"Constellations: Στον αστερισμό του έρωτα

Constellations © Αναστασία Γιαννάκη

Ο Νικ Πέιν εξιστορεί τις διαφορετικές εκδοχές της ερωτικής σχέσης μεταξύ του Ρολάντ και της Μαριάν, ορμώμενος από τη θεωρία των παράλληλων συμπάντων, στους "Αστερισμούς" (Constellations) , έργο που έχει διακριθεί με βραβεία "Χάρολντ Πίντερ" και "Evening Stadard", 2012). Θα το δούμε από τον θίασο Freεk στο θέατρο 104, με ελεύθερη είσοδο, σε σκηνοθεσία Laurent de Montalembert, στις 20, 21, 22, 23, 27, και 28 Φεβρουαρίου και 1, 2 Μαρτίου. 

Constellations
© Αναστασία Γιαννάκη

Οι επιλογές και τα λόγια των δυο πρωταγωνιστών θα είναι καθοριστικά για το μέλλον της σχέσης αλλά και της ζωής τους σ' αυτό το έργο που μιλάει για την φυσική κοσμολογία, την αγάπη, το έρωτα αλλά  ταυτόχρονα θέτει και το ερώτημα κατά πόσο μπορείς να καθορίσεις την μοίρα σου. Στην σκηνική εκδοχή του "Constellations" απο τον θίασο Freεk, έξι ηθοποιοί (Alexander Perez Buchanan, Margherita Morchio, Amalie Macnaughtan, William Medland, Αμαλία Σγουμποπούλου, Annie Utzschneider) ενσωματώνουν τους δύο ρόλους, και εξερευνούν άπειρες δυνατότητες γύρω απο την σχέση των δύο πρωταγωνιστών. Πρόκειται για την τρίτη παραγωγή του νέου μεταπτυχιακού προγράμματος της σχολής FONACT με έδρα την Αθήνα. 

Constellations
© Αναστασία Γιαννάκη

Ο σκηνοθέτης σημειώνει:

"Το Constellations είναι ένα θεατρικό έργο που φιλοδοξεί να γεφυρώσει το κενό μεταξύ ζωής και θανάτου. Σκοπός του συγγραφέα ήταν να προστατέψει τους άλλους, αλλα και τον ίδιο του τον εαυτό, από το αναπάντεχο συναίσθημα του πένθους και της απώλειας. Ήταν ο τρόπος του να διαχειριστεί την απώλεια του πατέρα του. Το έργο πραγματεύεται τον θάνατο στο πλαίσιο μίας ιστορίας έρωτα και αγάπης δυο ανθρώπων, που θα μπορούσαν να’ ναι ο καθένας απο εμάς. Ο συγγραφέας μας ταξιδεύει σε πολλά παράλληλα σύμπαντα προκειμένου να νιώσουμε πώς έχουμε όλο τον χρόνο που κάποτε στερηθήκαμε με κάποιον που αγαπήσαμε και χάσαμε. Το έργο θέτει ενα σημάντικο ζήτημα που μας αφορά όλους, είτε μας αρέσει είτε όχι: ποιό είναι το δικαίωμα μας σε ένα αξιοπρεπές τέλος; Τί θα συνέβαινε αν είχε κανείς την επιλογή να τελειώσει την ζωή του; Θα έβρισκε ελπίδα μέσα σε αυτήν την επιλογή; Ως δημιουργός και σκηνοθέτης, το πάθος μου και ο στόχος μου είναι να ενώνω τους ανθρώπους μέσα από μία συλλογική εμπειρία, η οποία ίσως μας σπρώξει ένα βήμα πιο κοντά στην ανθρωπιά μας. Το Constellations είναι ενα μοναδικό θεατρικό κείμενο που μπορεί να το καταφέρει".

Constellations
© Αναστασία Γιαννάκη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πώς το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει καταφέρει να κάνει έναν Γάλλο να αναφωνεί "Η Καλαμάτα είναι πλέον οι διακοπές μας!"

Άργησα 30 χρόνια να πάω στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αλλά επιβεβαιώνω και από πρώτο χέρι ότι ο καλλιτεχνικός αυτός θεσμός που έχει κάνει τη Μεσσηνιακή πόλη προορισμό για τους.ις απανταχού λάτρεις του χορού είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πολιτιστικό τουρισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
16/07/2024

Υπουργείο Πολιτισμού: Αύξηση χρηματοδότησης για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Υπογραφή νέας σύμβασης αξίας 1.270.000 ευρώ για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 30ής επετειακής χρονιάς του, ενισχύοντας την πολιτιστική ζωή και τη διεθνή προβολή της πόλης.

Γιατί η "Ορέστεια" από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο εγγράφεται στις σπουδαιότερες σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος;

Η πολυαναμενόμενη πρώτη συνεργασία του Έλληνα σκηνοθέτη με το Εθνικό Θέατρο έκανε πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με μία μυσταγωγική παράσταση της αισχυλικής τριλογίας.

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).