"Field Trip: "Sin[us]": Μια συζήτηση με αφορμή το πρόσφατο residency του Flux Laboratory Athens

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Χλόη Αλιγιάννη, υπεύθυνη του καλλιτεχνικού προγράμματος φιλοξενίας του Flux.

FIELD TRIP: SIN[US] Flux Laboratory Athens © Ξένια Τσιλοχρήστου

Την Πέμπτη 23/2 (8 μ.μ.), το Flux Laboratory Athens, με αφορμή το έργο "Sin[us]", διοργανώνει μια βραδιά εμβάθυνσης στη δημιουργική και συνεργατική πράξη με ανοιχτή συζήτηση. Στην εκδήλωση θα γίνει αναφορά στην καλλιτεχνική φιλοξενία και το έργο "Sin[us]" της Κυριακής Νασιούλα (χορογράφος, σκηνογράφος, αρχιτέκτων μηχανικός Ε.Μ.Π.) και της Μαρίας Καρόγλου (χημικός μηχανικός Ε.Μ.Π.).
To έργο γεννήθηκε μέσα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα διατομεακής καλλιτεχνικής φιλοξενίας για χορογράφους και επιστήμονες-ερευνητές, και το κινησιολογικό του σκέλος παρουσιάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο στον χώρο M54. Τα πέντε στοιχεία (γη, νερό, φωτιά, αέρας και αιθέρας) λειτούργησαν ως πηγή έμπνευσης και έρευνας, παίρνοντας τη μορφή μιας χορογραφικής διέλευσης από το ένα στοιχείο στο άλλο.  

Στη διαδικασία του residency συνέβαλαν η Χριστιάνα Καζάκου (διατομεακή ερευνήτρια, επιμελήτρια και σύμβουλος προγραμμάτων και επικοινωνίας του διεθνούς διεπιστημονικού οργανισμού Leonardo/ISAST) και η Γεύη Δημητρακοπούλου (σκηνοθέτης).
Η Χριστιάνα Καζάκου θα παρουσιάσει την ερευνητική της εργασία σε μορφή έντυπου toolkit. Μέσα από τον ρόλο της ως μέντορας, θα αναλύσει πτυχές του artistic residency, καθώς και πώς στοιχεία που άντλησε μπορούν να αξιοποιηθούν σε μελλοντικές διατομεακές συνεργασίες.  Η Γεύη Δημητρακοπούλου κατέγραψε με οπτικοακουστικά μέσα τη δημιουργική και συνεργατική διαδικασία. Το μικρού μήκους φιλμ της θα προβληθεί κατά τη διάρκεια του Field Trip. 
Τη συζήτηση θα συντονίσει η Χλόη Αλιγιάννη, υπεύθυνη του καλλιτεχνικού προγράμματος φιλοξενίας.

Συντελεστές Sin[us] : Μαρία Καρόγλου (επιστήμονας), Κυριακή Νασιούλα (χορογράφος), Ιωάννα Καρατέγου (χορεύτρια), Jeph Vanger (συνθέτης ήχου), Χριστιάνα Καζάκου (διατομεακή σύμβουλος), Γεύη Δημητρακοπούλου (σκηνοθέτης)

Πληροφορίες για την εκδήλωση εδώ

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.