πόλεμο και την γενοκτονία στην Παλαιστίνη και προτείνει στο κοινό την "Παυσίλυπο Χώρα της Αλισά", σε σκηνοθεσία Γιάννη Κόκα, που κάνει πρεμιέρα 24 Ιανουαρίου στο θεάτρο Φούρνος.

Η παυσίλυπος χώρα της Αλισά
Βασίλης Γιαννόπουλος©

Μια αντιπολεμική διασκευή του γνωστού παραμυθιού "Η Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων" του Lewis Carrol που λαμβάνει χώρα στις υπόγειες στοές τη Λωρίδας της Γάζας εν μέσω βομβαρδισμών. Η νεαρή Αλισά για να σωθεί και να βρει τον μπαμπά της καταλήγει εκεί, όπου ένας μαγικός αλλά και βίαιος κόσμος αποκαλύπτεται, σε "μια χώρα δίχως έδαφος και ουρανό".

Η παυσίλυπος χώρα της Αλισά
Βασίλης Γιαννόπουλος©

Η νεαρή Αλισά ψάχνει τον μπαμπά της που έχασε, εν μέσω βομβαρδισμών, στη Λωρίδα της Γάζας. Για να σωθεί κρύβεται σε υπόγειες στοές, εκεί όπου αλλόκοτα πλάσματα κατοικούν έναν μαγικό αλλά και βίαιο κόσμο. Για να μπορέσει να βρει τον μπαμπά της η Αλισά, θα χρειαστεί να αναμετρηθεί με ολόκληρο τον παραλογισμό και τη φρίκη ενός πολέμου. Θα τα καταφέρει;

Η παυσίλυπος χώρα της Αλισά
Βασίλης Γιαννόπουλος©

Παίζουν: Μαριλένα Μπαρταλούτσι, Μαριαλένα Γαριού, Γιάννης Κόκας, Δήμητρα Παπουρτζή, Μαρίνος Ορφανός. Τη μουσική υπογράφει ο Χρήστος Παπαδόπουλος, τις χορογραφίες η Λιλιάνα Κρυσταλλίδου, ενώ τα τραγούδια της παράστασης είναι της Ιόλης Σιφονίου. Σκηνικά και κοστούμια επιμελείται η Μαύρα Καζάκη.

Η παυσίλυπος χώρα της Αλισά
Βασίλης Γιαννόπουλος©

Η παράσταση είναι κατάλληλη και για παιδιά άνω των 10 ετών.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Η παυσίλυπος χώρα της Αλισά

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 75 '

Μετά τους «Γιαλήτες ή αλλιώς αλήτες του γιαλού» (Θέατρο Φούρνος, 2019) και το «Στέλιο Ξύπνα» (Χώρος Κ4, 2023), η ομάδα καταγγέλλει τον πόλεμο και την γενοκτονία που συμβαίνει στην Παλαιστίνη και προτείνει μια αντιπολεμική διασκευή του γνωστού παραμυθιού «Η Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων» του Λιούις Κάρολ. Το έργο λαμβάνει χώρα στις υπόγειες στοές τη Λωρίδας της Γάζας όσο μαίνονται βομβαρδισμοί. Η νεαρή Αλισά για να σωθεί αλλά και να βρει τον μπαμπά της καταλήγει εκεί, όπου ένας μαγικός αλλά και βίαιος κόσμος αποκαλύπτεται, σε «μια χώρα δίχως έδαφος και δίχως ουρανό».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.