Το Άρμα Θέσπιδος καλεί σε ακρόαση νέους ηθοποιούς

Ηθοποιούς σκηνικής ηλικίας 25-30 ετών, για την επερχόμενη θεατρική παραγωγή «Του Κουτρούλη ο Γάμος» του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή, σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου αναζητά το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

Θέατρο Απόλλων Πάτρας

Η κωμωδία του Αλέξανδρου Ρίζου - Ραγκαβή "Του Κουτρούλη ο γάμος" είναι μια άκρως επίκαιρη σατιρική κωμωδία για τις γελοιότητες, την αμορφωσιά, τους συμφεροντολόγους μικροαστούς και τα κυβερνητικο-πολιτικά παιχνίδια του νεοσύστατου ελληνικού κράτους την εποχή του Όθωνα. Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας αποφάσισε να ανεβάσει το έργο, σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου με το Άρμα Θέσπιδος και καλεί σε ακρόαση επαγγελματίες ηθοποιούς σκηνικής ηλικίας 25-30 ετών, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στην Πάτρα ( 2 άτομα ανά  20 λεπτά) και οι ενδιαφερόμενοι-ες θα πρέπει να έχουν προετοιμάσει έναν μονόλογο δικής τους επιλογής.

Το Άρμα Θέσπιδος είναι θεσμός του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας που δημιουργήθηκε το 2015 και δίνει παραστάσεις στην Πάτρα και την ευρύτερη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με σκοπό να γνωρίσουν το θέατρο πολίτες που δεν έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μία ποιοτική θεατρική παράσταση. Οι ενδιαφερόμενοι-ες ηθοποιοί που θέλουν να λάβουν μέρος στην ακρόαση πρέπει να αποστείλουν έως και την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου και ώρα 1 μ.μ. το βιογραφικό τους σημείωμα με ενσωματωμένη μία πρόσφατη φωτογραφία, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  akroaseisdipethepat@gmail.com. Στο βιογραφικό σημείωμα θα πρέπει να αναφέρεται και η Δραματική Σχολή που αποφοίτησαν, το τηλέφωνο και η ηλεκτρονική διεύθυνσή τους, για να ειδοποιηθούν για την ημέρα και ώρα συμμετοχής τους στην  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ραντεβού της ακρόασης οι ενδιαφερόμενοι-ες θα ειδοποιηθούν από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας. Τ Οι πρόβες για την παράσταση  Του Κουτρούλη ο Γάμος θα ξεκινήσουν την 1 η Μαρτίου 2023. Ενημερώνουμε επίσης ότι το ΔΗΠΕΘΕ δεν δικαιούται να παρέχει φιλοξενία στους ηθοποιούς που θα συμμετέχουν στην παραγωγή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πώς το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει καταφέρει να κάνει έναν Γάλλο να αναφωνεί "Η Καλαμάτα είναι πλέον οι διακοπές μας!"

Άργησα 30 χρόνια να πάω στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αλλά επιβεβαιώνω και από πρώτο χέρι ότι ο καλλιτεχνικός αυτός θεσμός που έχει κάνει τη Μεσσηνιακή πόλη προορισμό για τους.ις απανταχού λάτρεις του χορού είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πολιτιστικό τουρισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
16/07/2024

Υπουργείο Πολιτισμού: Αύξηση χρηματοδότησης για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Υπογραφή νέας σύμβασης αξίας 1.270.000 ευρώ για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 30ής επετειακής χρονιάς του, ενισχύοντας την πολιτιστική ζωή και τη διεθνή προβολή της πόλης.

Γιατί η "Ορέστεια" από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο εγγράφεται στις σπουδαιότερες σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος;

Η πολυαναμενόμενη πρώτη συνεργασία του Έλληνα σκηνοθέτη με το Εθνικό Θέατρο έκανε πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με μία μυσταγωγική παράσταση της αισχυλικής τριλογίας.

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).